Philips Sonicare Airfloss

Philips Sonicare Airfloss, schonere tanden in een handomdraai!

Philips Sonicare Airfloss

Ik mocht de Philips Sonicare Airfloss testen en dat heb ik gedaan. Hun motto: “Flost u niet, Airfloss dan!”. Een complete behandeling voor een perfect gereinigd gebit.

Tanden poetsen:

Ik ben een poetser. Al van kleins af aan poets ik altijd goed mijn tanden. Nu moet ik heel eerlijk toe geven dat ik een sterk en gaaf gebit heb. Ik ben nu 37 jaar en nog maar 1 gaatje gehad. Geen rare dingen. Als ik bij de tandarts kom hebben ze eigenlijk nooit wat te doen en de tandarts is altijd blij om mij te zien en ziet mijn gebit als voorbeeld.

Mijn gebit:

Maar ik word ouder en mijn gebit ook. Dat merk ik in alles. Slijtage, meer plak en verkleuringen (oké, oké, komt ook omdat ik soms een sigaretje rook, My bad!). Nu ben ik dus een poetser, maar geen stoker of flosser (ik heb een klein gebit en dat is soms verdraaid lastig om in die hoekjes te komen met een flosdraad of een stokertje. Ik kan er gewoon haast niet bij). Eigenlijk ook nooit gedaan, terwijl ik zelf tandartsassistente/preventieassistente ben geweest. Ik poets ook altijd nog met een gewone tandenborstel, terwijl ik weet dat een elektrische echt wel beter reinigt. Maar goed. Ik dacht, ik moet toch extra aandacht aan mijn gebit geven. Nu kwam ik een reclame tegen van de Philips Sonicare Airfloss en was eigenlijk gelijk verkocht.

Philips Sonicare Airfloss:

Het geluk is dat ik de Airfloss mocht testen en dat heb ik gedaan voor 2 weken. Elke dag heb ik de Airfloss gebruikt. En hier mijn bevindingen:

Hoe te gebruiken:

– Heb je de Airfloss opgeladen? Vul het reservoir (wat in het handvat zit) dan met water of mondwater (zelf gebruik ik het liefste mondwater, is net even dat extra stukje frisheid).

Philips Sonicare Airfloss– Richt op de ruimte tussen de tanden, langs het tandvlees en druk op de knop. Als je de knop ingedrukt houdt zal de Airfloss elke seconde automatisch een luchtstoot met (mond)water afgeven. Deze luchtstoot zorgt ervoor dat alle restjes eten ed tussen je tanden worden “weggeblazen”.

Philips Sonicare Airfloss

-Ga met de Airfloss langs je tanden en binnen 30 seconde heb je een perfect gereinigd gebit.

Specificaties:

 • Als je de Airfloss hebt opgeladen zal hij 2 weken mee gaan.
 •  Is hij leeg, dan heeft hij 24 uur nodig om weer volledig op te laden.
 •  Knippert de batterij-indicator? Dan is het weer tijd om hem in de oplader te zetten.
 •  De oplader is voor verschillende voltages.
 •  De Airfloss wordt geleverd met de bijbehorende spuitkop die makkelijk te plaatsen is op het handvat.
 •  Is verkrijgbaar in groen/wit en roze/wit.

Philips zegt dat de Airfloss 99% (of 5x meer) meer tandplak verwijdert dan alleen poetsen met een handtandenborstel met de Baanbrekende lucht- en-
microdruppeltechnologie. Verder adviseren ze op de spuitkop elke 6 maanden te vervangen. 

Philips Sonicare Airfloss

Prijs:

De Philips Sonicare Airfloss is te koop vanaf €114,99. Je krijgt dan de houder incl de oplader en 1 mond/spuitkop. Maar je hebt ook een uitgebreidere set. Deze kost €109,99, maar dan krijg je er 3 mond/spuitkoppen bij, een oplader en een reisetui. De losse mond/spuitkoppen kosten €10,99 voor 2 stuks.

Mijn Conclusie:

Ik heb de Philips Sonicare Airfloss nu twee weken gebruikt. Een beetje mondwater in voor net dat extra beetje frisheid. Ik gebruikte de Airfloss in de ochtend en ik moet zeggen, na dag 1 voelde ik al het verschil. Tussen mijn tanden voelde het “gladder” en frisser aan. de Airfloss is zeer zeker makkelijk in gebruik. Ik zit niet te prutsen in mijn kleine gebitje met mijn te dikke vingers om al kokkend er uiteindelijk mij er maar weer bij neer te leggen. Snel en eenvoudig, daar houd ik van!!!! Ik heb namelijk niet eeuwen de tijd voor de reiniging van mijn gebit (herstel, ik heb het er niet voor over). Ik moet zeggen dat ik de prijs behoorlijk aan de hoge kant vind, maar daar krijg je ook echt iets voor terug. ik ben er blij mee. Kan ik op mijn 90ste tenminste nog met mijn eigen tanden eten!

fofo’s: Philips met goedkeuring van S. Maas
Tags:
8 Reactie's
 • Karen - Dressing in Labels
  Geplaatst op 16:33h, 13 februari Beantwoorden

  Ik vind het een interessant apparaat omdat ik mondhygiëne hoog in het vaandel draag maar wat jammer van de prijs!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  • Kiki
   Geplaatst op 18:08h, 13 februari Beantwoorden

   het is het geld zeker waard, maar ja, wel gelijk een uitgave.

 • Het SushiMeisje
  Geplaatst op 15:35h, 01 maart Beantwoorden

  Mijn tanden staan nogal dicht naast elkaar dus ik vraag mij af of die straal water wel langs mijn tanden gaat of eraf zal gaan ketsen; heb je dat wel eens gehad?

  • Kiki
   Geplaatst op 22:06h, 01 maart Beantwoorden

   Dat heb ik niet gehad. Je zou het eigenlijk eerst even moeten kunnen uitproberen, want het is in 1 keer best een uitgave!

 • Het SushiMeisje
  Geplaatst op 22:33h, 01 maart Beantwoorden

  Kan dat zomaar in de winkels dan?

  • Kiki
   Geplaatst op 11:01h, 02 maart Beantwoorden

   Nee, volgens mij niet. Maar dat zou wel een uitkomst zijn!

 • nicole
  Geplaatst op 08:51h, 23 april Beantwoorden

  Dit lijkt mij een goed apparaat, maar de prijs schrikt me wel behoorlijk af.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:15h, 24 april Beantwoorden

   dat kan ik mij voorstellen. het is wel een fijn product

Geef een reactie