pedicure

Pedicure: Paarden hoeven of poezelige voetjes?

Pedicure: Paarden hoeven of poezelige voetjes?

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn voeten voor een pedicure eruit zien als paarden hoeven. Ik vind het ook echt een crime om het zelf bij te houden. De eerste week na een pedicure gaat dat nog wel, maar daarna…. pfffff. De rek is er dan al snel uit en de klad erin! Maar die poezelige voetjes zijn toch echt wel heel erg fijn!

Pedicure:

Wat ik erg belangrijk vind aan een pedicure, dat ze verstand van zaken hebben en hygiënisch werken. Nummer twee is snel te achterhalen. Hoe ziet de zaak eruit? Wordt er schoongemaakt? Wordt het gereedschap gedesinfecteerd? Hebben de werkneemsters, handschoenen aan? Worden je voeten van te voren gedesinfecteerd? Allemaal punten waar je zelf op kan letten of de zaak professioneel is en hygiënisch te werk gaat.

Maar het eerste punt is vaak een lastiger te achter halen. Hebben ze verstand van zaken? Weten ze wat ze doen? Maar vooral, pakken ze probleem voeten goed aan, of maken ze het juist erger. Dit komt namelijk regelmatig voor. Als je probleem voeten hebt, kun je het juist ook erger maken. Neem bijvoorbeeld ingegroeide teennagels. Als je dit niet goed knipt (rond af knipt), groeit de nagel juist verkeerd terug en ben je weer terug bij af. Dus het is echt belangrijk om een goede pedicure te zoeken, vooral als je wat (kleine) probleempjes hebt met je voeten.

Ik woon in IJsselstein en al enige tijd op zoek naar een goede pedicure. Ik heb er al verschillende gehad. Eerlijk gezegd niet heel erg ontevreden over, maar toch was ik verder aan het neuzen. Ik kwam Annemieke´s Nail Spa (nailspa.nl) tegen en heb een afspraak gemaakt.

annemieke's nail spa

Wie is Annemieke’s Nail Spa?

Annemieke zit op de Vingerhoekhof (ja, ik heb die naam ook niet verzonnen) in IJsselstein. Parkeer plaatsen voor de deur. Bij binnenkomst zag ik gelijk dat het een goed verzorgde salon was. Netjes, opgeruimd en schoon. Dat punt hadden ze al op zak.

Ze is gespecialiseerd in verschillende soorten behandelingen: pedicure, cosmetische voetverzorging (als je geen last hebt van eelt e/of likdoorns), plaatsen van een nagelbeugel (bij ingegroeide teennagels), manicure, waxing, wimperextensions, wimperlifting (wimpers woden vanaf de wortel gekruld) en verschillende soorten gezichtsbehandelingen. Daarnaast bieden ze ook pedicure, manicure en gezichtsbehandelingen aan voor de kleine prinsesjes onder ons (t/m 14 jaar).

De pedicure behandeling:

Ik werd meegenomen naar een speciaal ingerichte ruimte voor de pedicure behandelingen. Ik mocht plaats nemen op een heerlijke stoel met een kopje thee. Relax stand was “aan”. Het meisje wat mij ging helpen had het meeste al klaar gezet en dat zag er schoon en netjes uit. Zelf trok ze handschoenen aan en kreeg ik een desinfecterend voetenbadje. Wel zo fris voor haar!

De behandeling was erg prettig. Niet alleen was het meisje lekker aan de babbel (wat ik niet onplezierig vind) en hadden we het over koetjes en kalfjes. Ze legde gelijk uit wat er niet “goed” was aan mijn voeten. Ik moest inderdaad mijn nagels niet te rond (laten) knippen, maar ik had niet enorm ingegroeide teennagels als ik zelf had gedacht. Pffffff…. viel dat weer even mee.

pedicure

Eelt.

Tja, mijn eelt laag op mijn grote tenen is (vind ik) echt heel erg. Ook vertelde ze dat dit best mee viel. Tuurlijk, er zat eelt, maar dat is normaal en het leek gelukkig niet op een stel paarden hoeven, wat ik zelf dus had gedacht (ik ga jullie niet aan het schrikken maken met een vooraf foto! Dat kan ik jullie niet aandoen!).

Het duurde ook niet lang (een kleine 40 min) en ik kon mijn poezelige voetjes weer in mijn sokjes schuiven! Wauw, wat voelt dat toch altijd weer heerlijk! Ik heb bewust gekozen om mijn nagels niet te laten lakken. Dit omdat ik mijn nagels wat rust gun in de winter.

pedicure
Ik heb weer poezelige voetjes en kan weer zonder zorgen, slippers aan.

Gaan jullie wel eens naar een pedicure? 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie