proeflokaal bregje

3-gangen menu á la carte voor maar €12,50? Ja, ja amehoela! Maar het kan bij Proeflokaal Bregje!

Yeah right!

Ja, ja, natuurlijk en ik ben de koningin! Nee, echt, het kan bij Proeflokaal Bregje (ProeflokaalBregje)! Maar smaakt het ook? Tja, dat ga ik je natuurlijk nu vertellen!

Proeflokaal Bregje

Ik geloofde het natuurlijk ook niet. €12,50 voor een 3 gangen diner van maandag t/m woensdag en €14,50 van donderdag t/m zondag, dat kan gewoon niet! Het zal dan OF niet te vreten zijn OF zulke kleine porties dat je daarna nog naar de Mac moet, OF je moet het zelf klaarmaken. Ik ging op ontdekkingstocht!

proeflokaal bregje

Samen met een vriendin hadden we gereserveerd op een vrijdag. Dan kost het dus €14,50. We kwamen binnen en we werden gelijk uiterst vriendelijk geholpen. Plus punt nummer 1 hebben ze al op zak!

De inrichting was zeer smaakvol. Leuke en warme sfeer met zelf geschilderde broodplanken aan de muur. Wij zaten aan een 2-persoons tafeltje, dat netjes was opgemaakt. Niet een enorme grote tafel, maar dat maakt niet uit.

Diner:

We kregen de menu kaart van Joy (zij stelde zichzelf voor aan tafel en dat vind ik erg prettig en persoonlijk) en namen gelijk wat te drinken. Ze hebben een ruime keus aan wijn en speciale bieren. Top!

proeflokaal bregje

We namen natuurlijk stokbrood met kruidenboter, waar je wel voor moet betalen, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Geen probleem voor mij. We besloten om nog een extra tussengerechtje te nemen (keuze uit de voorgerechten) voor €4, zodat we een optimale avond hadden.

Voorgerecht:

Ik begon met de gerookte hertenham en mijn vriendin met de garnalenkroketten. Laat ik nogmaals zeggen dat ik er niet veel van verwachte, want het kan bijna niet voor die prijs! Maar toen we de gerechten kregen, was ik meer dan verbaasd. Oke, de presentatie is simpel en eenvoudig. Niet een ster-waardig, maar goed, je moet dat dan ook niet verwachten. Maar de smaken en de kwaliteit was prima! Meer dan prima zelfs, gewoon lekker!

Tussengerecht:

Daarna hadden we als tussengerecht, beide de steak tartaar van de Black Angus Beef. Tja, Black Angus is een duur product, dus maar afwachten hoe het smaakt en of het ook wel een goed stukje steak tartaar is. Maar boven verwachting, nu ook weer heerlijk!

proeflokaal bregje

Hoofdgerecht:

Ik nam het beenhammetje en mijn vriendin de gambaspies. Ruime portie, dat zeer zeker en het beenhammetje was zeer mals, viel gewoon van het bot af. De gamba’s moesten nog wel gepeld worden, maar waren ook heerlijk. Ruime portie franse frietjes erbij en een salade.


proeflokaal bregje

Dessert:

Als dessert (en NIET Toetje!! Want o,o, dat zeg je niet in een restaurant!) had ik de New York Cheesecake en mijn vriendin het chocoladetaartje. Het enige wat ik daar jammer aan vond, is dat het zo snel op was!

proeflokaal bregje

De bediening was ook top. Ze vroegen regelmatig of het smaakte, kwamen kijken of je nog wat te drinken wilde en waren zeer vriendelijk!

Conclusie Proeflokaal Bregje:

Ik kan maar 1 ding zeggen: GAAN!!
Een echte aanrader! De gerechten smaken prima, zeer vriendelijke en nette service en gezellige uitstraling.

Proeflokaal Bregje heeft inmiddels zeven filialen.
Je vindt Bregje in Alkmaar, Almere, Breda, Den Haag, Haastrecht, Nieuwegein en Noordwijk.

Tags:
,
4 Reactie's
 • Marloes
  Geplaatst op 18:33h, 17 januari Beantwoorden

  Ik ben er een paar maanden geleden ook gaan eten, met mijn ouders en broertjes. Ze hebben daar zulke lekkere dingen en het is echt heel goedkoop! Die cheesecake had ik ook, echt goddelijk 🙂
  X Marloes

  • Kiki
   Geplaatst op 18:56h, 17 januari Beantwoorden

   als ik daar weer aan terug denk, loopt het water mij weer in de mond! Snel maar weer een bezoekje brengen aan ze! 😉

 • Theo
  Geplaatst op 10:12h, 21 februari Beantwoorden

  Volgens mij heb je toch echt 21 euro betaald inclusief drankjes.
  Als je de titel van je review eer zou willen aandoen en écht een recensie had willen schrijven had je je aan het 12,50 menu moeten houden (op de juiste dag).
  En daarnaast vertel je ons niet wat je drankjes hebben gekost.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:08h, 21 februari Beantwoorden

   De drankjes zijn iets duurder dan in een ander restaurant. Maar dan praten we over €0,10. Wij konden helaas alleen op vrijdag, dus vandaar de €14,50. Hoe dan ook, het gaat om het principe dat je goed kunt eten voor echt niet veel geld. Dat is volgens mij de essentie van het artikel. 🙂

Geef een reactie