opporto

Door Opporto kan ik weer een punt van mijn bucketlist afstrepen!

Bucketlist wish afstrepen!

Je ziet ze wel eens in films, die grote schalen vol met verschillende schaal – en schelpdieren. Die stond hoog op mijn bucketlist en door Opporto (opporto.nl) kan ik hem nu afvinken.

Ik heb het dan wel over die goed gevulde schalen en niet van die schalen waar een berg ijs op ligt en dan 3 garnalen en 5 mosselen. Ik bedoel dus die schalen met krab, kreeft, garnalen, mosselen, inktvis en nog veel meer, waarvan je gewoon een foodgasme krijgt! Zo’n plateau stond hoog op mijn bucketlist om een keer te verorberen!

Jullie weten inmiddels dat ik een groot fan ben van goede, vernieuwende restaurants. Zodoende kwam ik bij Opporto in Rotterdam terecht en ik neem je mee op deze heerlijke ervaring.

Wat is Opporto:

In de zomer van 2015 kwam Opporto naar Rotterdam. Onder het oude station, Hofplein zit dit Seafood restaurant in een langgerekte ruimte dat zeer smaakvol is ingericht. Hoog plafond, te gekke bar en een industrieel interieur geven dit restaurant een karakteristiek uiterlijk. Je kunt er terecht voor diner en borrel. Tevens beschikken ze over een mooie achterzaal dat perfect is voor groepen en vergaderingen. De heerlijke knusse huiskamer, vlak bij de staal/glazen ingang van dit restaurant, ziet er zeer uitnodigend uit om met vrienden en/of collega’s bij te praten.

opporto

Opporto is een vis restaurant. En dan voornamelijk gericht op de schaal – en schelpdieren. Er zijn een par gerechten beschikbaar voor de vleesliefhebber en de vegetariër. Maar dit is meer bijzaak.

Op een dinsdag stiefelde mijn vriendin en ik naar Rotterdam om aan mijn bucketlist te werken. Tip: parkeer achter het restaurant op de katshoek, want dit is na 6 uur ’s avonds gratis (en ik ben natuurlijk niet voor niets een hollander!!).

Bij aankomst was ik zeer verrast over het interieur van het restaurant. Mijn vriendin en ik zeiden eigenlijk gelijk dat het voelt of je in hip en happening Manhattan zit! We namen plaats in een heerlijk zitje met een comfortabele bank. De tafel was mooi, maar niet uitbundig gedekt.

We begonnen maar met een cocktail. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! We kozen de Opporto cocktail van passievrucht, wodka en meloen. Wauw! Een echte aanrader!!! De verwachtingen voor de rest van de avond, waren hoog nadat we dit heerlijke cocktailtje naar binnen hadden gewerkt.

Seafood plateau:

Toen kwam toch echt waar ik al de hele week naar uitkeek: hetSeafood plateau! En hij was alles wat ik had verwacht en meer!!! Groot, veel, mooi, lekker en ik kan nog wel even doorgaan met opsommen van woorden die dit plateau beschrijven, alleen ben ik bang dat dat nog niet genoeg is.

Dit plateau bestond uit: gevulde inktvis, halve kreeft pp, krabpoten, vongole, gemarineerde garnalen, mosselen, gemarineerde oesters en grote scampi. Het was echt een plaatje om naar te kijken.

opporto
opporto

We begonnen aan dit meesterwerk en ik kan maar 1 ding zeggen: wat hebben we genoten. Leuk om te vertellen: ik merkte nu duidelijk het verschil tussen kreeft en krab. Krab is losser en kruimeliger van structuur en kreeft is een compacter geheel. De smaak is ook echt verschillend. De kreeft vond ik meer smaak hebben. De mosselen en de vongole waren echt goed gekookt in heerlijke kruiden. De beet was perfect. Niet te snotterig en niet drooggekookt. De garnalen waren ook fantastische gemarineerd. Lekker pittig, maar niet overheersend. Dit gold ook voor de oesters en ik ben gek op oesters!

opporto
opporto
opporto

Bij het Seafood Plateau, kregen we twee huisgemaakte sauzen geserveerd. En als ze de knoflooksaus gaan verkopen, bestel ik alvast een palletje of 2! Die was echt goddelijk!

Mijn vriendin, die een echte wijnkenner is, had er een wit wijntje bij dat prima aansloot bij het Seafood Plateau. Nog een voordeel: je kunt veel wijnen per glas bestellen ipv per fles. En ze hebben ruime keus qua wijnlanden die vertegenwoordigd zijn.

Conclusie:

Nu denken jullie: nou nou, dit is een beetje overdreven qua positiviteit. Ja, dat klopt, maar er was wel 1 nadeel! Het plateau was te snel op!

Nee, serieus! Ik heb eigenlijk altijd wel een aan – of opmerking bij een restaurant. Maar die kan ik nu echt niet vinden! Ik geef ze daarom ook een dikke 10 met een griffel! Want dat hebben ze verdient.

Misschien is het een nadeel dat het Seafood plateau, prijzig is. €49,50 pp is natuurlijk niet niks, maar het is het echt meer dan waard!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie