stoppen met roken

Update: stoppen met roken. Hoe gaat het nu? Ben ik nog steeds gestopt?

Ben ik nog steeds gestopt?

Een tijdje geleden heb je kunnen lezen dat ik gestopt was met roken, maar hoe gaat het daar nu mee? en ben ik nog steeds gestopt, of kon ik de verleiding niet weerstaan?

Gestopt met roken:

Het is een dikke 2 maanden geleden dat ik gestopt ben met roken en ik moet heel eerlijk bekennen dat het mij best makkelijk afgaat. Ik ben dus nog steeds gestopt! Joepie! Ik merk het wel degelijk dat ik niet meer rook. Mijn poriën in mijn gezicht zijn kleiner geworden, ik houd geld over (zo ver dat mogelijk is, want mijn schoenentic/kledingtic/make-uptic/ en alles tic, gedijen prima!) en ik ben niet meer snel kortademig. Heerlijk.

Er is wel een nadeel en dat is mijn gewicht. Ik was al niet 1 van de slankste en daar zat ik behoorlijk mee, maar doordat ik gestopt ben ben ik nog eens 3 kilo aangekomen. Ik merkte toen ik rookte dat mijn stofwisseling sneller ging, maar nu dus niet meer. Daar baal ik enorm van. Ik heb niet enorme vreetbuien, gelukkig. Ik kan ze aardig (soms) in de hand houden. Maar is niet altijd even makkelijk.

Ik heb er dus niet echt enorm veel moeite mee gehad. De momenten die ik moeilijk vond waren na het eten, die eerste ’s ochtends en op het terras of festival. Maar dat duurde gelukkig niet heel erg lang. Wat ook hielp was dat een vriend van mij ook gestopt was en ik zo aan hem kon optrekken. Ik kon het natuurlijk niet maken dat ik wel weer begon en hij niet. Dat zou toch een schande zijn! Maar gelukkig zijn we allebei nog gestopt. Trots op ons en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het van hem niet had verwacht. Maar top hoor.

We gaan dus gewoon door met stoppen. Nu alleen nog flink gaan sporten (ooit) en het komt allemaal goed. Ik ga weer even lekker een koek pakken, heb ik wel verdiend dacht ik zo! 😉

Tips voor stoppen met roken vind je hier.

10 Reactie's
 • Astrid
  Geplaatst op 19:26h, 14 augustus Beantwoorden

  Supergoed dat je bent gestopt en het volhoudt, dat is het moeilijkste. Hou vol! Die kilo’s gaan er wel weer af 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 21:56h, 14 augustus Beantwoorden

   Ik hoop het! Nu maar daar aan gaan werken en op naar de sportschool (denk ik ;-p )

 • Laura - Dagelijkse hap
  Geplaatst op 19:46h, 14 augustus Beantwoorden

  Wat goed van je! Ga zo door 😀

 • Sabine
  Geplaatst op 19:44h, 15 augustus Beantwoorden

  Supergoed! Ga zo door! Die kilo’s gaan er wel weer af, even tijd geven.

  • Kiki
   Geplaatst op 09:56h, 16 augustus Beantwoorden

   Ik hoop het! 😉 dank je!!!

 • Bert Brussen
  Geplaatst op 20:31h, 22 augustus Beantwoorden

  Extra kilo’s zijn een bijverschijnsel dat uiteindelijk wel weer verdwijnt. En dan nog: op een dag moet je toch afvallen, aan elk gewicht zit een grens.

  Toen ik stopte met roken, meer dan 15 jaar geleden, heb ik roken voor zwemmen ingeruild. Een aanrader, ook voor sporthaters: ga sporten als je net bent gestopt met roken. Zie het als een nieuwe auto die je mag uitproberen op een lege snelweg. Je moet wat met je nieuwe energie, dat gekke vermogen ineens adem te kunnen halen, te kunnen doorademen.

  Blijvend stoppen met roken is een ervaring voor het leven. Niets geeft zoveel tevredenheid als zo’n enorme overwinning. Je zou haast iedereen aanraden verslaafd te raken aan tabak, alleen om de zoete overwinningsroes van het kunnen stoppen mee te mogen maken.

  Gestopt zijn met roken is de grootste overwinning voor iedereen die in een oorlogsvrije generatie opgroeit.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:40h, 24 augustus Beantwoorden

   Ik ben inderdaad al meer gaan sporten en iets op mijn voeding aan het letten. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de drang naar een sigaret steeds minder wordt. gelukkig. Goed van je dat je al 15 jaar gestopt bent!!!! top!

 • Janneke
  Geplaatst op 20:25h, 28 november Beantwoorden

  Ik kom steeds meer over je te weten en zie dan ontregelende factoren in je leven. Kan goed zijn om je te realiseren wat roken met je lichaam doet. Zo zorgt het voor verzuring van je lichaam; voor gifstoffen in je lichaam, zoals cadmium; remt het het DPP-IV-enzym en zorgt het voor tekorten aan voedingstoffen, zoals zink en vitamine C. Stoppen is één maar wat doen aan de ontregelingen zou een tweede stap moeten zijn. Lichaam ontgiften en zorgen voor alkaliserende voeding en wat voedingssupplementen kan dan helpen.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:28h, 29 november Beantwoorden

   oke, ik ga daar mij eens in verdiepen

Geef een reactie