tips

Zó vind je de perfecte presentatieoutfit! Met tips en tricks!

Een presentatieoutfit

Waarschijnlijk zie je er al een week tegenop: je moet presenteren. De één gaat dit heel gemakkelijk af en de ander wordt al zenuwachtig bij de gedachte. Gelukkig kom je met een goede voorbereiding al een heel eind. Je outfit is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding, dit is namelijk zeer bepalend voor je uitstraling. Onderstaande tips helpen jou een handje op weg naar een succesvolle presentatie in een perfecte presentatieoutfit!

De groep.

Het eerste waar je bij stil moet staan is de groep waar aan je gaat presenteren. Stel jezelf de volgende vragen: komen de bezoekers uit een specifieke branche? Hoe zit het met de formaliteit? Wanneer je antwoord hebt op deze vragen, is het eenvoudig om met je outfit in te spelen op de situatie en de groep. Je presentatieoutfit heeft namelijk grote invloed op de overtuigingskracht van je presentatie. Wanneer je weet dat je een presentatie geeft voor een zakelijke groep, kies je zelf ook voor een wat meer formeel geklede look. Daarentegen ben je met een presentatie voor je medeleerlingen een stuk vrijer in je kledingkeuze.

Overtuigende uitstraling:

Of je serieus overkomt, is grotendeels afhankelijk van je uitstraling. Als je outfit aansluit bij de ontvanger, zal niemand raar naar je kijken of het over je uitstraling hebben tijdens je presentatie. Een outfit en accessoires die je doelgroep juist aanspreken, maken je zelfverzekerder waardoor je al je focus op je verhaal kunt leggen. Door jouw zelfverzekerde en overtuigende uitstraling is het zelfs niet erg als je een stukje van je presentatie vergeet. Je slaat twee vliegen in één klap als je ook nog eens kiest voor een Huawei Nova hoesje die aansluit bij de doelgroep en jij je telefoon vervolgens gebruikt als spiekbriefje waarop de onderwerpen staan die jij wilt bespreken.

De kleur:

Uit onderzoek is gebleken dat ook kleuren invloed hebben op de boodschap die je wilt overbrengen. Daarom is het belangrijk hier even bij stil te staan en de kleur aanpast aan de boodschap die je wilt overbrengen. Zo laat de kleur rood een krachtige en assertieve uitstraling achter. Moet jij tijdens de presentatie het vertrouwen winnen van het publiek? Dan is de kleur groen of blauw een echte aanrader. Deze kleuren stralen betrouwbaarheid en geloofwaardigheid uit. Daarnaast hebben opvallende kleuren zoals paars een vernieuwende en inspirerende werking. Elke kleur heeft zo zijn eigen karaktereigenschappen die een positieve werking hebben op je presentatie.

Gadgets:

Naast de outfit dragen de juiste gadgets ook bij aan een goed voorbereide presentatie. Gadgets trekken de aandacht van de groep en geven ook een professionele boost. Wanneer je presenteert vanaf je MacBook of andere laptop is ook hierbij de uitstraling van groot belang. Stem de MacBook Pro Retina 13 inch hoes af op bovengenoemde aspecten en het straalt gegarandeerd representativiteit uit. Hetzelfde geldt voor je smartphone: na het geven van een succesvolle presentatie geef je misschien wel een visitekaartje weg of sla je een nummer van een interessante connectie op. Zo bieden telefoonhoesjes met opbergvakjes je de mogelijkheid de visitekaartjes op te bergen aan de binnenzijde; ideaal voor een presentatie!

Hoe bereid jij een belangrijke presentatie voor? Ik ben benieuwd!

Gastblog van smartphonehoesjes.nl

Geen reactie's

Geef een reactie