microdermabrasie huidzorg houten

Microdermabrasie! Huh, Microdermawattes?????

Microdermabrasie!

Mijn huid is niet meer de jongste. Ik krijg hier en daar pigmentvlekken, oneffenheden en kleine rimpeltjes. Ik smeer mij een ongeluk met allemaal cremetjes, maar het schijnt niet echt te werken. Wat nu? Ik ben verder gaan kijken en kwam uit op Microdermabrasie. Ik heb een behandeling ondergaan bij Huidzorg Houten in Houten. Maar wat vond ik er van en werkt het ook echt?

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een techniek om de huid te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van speciale ruwe diamanten kopstukjes die als het ware je huid schaven en polijsten (zie foto hieronder). Hierdoor worden oude en dode huidcellen losgemaakt van het huidoppervlakte. Door het regeneratievermogen/genezingsproces van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Waardoor er een mooiere huidlaag zichtbaar wordt, verstoppingen minder kans maken en mee-eters en ontstekingen kunnen afnemen. Ook de huidelasticiteit verbeterd door de collageenvernieuwing en de huid voelt glad aan.

microdermabrasie
microdermabrasie huidzorg houten

Microdermabrasie is geschikt voor:

 • Acnehuid en acne-littekens
 • onreine huid
 • grove poriën
 • verslapte huid
 • zonbeschadigde huid
 • futloze, droge en ruwe huid
 • fijne lijntjes en ondiepe rimpels
 • pigmentvlekken
 • rokershuid

Het advies voor het aantal behandelingen die je nodig hebt is ongeveer een kuur van 6 behandelingen. Je komt dan elke 2 tot 4 weken langs voor een behandeling. Daarna is een behandeling eens in de 8 weken tot 3 maanden voldoende om de huid in optimale conditie te houden.

Adviezen bij Microdermabrasie:

 • Na de behandeling, zonlicht vermijden. Gedurende 2 weken de huid beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
 • let op: na 2 tot 4 dagen kan de huid gaan schilferen, dit komt omdat het celvernieuwingsproces is gestimuleerd. Probeer hier niet aan te zitten!
 •  Een week na de behandeling mag er een lichte scrub gebruikt worden. Daarnaast kan 2 x in de week scrubben (niet direct na de behandeling!) het effect van microdermabrasie versterken.
 • Bij een intensieve behandeling kunnen er kleine puntbloedinkjes en schaafwondjes ontstaan. Dit verdwijnt na een aantal dagen.
 • Probeer niet te roken tijdens het wondgenezingsproces. Dit vertraagt het proces waardoor de huid langer nodig heeft om te genezen.

Kosten:

Intakegesprek: €37,50 (consult vervalt bij de eerste behandeling)
Microdermabrasie gelaat: €75
Microdermabrasie gelaat met dieptereiniging en peeling: €100

Let op: vraag bij je zorgverzekering of het eventueel vergoedt wordt!

De behandeling:

Oke, allemaal nuttige informatie, maar hoe voelt het en werkt het daadwerkelijk ook? Vorige week had ik mijn behandeling bij Huidzorg Houten en ik ging er compleet blanco in. Eerst een intakegesprek. Daarbij kijken ze naar je huid en wat je wensen zijn. Daarop wordt de behandeling afgestemd. Mijn wensen waren: gladder en frisser gezicht, waarbij mijn oneffenheden worden vermindert.

Je gaat liggen op een dokterstafel. Dat voelde wel een beetje gek. Mijn gezicht werd eerst gereinigd en daarna begon de behandeling. Met een soort grote “pen” waar een diamantenschijf op zit, wordt er langs mijn huid, “lijnen” getrokken. Het apparaat zuigt vacuüm op je gezicht waardoor de dode huidcellen etc. worden opgevangen in een filter (zie foto hieronder). Ik wist niet wat ik er van kon verwachten, maar het deed geen pijn. Oke, het is niet een enorm plezierige en ontspannende behandeling, maar alles voor beauty zeg ik maar!

microdermabrasie huidzorg houten

De dagen erna.

De behandeling duurde ongeveer 25 minuten waarbij in het eerste deel gebruik gemaakt wordt van een hardere diamantschijf en later een zachtere (polijst) schijf.

Na de behandeling kreeg ik nog een diep voedende crème o, om het herstelproces te bevorderen.

Gelijk na de behandeling had ik een enorm schoon en fris gevoel! Heerlijk! Ook mijn huid voelde gelijk erg zacht aan.

Dag 1: De zachtheid was niet afgenomen. Ik heb mijn gezicht goed beschermd tegen eventueel zonlicht.
Dag 2: Ik voelde dat er wat schilfertjes op mijn huid zaten, maar dat was amper te zien. Hierdoor voelt mijn huid iets minder zacht aan.
Dag 3 t/m 6: De schilfertjes trekken langzaam weg en ik merk dat mijn huid gladder is.
Dag 7 t/m 14: Ik merk dat mijn huid nog steeds glad is, maar dat er wat bultjes zijn bijgekomen. Dit heeft te maken dat mijn huid zich aan het vernieuwen is.
Dag 15 en verder: De bultjes trekken langzaam weg. Wat ik ook merk is dat mijn pigmentvlekken wat minder zichtbaar zijn geworden (of misschien zit dit wel tussen mijn oren).

Conclusie:

Deze behandeling vind ik echt een aanrader! Je huid knapt er enorm van op. Deze tijd van het jaar is zeer geschikt voor een microdermabrasie behandeling, dus ik zou zeggen: ga even langs en plan een afspraak!

Tags:
8 Reactie's
 • Tice
  Geplaatst op 12:40h, 09 november Beantwoorden

  Zijn meerdere behandelingen echt nodig of merk je ook direct verschil na 1x? Ben benieuwd!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:50h, 09 november Beantwoorden

   Je merkt zeker verschil na 1 x, alleen moet je het wel bijhouden.

 • Sabine
  Geplaatst op 16:06h, 09 november Beantwoorden

  Interessant! Moet ook weer eens naar de schoonheidsspecialist eigenlijk…

  • Kiki
   Geplaatst op 17:51h, 09 november Beantwoorden

   zeer zeker de moeite waard!

 • Nesrin
  Geplaatst op 20:31h, 10 november Beantwoorden

  Dit artikel komt als geroepen. Ik ben mij aan het verdiepen in zulke behandelingen maar ben er nog niet helemaal voer uit voor welke ik wil gaan.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:06h, 11 november Beantwoorden

   Ik kan microderdermabrassie zeer zeker aanraden!!

 • Dicht geplamuurde koppen! Niet met Lycogel. Je hebt een mooie egale teint!
  Geplaatst op 14:37h, 27 juni Beantwoorden

  […] ik een microdermabrassie behandeling heb ondergaan, kwam ik bij toeval de foundation van Lycogel tegen. Dit merk is […]

 • Zo skin health: My Skin, My Pride, My Joy. Take care off it!!
  Geplaatst op 14:44h, 27 juni Beantwoorden

  […] ben al enige tijd op zoek naar goede huidverzorging die past bij mijn huidtype. Onlangs heb ik een microdermabrasie behandeling ondergaan en kreeg ik een tip voor Zo Skin Health. Ik ben een onderzoek gestart en aan […]

Geef een reactie