opberg-boxspring

Opberg boxspring: Maximaal gebruik maken van je boxspring!

Opbergen to the max!

Een maandje geleden konden jullie lezen dat mijn lang gekoesterde droom om een eigen opberg boxspring te hebben, in vervulling was gegaan. Ik slaap er nu een maand op, maar ben ik wel tevreden? Lees snel verder!

Een Goede nachtrust is van levensbelang!

Als eerste wil ik even melden dat een gemiddelde nachtrust voor een mens ongeveer uit 8 uur bestaat. De levensduur van een boxspring is ongeveer 10 tot 12 jaar. Weten we dat ook weer!

Het voordeel van een boxspring is dat je er van uit kunt gaan dat de buitenafmeting van het bed overeenkomt met de matrasafmeting. Dus is een boxspring vrijwel in alle slaapkamers te plaatsen. Maar je kunt nog meer ruimte creëren. Hoe? Met een opberg boxspring! Een klein detail maar met een enorme meerwaarde! Want een lastig punt waar ik vaak mee te kampen heb: waar laat ik mijn winterdekbed in de zomer, of die extra kussens en plaids? Et voila, het antwoord is daar!

Wat is precies een opberg boxspring?

Een opberg boxspring is een normale boxspring, maar met extra opbergruimte in de boxspring. Waar een normale boxspring eigenlijke “loze” ruimte heeft, wordt dit bij een opberg boxspring opgevuld met beschikbare ruimte. Een bijkomend voordeel is dat de ruimtes stofvrij zijn, maar wel luchtdoorlatend. De ruimte kan gemaakt worden met lades of met een omhoog te tillen “bovenbox”. Dat laatste is bij mijn boxspring het geval.

opberg-boxspring
 

Conclusie na een maand slapen:

Via De Slaapfabriek heb ik de Sesam binnen gekregen. “Sesam” is geïnspireerd op het sprookje ‘’Sesam, open u!’’ Was dat niet van Alibaba en de 40 rovers? Of toch van sneeuwwitje, want zij sliep toch zo lekker als een prinses op de erwt?! Ik namelijk ook!

We zijn nu een maandje verder en ik ben nog steeds super tevreden over mijn boxspring. Hij ligt echt fantastisch. Dit komt ook doordat de in- en uitstap, hoger is dan bij een normaal bed (een boxspring zonder matras is namelijk 40 tot 55 cm hoog). De opbergruimtes onderin mijn boxspring hebben mij echt versteld doen staan. Wat kan er veel in! Ik bleef maar spullen erin stoppen, er kwam geen eind aan! Mijn kledingkast is nu ook een stuk leger en overzichtelijker geworden!

Het openen gaat ook makkelijk. Met een handvat trek je de box open en zo ontstaat er de opbergruimte. De opbergruimte blijft openstaan door een mechanisme (gasgeveerde beugels), zodat je niet de box op je hoofd krijgt of je de box moet tegen houden met je lichaam. Erg handig! De box helpt ook als het ware mee om te openen, zodat je niet veel kracht hoeft te gebruiken.

opberg boxspring opberg boxspring
 

Klein nadeel:

Ik heb wel een klein nadeel ontdekt: Doordat de opbergruimte aan het voeteneind open moet en ik een tweepersoons matras heb, moet ik beide boxen openen om er iets uit te halen of er in te leggen. Als de opening aan de zijkant had gezeten had ik steeds maar 1 box hoeven te openen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik een 2-persoons matras erop heb liggen. Als je twee enkele matrassen hebt, dan zal dit al een stuk makkelijker gaan.

Maar ja, little detail, te verwaarlozen!

Ik kan eigenlijk maar 1 ding zeggen: ik slaap weer als een roosje! Ik zeg: welterusten!

opberg boxspring
 

De Slaapfabriek:

Mijn opberg boxspring komt van De Slaapfabriek. In 2008 zijn René Sluis en Frank Schuitenmaker dit internetbedrijf gestart. Met het ruime assortiment aan boxsprings, matrassen, topdekmatrassen en andere toebehoren, kun je als particulier en bedrijf (denk bijvoorbeeld hierbij aan hotels en Bed & Breakfast) bij hun terecht, voor al je wensen en vragen. Ook zijn ze gespecialiseerd in maatwerk. Denk daarbij aan extra brede of extra lange boxsprings tot zelfs 240 cm, speciaal voor de lange mensen onder ons.

Ben je ook geïnteresseerd in een opberg boxspring van De-Slaapfabriek? Klik dan hier.

Tags:
6 Reactie's
 • Bianca Schrijft
  Geplaatst op 20:55h, 03 februari Beantwoorden

  Het lijkt me heel onhandig als je een 2-persoonsmatras hebt, anders is het echt we ideaal. Geen troep mee onder je bed, alles netjes opgeborgen. Ik kan nu al bedenken dat ik bv de wisselende seizoensdelen en een extra fleece deken er in zou stoppen.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:48h, 05 februari Beantwoorden

   Ja, ik had inderdaad 2 losse matrassen moeten nemen, maar het matras had ik al. Dus zodoende 🙂

 • Aileen
  Geplaatst op 23:39h, 03 februari Beantwoorden

  Super handig! Jammer dat mijn boxspring dit niet heeft..

  • Kiki
   Geplaatst op 10:47h, 05 februari Beantwoorden

   Ik stond versteld hoeveel erin kon!

 • Volgmama
  Geplaatst op 11:50h, 07 februari Beantwoorden

  Wat handig voor in een kleine slaapkamer. Wij verhuizen dit jaar nog en hebben dan een groter huis maar een kleinere slapkamer. Dit zou ideaal zijn.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:47h, 08 februari Beantwoorden

   Ja, je kunt er zo veel in kwijt! Echt ideaal! Succes met de verhuizing!!

Geef een reactie