Niloc pagen

Niloc pagen, kunst met kleur en humor, daar wordt je vrolijk van!

Kunst met een hoofdletter K!

Kunst waar je blij van wordt. Daar word ik vrolijk van! En Niloc Pagen slaat de spijker op zijn spreekwoordelijke kop.

In de zomer ben ik een week naar Limburg geweest. Lekker genieten van het goede leven zeg maar. Daar hebben jullie al wat meer over kunnen lezen op mijn blog. In het hotel waar wij zaten, stond kunst van een plaatselijke kunstenaar: Niloc Pagen en ik was gelijk verliefd op zijn balloondog.

Niloc Pagen:

Deze kunstenaar is in 1960 geboren in het mooie Limburgse Heerlen. Hij heeft veel gereisd en het grootste gedeelte van zijn leven doorgebracht in het buitenland. Niloc pagen haalt zijn inspiratie uit de culturen die hij is tegen gekomen. Zijn objecten zijn kleurrijk, modern en vrolijk. Wat hij wilt bereiken met zijn kunst: het publiek een glimlach op het gezicht brengen. En dat lukt hem zeker! Al zijn werken worden gemaakt van kunsthars en zijn handgeschilderd en allemaal gesigneerd.

Niloc pagen

Op een middag heb ik kennis mogen maken met deze kunstenaar en wat een fijne middag was dat. Hij straalt passie voor zijn vak uit. En dat vind ik erg mooi. Ademloos naar hem geluisterd.

Misschien herken je de swimming snake van hem? Deze heeft ook als Street-Art gefungeerd. Natuurlijk wel in een groot formaat. Deze pop-art slang bestaat uit 3 delen, waardoor het lijkt alsof of hij zwemt of uit de grond komt. Je kunt deze ook kopen in hanteerbare formaten M en L. De slangen in deze maten kunnen alleen binnen staan. De unica stukken kunnen wel naar buiten.

Niloc pagen

Niloc Pagen wordt ondersteund door Arteaux Art & Design. Zij zijn distributeur en uitgever van zijn collectie.

Arteaux Art & Design:

Deze galerie dat is gevestigd in Maastricht, heeft niet alleen een eigen kunst collectie ontworpen, maar werkt ook nauw samen met kunstenaars zoals Niloc Pagen. Andere kunstenaars die zij in het bestand hebben zijn: Mia Coppola en Kazimir Malevich. Naast beelden hebben ze ook schilderijen, glaswerk en design meubelen in de collectie. In hun galerie staat een deel van de collectie tentoongesteld. Daarnaast staan ze op nationale – en internationale vakbeurzen. Ook kun je de collectie kopen in diverse exclusieve woonwinkels en museumshops van oa het Guggenheim museum, Bonnefantenmuseum en Fondation Maeght Frankrijk. Ze leveren niet alleen aan particulieren, maar ook bedrijven en instanties kunnen bij hen terecht voor een mooi kunstwerk.

Niloc pagen

Ik was gelijk verliefd op de Balloondog en dan de Delfts blauwe variant met goud. Natuurlijk heb je verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen uit een geheel gouden of zilveren, met stippen of gekleurd. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in 3 maten: S (16 cm hoog) = €44,95, M (35 cm hoog) = €99 en L (40 cm hoog) = €169.

Niloc pagen

Maar zelf vond ik de Delfts blauwe toch echt wel het meest eruit springen. Een echte eyecatcher! De karakteristieke Delfts blauwe tekeningen op een hond, waarbij de staart, neus en voeten van goud zijn. Modern meets cultuur. Erg leuk bedacht!

Niloc pagen
Geen reactie's

Geef een reactie