opvouwbare fotostudio

Een opvouwbare fotostudio. Is dat wat? Of is het juist onhandig?

Opvouwbare fotostudio.

Ik maak mijn foto’s voor mijn blog, met een iPhone 6. Ik heb helaas geen geld voor een spiegelreflex camera. Dus doen we het maar zo. Maar producten fotograferen is soms best lastig. Maar ik kwam nu een opvouwbare fotostudio tegen bij Allekabels.nl.

Wat is Allekabels.nl?

De naam zegt het al Allekabels.nl: ze hebben alle mogelijke denkbare kabels en bijbehorende producten. Dus zijn zij de grootste kabelwebshop van Nederland. Het assortiment bestaat uit het meest recente aanbod van kabels, reisstekkers, telefoonbenodigdheden, muurbeugels, verlichting, gereedschap, auto-accessoires, batterijen, accu’s, beveiligingstoepassingen, gadgets, voedingen en omvormers.

Allekabels.nl heeft dus ook verschillende mobiele (opvouwbare) fotostudio’s en de bijbehorende accessoires. Hiermee kun je dus op een eenvoudige manier, professionele foto’s maken. Ik ben gaan testen of dit allemaal wel zo makkelijk en eenvoudig ging.

Opvouwbare Fotostudio:

Een opvouwbare fotostudio wordt ook wel een mobiele fotostudio genoemd. Het is een eenvoudig op te zetten fotostudio voor thuisgebruik of mee te nemen voor onderweg. Ik wilde er graag 1 hebben voor het maken van betere productfoto’s, omdat ik merk dat dat nog echt wel verbetering nodig heeft. Het liefste wil ik natuurlijk een goede spiegelreflexcamera, maar dat is momenteel geen optie omdat ik geen geldboom op mijn balkon heb, helaas. Ik heb gekozen voor de afmeting van 60 x 60 cm. Je hebt ook nog de optie voor 40 x 40 cm, maar dit is vrij klein voor het fotograferen van producten en objecten.

De fotostudio werd geleverd in een flinke doos en was van het merk Konig. Gelijk maar uitpakken. Wat mij gelijk opviel en blij maakte is het feit dat de fotostudio in een stevige draagbare “opbergtas/map” zit. Zo is hij makkelijk op te bergen en mee te nemen. In de voorste vakjes zitten de lichten en het statief (in hoogte verstelbaar) voor je camera. Het statief hoef ik dus niet te gebruiken, want ik maak mijn foto’s met mijn iPhone.

opvouwbare fotostudio
opvouwbare fotostudio

De tas klap je open en dmv de witte nylon wanden (dit vermindert oa de glans en schittering in de foto’s) aan elkaar te bevestigen (met klittenband), vorm je een soort hokje. In dit hokje leg je een mat (bijgeleverd zijn rood, zwart, blauw en wit) neer in jouw gewenste kleur.

opvouwbare fotostudio
opvouwbare fotostudio

Als je dit hebt gedaan zet je je product in het “hokje” en de lampen sluit je aan op stroom. Richten op je product en schieten maar. De fotostudio zat echt zo in elkaar. In een poep en een scheet heb je dat ding opstaan. De lampen hebben een handige standaard dat geïntegreerd is in het statief. Ook zeer makkelijk op te zetten.

opvouwbare fotostudio
opvouwbare fotostudio

Nadelen:

Ik heb wel een paar nadelen ontdekt: de bijgeleverde matten die je kunt gebruiken als achtergrond, zitten vouwen in en dat is weer te zien op de foto. Misschien kan ik ze nog strijken? Maar je kunt natuurlijk ook zelf een leuk stofje, bontje of matje gebruiken. Verder worden de lampen echt heet. Kijk uit dat je je niet verbrandt en berg ze dus pas op als ze weer zijn afgekoeld.

Conclusie Opvouwbare Fotostudio:

Zeer makkelijk in elkaar te zetten. De belichting is prima. De foto’s worden sterker. Alleen dus uitkijken voor de warme lampen en even zelf een leuke achtergrond bedenken. Voor de rest: appeltje eitje!

opvouwbare fotostudio

ZONDER opvouwbare fotostudio

opvouwbare fotostudio

MET opvouwbare fotostudio

Ik zie duidelijk een verschil en ik ben er blij mee!

Tags:
3 Reactie's
 • Joanne
  Geplaatst op 21:42h, 10 september Beantwoorden

  Mooi resultaat! Zou inderdaad leuk zijn om een andere achtergrond te gebruiken voor nog betere foto’s 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 21:15h, 12 september Beantwoorden

   Dank je. Ja, binnenkort maar eens experimenteren met vachtjes en bloemen.

 • iPhone 7 Plus: 1 jaar later. Ben ik nog steeds tevreden?
  Geplaatst op 15:35h, 25 mei Beantwoorden

  […] en telelenscamera) dan mijn oude telefoon. Toch heb ik nog een goede camera aangeschaft om goede productfoto’s te kunnen maken, maar als ik die camera niet mee kan nemen, is mijn telefoon nu een goed […]

Geef een reactie