restaurant dijkers

Restaurant Dijkers: huiskamer gevoel met finesse.

Dineren!

Ik houd van lekker eten. En vooral als het voor mij klaar gemaakt wordt. En dan heb ik het natuurlijk nu over uit-eten! Jammie! Nu heb ik een gezellig restaurantje gevonden in hartje Haarlem: restaurant Dijkers.

Wat is Restaurant Dijkers?

Restaurant Dijkers zit op de Warmoestraat in Haarlem. Voor wie Haarlem niet kent, dit straatje ligt bij de Sint Bavo kerk in Haarlem en is über cute! Oude panden, kinderkopjes straatje, lief en gezellig. Ga er zeker een keer heen als je in Haarlem bent. Restaurant Dijkers is dus onderdeel van dit straatje en is gevestigd in twee monumentale panden, waaronder het befaamde “Huis met de knik”. Bij binnenkomst krijg je gelijk het huiskamer gevoel. Gezellige bankjes, oude lampen, houten tafels en stoeltjes. Met andere woorden: knus en sfeervol.

Je verwacht bij zo’n restaurant de geijkte saté en spare ribs op de kaart, maar niets is minder waar. Alles wordt bereidt in een klein keukentje dat zich naast de bar bevindt. Klein maar fijn zeggen ze, toch?! Zeer zeker!

Als eerste wil ik even vermelden dat de grote verse jus ook echt groot is. Waarom ik dit vermeld? Omdat je vaak bij een verse jus het formaat, borrelglaasje krijgt en een grote jus niet veel groter is. Hier irriteer ik mij dan ook snel aan! Maar die irritatie was hier dus niet nodig!

restaurant dijkers

Voorgerecht:

De kaart is niet enorm uitgebreid, maar voor iedereen staat er wel wat lekker op. Verder hebben ze buiten de kaart om, nog een paar wisselende seizoensgerechten. Ik ben een groot vlees fan en daarom ga ik snel ook voor de vlees gerechten. Daarom begon ik mijn avondje met de steak tartaar, wat ze in dit geval de huisgemaakte filet americain noemen. Ik verwachte een steak tartaar, eitje erop en heel misschien wat rucola. Absoluut niet denigrerend bedoelt, want die gerechten zijn vaak juist erg lekker. Alleen wil mijn oog ook wat! En boy oh boy, wat had ik mij vergist. Het bord was met beleid en finesse opgemaakt. Dus dat beloofde wat! Mijn mond kreeg wat hij verwachte. De smaken waren heerlijk, goed op elkaar aangepast. Mijn tafelgenoot had de lamspastrami met gebakken lamszwezerik. Verwacht je niet he, de zwezerik in dit restaurantje?!

restaurant dijkers
restaurant dijkers

Hoofdgerecht:

Daarna kwam het hoofdgerecht: de gegrilde biefstuk. Ik wil mijn vlees graag rare hebben. Wat, je hoeft het eigenlijk niet eens te bereiden. Zo een homp koe op mijn bord vind ik prima (bij wijze van spreken dan he! Want een klein beetje bereiding is wel gewenst). De biefstuk werd geserveerd op een houten plank met gezouten roomboter, ambachtelijke gemaakte frieten (in schil) en mayonaise. Verder kregen we er een heerlijke frisse salade bij met venkel, druiven en veldsla. Heerlijk in contrast met de biefstuk en frieten. En de biefstuk was precies naar wens.

restaurant dijkers
restaurant dijkers

Dessert:

En als dessert kwam de cheesecake. I LOVE cheesecake! Maar soms zijn ze gewoon weg niet goed klaargemaakt. Het moet namelijk lekker plakkerig en dik zijn. Geen klonten en romig in de mond met een heerlijke bastogne bodem. En dat was deze zeker. Verrukkelijk! Mijn tafelgenoot had de frangipane met sorbetijs en krokante ontbijtkoek.

restaurant dijkers
restaurant dijkers

Conclusie:

Als je een hapje wilt eten, dan is restaurant Dijkers echt een aanrader. Ik zeg een hapje eten en dat is niet naar bedoelt. Maar als je echt een avondje wilt uiteten en een avondvullend programma wilt hebben, is dit misschien niet helemaal de plek ervoor. Maar dat is helemaal niet erg. Want het is echt de moeite waard om hier eens een keer te gaan eten na een lekker dagje shoppen in Haarlem!

Tags:
,
2 Reactie's
 • Jonna@Burgertrutjes
  Geplaatst op 09:17h, 29 juli Beantwoorden

  Leuk artikel, Haarlem heeft onwijs veel leuke restaurant. Hier ben ik nog nooit geweest, maar ik ga hier zeker een keer dineren. Dank voor de tip.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:44h, 01 augustus Beantwoorden

   ik ben benieuwd wat je ervan vindt!!

Geef een reactie