picto

Picto horloges: Minimalisme ten top!

Minimalisme!

Ik houd erg van originele en mooie sieraden en horloges. Maar laatst kwam ik een merk tegen wat mij echt verraste en in vervoering bracht: Picto!

Wat is Picto?

Het Deense merk Picto (pictowatches.com) stamt uit 1984 en is ontworpen door Steen Georg Christensen en Erling Andersen. Picto heeft zijn horloges de minimalistische look gegeven door gebruik te maken van eenvoud in het uurwerk (twee draaiende schijven). Als wijzers heb je namelijk alleen een stip (= het uur) en een wijzer (= de minuten). Eenvoudiger kan het volgens mij niet. “Geeft het horloge de tijd aan of is het een indicatie van de tijd? Een momentopname (picture) van de tijd”.

De horloges komen in verschillende kleuren en worden geleverd in de maten: 30 en 40 mm. Verder heeft het horloge een siliconen band, wat een moderne uitstraling geeft. En de prijs is ook leuk: van €129 tot €149.

Variaties in overvloed: Blauwe siliconen band met een blauwe plaat en roze gouden “wijzers”, rode band en plaat met zilveren “wijzers”, cognac band met een roze plaat en gouden “wijzers” of zo strak en eenvoudig mogelijk: zwarte band, witte plaat en zwarte “wijzers”. Wil je meer opvallen, dan neem je de grote variant. Houd je meer van elegant, dan kies je de kleinere maat.

Ik heb de nieuwste variant in hun collectie:

picto

 

Een grafisch zwart-witte band met een witte plaat en zilveren “wijzers”. En ik kan maar 1 ding zeggen over dit horloge: Ik ben verkocht, verslaafd en verliefd!!!! Wauw, wat een pronkstuk om mijn pols en wat heb ik al veel leuke reacties gehad! Ik heb overigens geen probleem met het zien van de tijd. Duidelijk en goed aangegeven!

Conclusie Picto Horloges:

Een geweldig horloge waar je echt mee opvalt door het minimalisme. Ik vind de tijd aanduiding prima te lezen, maar ik kan mij voorstellen dat sommige mensen er moeite mee hebben. Kwestie van wennen?

Welke variant zou jij kiezen? Ik ben benieuwd.

Geen reactie's

Geef een reactie