matras

Een Matras is essentieel voor een goede nachtrust!!!! Lees mijn verslag…..

De zoektocht naar mijn matras

Overdag zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als je slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen. Een goede matras is dus van essentieel belang!

Gezondheidsklachten:

Wanneer er sprake is van klachten tijdens het slapen bij je huidige matras, is dit vaak de oorzaak van twee punten: het matras heeft een verkeerde hardheid of is niet puntelastisch genoeg. Wanneer je op een te hard matras ligt is de druk op de weefsels te hoog, omdat de schouders en bekken niet kunnen wegzinken in het matras. Je ligt als het ware erop, waardoor de taille niet goed wordt aangevuld, en de wervelkolom niet goed wordt uitgelijnd. Dit levert op den duur rugklachten op. Daarnaast resulteert het in een instabiele slaaphouding, pijn in schouders en bekken.

Ik slaap al erg lang op een matras die eigenlijk veel te hard is. Daardoor krijg ik last van mijn rug en benen. En naarmate ik ouder wordt, voel ik dat steeds meer. Ik was dus toe aan een nieuwe. Maar in Matrassenland zie je door de matrassen je matras niet meer, zal ik maar zeggen. Ik ben op onderzoek uitgegaan.

Welke soorten matrassen zijn er?

– Binnenvering: waarbij het matras gevormd wordt door een groot aantal stalen veren die met elkaar verbonden zijn (oa. pocketvering en de Bonellvering).
– Volschuim: waar je verschillende soorten in hebt (oa Koudschuim, Polyether, Traagschuim etc.).
– Luchtmatras: dit is met een luchtkern.
– Waterbed: Je hebt hier twee soorten in. De Hard – en de Soft siders.
– Topmatras: Dit ligt bovenop je eigen matras en is tussen de 5 en 10 cm dik.

Ik zal je niet gaan vervelen met alle informatie over deze matrassen. Dit kun je hier terug lezen.

Ik heb zelf gekozen voor een 7 zone Pocketvering variant van Droomidee.

Maar wat is een 7 zone Pocketvering Matras?

Dit  bestaat uit een groot aantal springveren verdeelt in 7 comfortzones die verpakt zijn in een zakje. Dit zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder “voelbaar” is. De zones hebben stugge en minder stugge veren waardoor bijvoorbeeld de zwaardere delen zoals schouders en heupen meer inveren zodat je ruggenwervel ten allen tijde recht is.

Daarnaast heeft het ook nog een laag van Traagschuim (ook wel memory foam, NASA schuimn of geheugenschuim genoemd). Dit zorgt ervoor dat zodra je op het matras gaat liggen, deze de vorm van je lichaam zal aannemen. Door het aannemen van de vorm van je lichaam, zal je lichaam beter ondersteund worden in tegenstelling tot matrassen die geen Memory Foam hebben. Deze schuimsoort staat er ook bekend om dat het de beste drukverdeler is en hierdoor wordt je gewicht het beste verdeeld over het matras. Matrassen met Memory Foam / Traagschuim worden medisch gezien het meeste aanbevolen en deze schuimsoort wordt dan ook veel gebruikt in ziekenhuisbedden.

Maar dat is nog niet alles. Dit matras heeft twee kanten. 1 kant dus het traagschuim en de andere kant is van koudschuim. Dit ligt iets steviger dan het traagschuim. Door deze twee verschillende kanten kun je zelf bepalen welke zijde je het lekkerste vindt liggen en indien je door de jaren heen een wisselende smaak hebt, dan is dit matras de ideale uitkomst.

De Voordelen van een 7 zone pocketvering matras van Droomidee zijn:

– Het matras zorgt ervoor dat je ‘stabiel’ op je rug, buik of zij ligt.
– De verdeling van je lichaamsgewicht wordt door het gebruik van de zeven verschillende comfortzones geoptimaliseerd, wat weer zorgt voor een goede en ontspannen nachtrust.
– Het matras wordt vanwege de lucht tussen de pocketveren erg goed geventileerd
– Het heeft een levensduur van gemiddeld 10 tot 14 jaar en bij droomidee met 10 jaar garantie.
– Voorkomt de welbekende “kuilvorming” waardoor rug-, nek- en schouderklachten praktisch niet voorkomen
– Anti Allergisch en Anti Bacterieel.
– Een afritsbare hoes die je op 40 graden kan wassen.

matras

Heb je op dit moment niet het geld om een nieuw matras te kopen, dan heb ik hier misschien wel een tip om alsnog goed te slapen:
Kijk eens naar je lattenbodem. Hoe verder de latten van elkaar afstaan, hoe zachter het matras is (let wel, de maximale afstand tussen de latten mag niet meer zijn dan 5 cm). Maar dit is misschien niet de oplossing. Mocht je dan toch nog niet goed slapen is mijn advies om naar een goede zaak als bv droomidee te gaan en je te laten adviseren.

Conclusie:

Het matras van droomidee heb ik nu ongeveer 3 weken. De eerste week moest ik echt wennen aan het matras. Ik sliep onrustiger en werd niet echt uitgerust wakker. Maar na die week werd het allemaal anders. Ik merk dat ik minder rugklachten heb en mijn benen zijn ook rustiger. Als ik ga liggen voel ik dat het matras mijn lichaamsvorm aanneemt. Ik wordt uitgeruster wakker. Nog een bijkomend voordeel is dat dit matras hoger is dan mijn oude. Dit is fijner om in – en uit te stappen. Ik kan het dus echt iedereen aanraden om eens goed te kijken naar je matras. Voldoet hij nog aan jouw wensen en verwachtingen? Zo niet, ga je eens wat meer verdiepen in een ander matras, ga proefliggen/slapen en als je budget er voor in aanmerking komt, koop een goed matras!

 

12 Reactie's
 • Andrea
  Geplaatst op 16:33h, 10 oktober Beantwoorden

  Hoe slaapt je matras van droomidee? Na 1,5 jaar Kiki?

  • Kiki
   Geplaatst op 17:37h, 10 oktober Beantwoorden

   Nog steeds prima. Alleen mijn vriend heeft soms nog nekklachten. Hoe dat komt weten wij niet.

 • jeanne
  Geplaatst op 12:51h, 30 januari Beantwoorden

  Ik heb een matras van Droomidee nu een jaar op mijn logeerbed. Een 22 cm dik matras met 4 cm traagschuimlaagje.
  Die matras bevalt me prima. Wij hebben zelf sinds 3 jaar een duur traagschuimmatras van Medic Active. Maar het omdraaien is wat moeilijk en het matras is erg warm.Ook voelt het een beetje of je in een warm kuiltjke licht. Wanneer ik s nachts wakker wordt schuif ik over op het logeerbed met de Drromidde matras. Die is wat steviger en door het kleine traagschuiomlaagje net voldoende zacht, Dat bevalkt me beter en ik ga ook voor ons 2 persoonsbed zo’n matras kopen.

 • Roberta De Vos
  Geplaatst op 16:12h, 19 maart Beantwoorden

  ik zou graag een matras kopen bij droomidee maar ik lees soms negatieve ervaringen. U slaapt wel op zo een matras en heb u advies nodig omdat ik enorme rug heup en beenklachten heb. Ik ben in behandeling in de pijnkliniek en daarom heb ik een beetje schrik over deze matras. graag een antwoord

  • Kiki
   Geplaatst op 11:43h, 21 maart Beantwoorden

   Dat is vervelend zeg! Ik ben zeer tevreden over het matras en droomidee. Maar een matras wel of niet goed vinden kan denk ik per persoon weer verschillend zijn. Kan de pijnkliniek misschien advies geven voor een goed matras? Ik ben benieuwd wat je gaat kiezen.

 • Roberta De Vos
  Geplaatst op 23:14h, 25 maart Beantwoorden

  Bedankte voor de informatie maar in de pijnkliniek weet zij ook niet wat goed is ik denk dat ik een ga kopen met traagschuim bij droomidee.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:50h, 28 maart Beantwoorden

   Het is een kwestie van proberen ben ik bang, ieder mens is verschillend qua lighouding en wensen voor een matras.Ik wens je alvast in ieder geval een hele goede pijnloze nachtrust!!

 • De slaapkamer als Oase, deel 1. Het beddengoed!
  Geplaatst op 15:45h, 02 mei Beantwoorden

  […] verteld over de basis, wat o zo belangrijk is. Denk hierbij aan goede hoofdkussens en een degelijk matras. In deze artikelen heb ik jullie verteld welke soorten er zijn, waar je op moet letten en wat […]

 • De juiste gordijnen in de slaapkamer voor een perfecte nachtrust!
  Geplaatst op 15:53h, 02 mei Beantwoorden

  […] mega belangrijk is. Je lichaam herstelt zich van alle inspanningen en komt tot rust. Een goed matras en hoofdkussen is essentieel hierbij. Ook het comfort van je dekbedovertrek is van belang. Maar […]

 • Slaapkamer als oase deel 2. Hoe maak je er een comfy kamer van?
  Geplaatst op 11:08h, 21 mei Beantwoorden

  […] hebt al eerder kunnen lezen hoe belangrijk een goed matras en hoofdkussen zijn tijdens je nachtrust. Je lichaam herteld zich namelijk en komt tot rust. Ook […]

 • Patchwork: Knus of Kneuterig? Of is het juist hip en happening?
  Geplaatst op 11:52h, 14 juni Beantwoorden

  […] enige tijd ben ik bezig om mijn slaapkamer op te pimpen. Zo heb ik de juiste matras gevonden en de juiste hoofdkussens. Maar ook de gordijnen en het beddengoed kwamen voorbij. Nu was […]

Geef een reactie