Nieuwe auto, Toyota

Ik wil een nieuwe auto, maar waar moet ik in godsnaam beginnen?

Nieuwe auto, maar hoe?

Ik rijd al 7 jaar in mijn VW Lupo uit 1998. Maar de laatste tijd veel reparaties aan gehad en ik heb geen idee wat nog komen gaat. Nu loop ik met de gedachte om maar een nieuwe auto aan te schaffen, maar waar moet ik in godsnaam beginnen?

Nieuwe Auto:

Oke, leuk een nieuwe auto, maar the money is ook erg belangrijk! Ik heb niet veel te besteden, maar ik had wel een klein beetje gespaard. Ik had dus een budgeten mijn allerliefste schat wilde de rest bijleggen, zodat ik een knap autootje kon betalen en weer veilig de weg op kan (natuurlijk wel terug betalen hoor! Maar dat komt goed). Ik ben in eerste instantie op Marktplaats gaan neuzen. Mijn Lupo komt ook van Marktplaats af en heb ik bij een particulier gekocht. Voordeel hiervan is dat ik naar een auto kan kijken wat onder mijn budget zal vallen, omdat het particulier wordt verkocht. Nadeel is dat je bij god niet weet of de auto iets mankeert. Ik stond dus in dubio, want een aantal mensen hadden mij geadviseerd om toch bij een dealer te kijken. Dit ivm de garantie en zekerheid die je hebt.

Wat zijn mijn wensen voor de nieuwe auto?

Mijn wensen waren voor de nieuwe auto: klein, zuinig, electrische ramen, stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling en eventueel 5-deurs. Wat ik niet belangrijk vind is de kleur. Dus op zoek!!!

Ik was er vrij snel uit dat het een Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107 zou worden. Deze auto’s zijn vrijwel identiek. Ik ben zelf niet echt van de franse auto’s (sorry Peugeot en Citroen), dus kwam ik uiteindelijk bij de Toyota Aygo uit. Nou, dat was deel 1. Nu nog een geschikte vinden.

Weer Marktplaats afgegaan en ik kwam een paar leuke tegen. Alleen particulier. Ik ben er bij 1 gaan kijken. Leuk autootje, alles wat ik wilde zat erop. Kleur rood. Maar toch twijfelde ik. Wat als ik inderdaad weer enorme reparatiekosten voor mijn kiezen zou krijgen? Oke, je weet het natuurlijk nooit zeker, maar ik wilde nu wel zo zeker mogelijk van mijn zaak zijn.

Kooijman Tiel:

Mijn vriend kwam uiteindelijk een leuke witte Toyota Aygo tegen bij Kooijman in Tiel (die overigens ook vestigingen hebben in Utrecht en Vianen). Een Toyota dealer! Dus ik had hoge verwachtingen.

De witte Toyota die we hadden gezien was uiteindelijk niet mijn keus. Een paar van mijn wensen zaten er niet op. Dus deze viel af.

Ik was best wel teleurgesteld. Ik had mij namelijk al helemaal ingesteld op de Aygo. Dus dan is mijn teleurstelling niet onder stoelen of banken te schuiven. Maar na een kopje koffie ben ik even over het terrein gelopen en kwam “mijn toekomstige” Aygo tegen. Ik was op slag verliefd. Dus daar gingen we weer voor een proefritje. En ja hoor, de verliefdheid werd alleen maar groter. Alles zat erop en eraan. Er was echter 1 nadeel: deze schat was boven mijn budget.

Nieuwe auto, Toyota
Nieuwe auto, Toyota

Wel of niet doen?

Na lang (en ik bedoel dus ook echt lang) wikken en wegen en praten en denken en de verkoper lastig vallen, zijn we toch tot de beslissing gekomen, na een flinke onderhandeling, om akkoord te gaan. Ik kreeg er namelijk 6 maanden garantie bij, APK t/m maart 2018, service beurt en rijklaar maken. Dus een hoge zekerheid voor mij.

Dat hij boven mijn budget was heb ik op dat moment maar even voor lief genomen. Later heb ik er wel slapeloze nachten van gehad en de asperine’s gingen erin als zoete koek vanwege de buikpijn. Maar mijn lieve boyfriend to the rescue!!!

Nu 2 weken later, ben ik de trotse eigenaar van mijn schatje. En wat ben ik blij. Het heeft even geduurd dat ik ervan kon genieten, maar nu geniet ik met volle teugen. En het geld is geregeld en uit mijn gedachtes verbannen.

Toyota Kooijman heeft mij echt goed geholpen. De verkoper (Sven) was erg aardig, nam de tijd voor ons en vond niets raar. Koffie vloeide rijkelijk en de vragen werden eerlijk beantwoord. Zeer zeker een aanrader als je een auto wilt kopen met zekerheid! Ik ben ook nog terug geweest omdat er wat dingetjes niet helemaal klopte aan de auto (kleine dingen die makkelijk te fixsen zijn hoor) en dat viel allemaal onder de garantie. Wederom weer fijn geholpen!

Oude Auto:

Nu vraag je je natuurlijk af “wat heb je met je Lupo gedaan”? Die heb ik verkocht, op Marktplaats, particulier en ik wens de nieuwe eigenaar heel veel rijplezier toe en dat ze maar goed voor mijn oude schatje wilt en gaat zorgen! O, ik had mijn auto ook geplaatst op www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Hmmmmmm, dat werd niets want ze wilde mij €335 geven voor mijn Lupo. Daar ging hij natuurlijk niet voor weg! Ik begrijp dat zij er ook aan willen verdienen, maar kom op zeg, €335?!

Nieuwe auto, lupo
Nieuwe auto, lupo

Dag lieve Lupo, ik heb van je genoten!

2 Reactie's

Geef een reactie