opporto rotterdam

Kreeft, Krab, Garnalen, Scheermesjes, Vongole, Mosselen, Opporto Rotterdam!

Opporto Rotterdam:

Ik ben gek op schaal- en schelpdieren. Wat, je kan mij er ’s nachts voor wakker maken. Er is ook geen enkele uitzondering, ik vind alles lekker! Ik kan er ook geen genoeg van krijgen. Opporto Rotterdam kan aan deze wensen voldoen!

Vroeguh:

Toen ik nog jong, hip en strak was en nog thuis woonde, aten we vaak mosselen. Het hele gezin was er gek op. Mijn moeder haalde altijd 6 kilo en dan nog zaten we te vechten op dat laatste bordje. Heerlijk! Die liefde voor schaal-en scheldieren is er niet minder op geworden. Eerlijk gezegd juist steeds meer. Vooral toen ik in 2004 ging werken op het cruise-schip: de Queen Mary 2. Wat een wereldse ervaring! Letterlijk, want ik ben de oostkust van Canada en Amerika afgevaren, waar we de lekkerste kreeften hebben gegeten in o.a. Québec! En op Barbados en St. Maarten hebben we de grootste gamba’s op die je je maar kunt bedenken. Als ik er nog aan terug denk, loopt het water mij nog steeds in de mond.

Het hier en nu:

Eenmaal weer in Nederland aangekomen was mijn passie voor schaal-en schelpdieren goed aangewakkerd. Alleen zijn de Nederlandse kreeften echt ieniemienie in vergelijking met de Canadese kreeften. Ach, dat mocht de pret niet drukken, want nog steeds vind ik ze verrukkelijk!

Opporto Rotterdam:

Het is de zomer van 2015 als restaurant Opporto haar deuren opent in Rotterdam in het oude treinstation aan het Hofplein (de Hofbogen). Maar sinds Juni is er een nieuwe eigenaar en dat merk je aan het nieuwe interieur! De nieuwe eigenaar heeft het langgerekte restaurant zeer smaakvol ingericht. Industrieel interieur, hoge plafonds, karakteristieke details en een gezellige/warme bar in het midden van de zaak maakt dat dit restaurant een lust voor het oog is. Tevens wordt er goed ingespeeld op de trends in de culinaire wereld. Denk hierbij aan het dry aged vlees, dag verse producten en trendy cocktails.

opporto rotterdam

Opporto is voornamelijk een visrestaurant. Natuurlijk hebben ze voor de gasten die niet van vis houden, ook vlees gerechten op de kaart staan. Dus voor ieder wat wils. Ben je (net als ik) dol op schaal-en schelpdieren? Kies dan zeker voor Opporto’s Seafood Plateau! Een plateau met al het lekkers uit de zee!

Maar wat heb ik gegeten?

Tja, wat denk je?! SEAFOOD off course!

We begonnen deze heerlijke avond met een Opporto Cocktail! Geen idee wat er in zat, maar boy oh boy, wat was hij lekker!!

opporto rotterdam

Daarna begon het feestje pas echt! Als voorgerecht kregen we een proeverij van heerlijke schaal-en schelpdieren, die bewerkt zijn met heerlijke kruiden ed. Zo hadden we oesters in een kruidenkorstje, gefrituurde krabbenpootjes, coquilles in kruiden en garnalenkrokketjes die echt dus naar garnalen smaakte! Misschien moet ik dat laatste even verder toelichten. Garnalenkrokketjes zijn lekker, maar vaak krijg je een slap aftreksel van een kroket met een chemische garnalensmaak. In dit geval is dat alles behalve dat!!! Hij smaakte naar heerlijke garnalen! Ik zeg: bestellen!

opporto rotterdam opporto rotterdam

Toen kwam het hoofdgerecht! Oh, wat zag dat er heerlijk uit! De meest fantastische schaal-en schelpdieren passeerde de revue. Scheermesjes, mosselen, vongole, gamba’s, inktvis en vis als zalm en zwaardvis. Als dat nog niet genoeg was kregen we ook een heerlijke surf en turf van kreeft en lamsrack. Ik kan maar 1 ding zeggen: jammie!!! Alles was zeer smaakvol en goed bereidt! Dit is zeer zeker een aanrader!

opporto rotterdam opporto rotterdam opporto rotterdam

Het dessert bestond ook weer uit een proeverij. Verschillende soorten ijs, garnering, taartjes en fruit. Heerlijk, maar dat kregen we echt niet allemaal meer op. Helaas!

opporto rotterdam

Conclusie Opporto Rotterdam:

Een geweldig restaurant met fantastisch eten. De ambiance is perfect, bediening is enorm vriendelijk en heeft verstand van producten en wijnen. Ze krijgen van mij dan ook de een dikke 9! Ben je in Rotterdam, ga dan zeker hier eens eten!

Tags:
,
18 Reactie's
 • Danielle
  Geplaatst op 13:57h, 18 oktober Beantwoorden

  Dat ziet er goed uit, mooie sfeer!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:57h, 18 oktober Beantwoorden

   het was ronduit genieten geblazen! 🙂

 • Joanne
  Geplaatst op 14:05h, 18 oktober Beantwoorden

  Oeh nee, ik heb helemaal niets met vis en ander sea food. Maar als je er gek op bent is dat restaurant vast geweldign

  • Kiki
   Geplaatst op 14:57h, 18 oktober Beantwoorden

   Oh, het is echt fantastisch! Ooit wel eens seafood geprobeerd?

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 14:11h, 18 oktober Beantwoorden

  Zelf ben ik geen fan van schelp- en schaaldieren. Echter heb ik vorig jaar een schaaltje met gefritueerde inktvis geprobeerd. Dat vond ik wel erg lekker.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:56h, 18 oktober Beantwoorden

   Ah, dat is al een stap in de goede richting 🙂

 • Hanneke
  Geplaatst op 14:20h, 18 oktober Beantwoorden

  Het toetje ziet er heerlijk uit, maar de rest… geeeen fan van schelpdieren enzo. Complimenten voor je schrijfstijl!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:56h, 18 oktober Beantwoorden

   Dank je wel! Leuk om te horen! Doet een mens goed. Jammer dat je geen schelpdieren lust. Wel eens geprobeerd?

 • Gerdi - Blond&Bruin
  Geplaatst op 19:52h, 18 oktober Beantwoorden

  Wat ziet dat er toch heerlijk uit allemaal! En mooie foto’s, het water loopt mij in de mond…

  • Kiki
   Geplaatst op 13:42h, 20 oktober Beantwoorden

   Dank je wel dat je het mooie foto’s vindt! Doet mij goed om dat te horen!

 • Eke
  Geplaatst op 20:26h, 18 oktober Beantwoorden

  Ik heb nog geen uur mijn avondeten op, maar ik krijg alweer flinke trek, haha. Lijkt me een fijn restaurant!

 • Rory
  Geplaatst op 10:03h, 19 oktober Beantwoorden

  Zo! Geen halve maatregelen als je daar dineert zie ik al. De cocktail trok trouwens ook mijn aandacht. Ik neem niet heel vaak een cocktail, maar als het wèl zo is, dan graag ook zo’n mooie als deze 🙂 Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een partner heb die allergisch is voor schaal- en schelpdieren, dus ik neem het zelf niet heel vaak. Mosselen is ook niet favoriet. Kreeft natuurlijk wèl. Krab heb ik ook al eens geprobeerd. Een keertje in New York (trendy hotspot, maar geen aanrader) en in Penang (Maleisië).

  • Kiki
   Geplaatst op 13:41h, 20 oktober Beantwoorden

   Oeh, dat is jammer dat je partner allergisch is 🙁
   ik heb ooit kreeft gegeten in Canada, maar daar zijn ze 2 x zo groot als hier en er zit meer vlees aan. Maar ja, dan komen ze ook wel gelijk vanuit de zee, zo hop op je bord.

 • Stephanie
  Geplaatst op 18:40h, 21 oktober Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit, echte verwennerij!

  • Kiki
   Geplaatst op 18:07h, 23 oktober Beantwoorden

   Wij hebben echt zo enorm genoten!!

 • José@ENJOY! The Good Life
  Geplaatst op 18:38h, 24 oktober Beantwoorden

  Hmmmmmmm….. Ik ben gek op Seafood! Dit restaurant ga ik zeker in gedachten houden. Ziet er allemaal heerlijk uit. Bedankt voor de tip!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:59h, 25 oktober Beantwoorden

   Geen dank en alvast eet smakelijk 🙂

Geef een reactie