oh my tea

Oh My Tea

Oh My Tea

Oh My Tea is begonnen op 1 november 2014 in Nieuwegein op City Plaza. Ze zijn op dit idee gekomen, omdat ze zien dat er nu voornamelijk alleen maar horeca zaken zijn die zich richten op coffee. Thee is altijd een bijzaak. Dus ze dachten “We doen het andersom”.

Thee

Thee neemt steeds meer in populariteit toe en dit zal alleen maar meer worden. Zo kwamen ze er ook achter dat het
meest gedronken soft drankje in de zomermaanden ice tea is. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat alle ice tea, die je kan kopen in de supermarkt voor 98% uit water en suiker bestaat en voor 2% uit thee extract. Dus eigenlijk helemaal geen ice tea is.

Oh My Tea:

Oh My Tea heeft de afgelopen jaren de thee markt goed gevolgd en zagen een opkomende trend, namelijk bubble tea. Bubble tea vind zijn oorsprong in Taiwan en is ontdekt in 1985. Vanuit daar is het als een olievlek verder over de wereld verspreid. Eerst in Azië zelf en toen vervolgens naar landen als Australië, USA en Groot-Brittannië. Nu komt het langzaam aan op het vaste land in Europa. Overal in Europa zie je bubble tea tentjes verschijnen en in ons buurland Duitsland schieten ze als paddenstoelen uit de grond.

Wat is bubble tea:

Bubble tea is een non alcoholische tea cocktail, de basis is altijd verse thee, dat gemengd/geshaked wordt met vers fruit, siroop en ook creamer’s. Daarbij voegen ze vervolgens een topping toe, de zogenaamde pearls in allerlei smaken. Deze knappen in je mond als je erop bijt en geven je een extra smaak explosie en dus de bubble tea experience.

bubble tea

Bubble tea:

Toen Oh My Tea aan hun concept werkte wilde ze in ieder geval koste wat kost met bubble tea gaan beginnen. Ze wisten wel dat dit in Nieuwegein een hele uitdaging zou gaan worden om aan de man te brengen. Dit is ook de reden waarom ze niet alleen maar met Bubble tea wilden gaan werken. Ze hebben daarnaast dus het concept uitgebreid met “Hot slow bar teas”. Voor de slow bar teas gebruiken ze de hoogste kwaliteit theebladeren. Oh My Tea heeft specifiek gekozen om het bij drie soorten thee te laten, namelijk Superior Jasmijn, Premium Assam en Honey Oolong. Dit zijn hoogwaardige thee soorten en de beste in hun soort. Met deze thee als basis hebben ze de hot slow bar teas bedacht. Deze kun je terug vinden op de menukaart en is te downloaden op de facebookpagina.

Slow Tea

Uitdaging:

Een grote uitdaging bij het zetten van thee is dat je dit op de juiste temperatuur doet. Wat iedereen eigenlijk doet is water tot het kookpunt brengen en dan een zakje erin (de thee die in zakjes zit is overigens 3e garnituur en bestaat voornamelijk uit afgekeurde thee en takjes). Maar het is heel belangrijk dat je thee laat trekken op de juiste temperatuur. Zo smaakt groene jasmijn thee veel beter bij 80 graden en Assam juist weer veel beter bij 100 graden. Dit is de reden waarom ze dus met tea makers werken. Dit zijn speciale thee/water kokers die je kunt instellen voor de desbetreffende thee. Op deze manier proberen ze de klanten de hoogst mogelijke kwaliteit thee te bieden.

Oh My Tea is dus begonnen met alleen diverse soorten “thee” en coffee. Ze kwamen er in de loop der tijd achter dat ze de gasten helemaal geen lunch konden bieden. Daarom zijn ze begin april dit jaar met een tosti kaart gekomen. Ook hierin hebben ze weer specifiek gekeken naar:
1. Wat lust iedereen?
2. Wat bied het winkelcentrum nu?
3. Hoe kan je iets simpels, toch enigszins bijzonder maken.

Zo is de keuze dus tot stand gekomen wat tosti’s betreft. Oh My Tea probeert ook hierin iedere keer te blijven vernieuwen door middel van een tosti van de maand te bedenken.

tosti's

Frozen yoghurt

Sinds dit jaar zijn ze ook begonnen met Frozen Yoghurt. Dit zie je steeds meer in Nederland. Frozen Yoghurt is al wel iets bekender in Nederland dan bubble tea, maar toch ook voor het grote publiek nog steeds onbekend. Ook weer een bewuste keus om er bij te gaan doen. Het is namelijk een veel gezonder alternatief voor room en soft ijs.

Conclusie:

Ik mocht een Bubble tea uitproberen en had gekozen voor de koekjes smaak thee met mango parels. Mijn vriendin had de mango thee met mango parels. Ik moet zeggen dat ik de koekjes thee wat raar/vreemd vond smaken (misschien was het niet mijn ding, dat kan natuurlijk ook), maar de mango thee daar en tegen was heerlijk. Die parels poppen in je mond en dat geeft een leuk, verrassend, smaakvol en aparte ervaring. Verder had ik de tosti van de maand: de Londen Style. Zeer zeker een aanrader. Heel ruim belegd, wat ik echt een pre vind! Ben je een keer in Nieuwegein, laat je zeker verrassen bij Oh My Tea!

 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie