macro lens muvit

Muvit lenzen voor mijn iPhone 6

Muvit lenzen voor mijn iPhone 6

Sinds kort heb ik een iPhone 6. Waarom heb ik hier voor gekozen? Ik had altijd al een iPhone (4), maar de foto’s waren niet optimaal. Ik had dus een keus: Of een nieuwe iPhone met goede camera of een spiegelreflexcamera. Tja, moeilijk, allebei enorme kosten die ik niet kan maken. Dus maar eerst even googelen en ik heb een goede deal gevonden voor de Muvit lenzen voor een iPhone 6 en heb besloten om die te nemen.

Foto’s

Maar, mooie foto’s van producten was nog steeds een issue. Toen kwam ik smartphonehoesjes tegen die de Muvit 4 in 1 professional Photo-art lens set verkocht.

De lenzen zijn gemaakt van stevig metaal. geen wegwerp/koekblik lenzen dus. Verder werden ze geleverd in een handige etui. Klein en compact. Makkelijk mee te nemen dus.

De set bestaat uit een opzetstuk, een macro lens, een wide field lens van 120 degree (groothoek lens), een multi-layer circle polarizer lens T2.5 2.0mm en een all glass 180 degree aspheric lens (fisheye) F1.4 1.66mm.

muvit 4 in 1 lenzen

Ik ben gelijk aan de slag gegaan met experimenteren en dit zijn mijn bevindingen:

De Groothoek lens:

Met een groothoek lens kun je het gebied van je foto, vergroten. Zo hoef je dus niet meer verder weg te gaan staan van het te fotograferen object. Je kunt dit zien aan de foto hieronder. De bovenste foto is genomen zonder de groothoek lens en de tweede met. Je kunt duidelijk zien dat er meer is vastgelegd op de onderste foto. Erg handig dit. In het begin had ik nog niet echt door wat het precies deed, maar na een tijdje geëxperimenteerd te hebben, was ik er eindelijk achter. muvit

De Macro lens:

Ja, de naam zegt het waarschijnlijk al. Je kunt details van een object hiermee vastleggen. De macro lens is een onderdeel van de groothoeklens. Je moet eerst de groothoeklens los draaien en daarna heb je vervolgens je macro lens. Het nadeel is dat het soms moeilijk van elkaar af te draaien is omdat ze erg strak op elkaar vast zitten. In het begin had ik het idee dat er wat mis was met mijn lens, want alles was heel erg onscherp. Bij een normale camera hoef je namelijk niet heel erg dicht op het object te zitten, maar met deze lens wel (ongeveer 1 cm van het object verwijdert), wil je een goed beeld krijgen. maar dan heb je ook wel wat! Prachtige scherpe foto’s. Ik heb er even een collage van gemaakt, want ik kon niet kiezen welke foto’s ik ging gebruiken. Ik vind ze namelijk allemaal erg mooi geworden. Deze ga ik zeer zeker vaker gebruiken.

macro lens muvit

 De Circle Polarizer lens:

Ook bij deze had ik geen idee wat de functie was. Dus maar weer eens grondig testen. Het is een lens die schitteringen en reflecties vermindert. Ook worden de kleuren helderder. Na wat gezocht te hebben op internet las ik een tip dat je het beste de foto kan maken in een hoek van 45 graden. Ik heb het getest en ik zie wel wat verschil, de schittering van de glasplaat is echt minder! Maar of ik deze lens vaak zal gebruiken, betwijfel ik. De Circle Polarizer lens

De Fisheye lens:

Deze lens geeft je het beeld of je in een bubbel zit. Of dat je door zo’n kijkgaatje in de deur kijkt. Dit is meer voor grappige doeleinden bedoeld. Maar zeker een leuk effect!

fish eye lens muvit

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Vooral de Macro lens van Muvit is mij enorm bevallen! Deze ga ik zeer zeker vaker gebruiken. Ook de groothoeklens zal ideaal zijn voor het gebruik van het vastleggen van producten voor mijn blog. De prijs is €43,95. Prijzig, maar ik vind het zeker de moeite waard! De kosten van een spiegelreflex camera kun je jezelf zo besparen (ik zeg: kassa!).

Smartphonehoesjes.nl heeft een enorm uitgebreid en kwalitatief hoog, assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Acer Liquid E600 hoesjes, de Galaxy Tab S2 9.7 tablethoes en bescherming voor je Desire 526. Voor alle merken wat wils dus!

Hebben jullie hier toevallig ook ervaring mee? Of hebben jullie een ander setje? Laat maar weten, ik ben erg benieuwd!

Tags:
3 Reactie's

Geef een reactie