rootsmann

Rootsmann: new vintage en industriële meubels met allure!

Vintage, maar dan nieuw!

In mijn zoektocht naar mooi meubilair, kwam ik Rootsmann tegen en ik neem jullie mee op een ontdekkingsreis!

Rootsmann:

Rootsmann is het eigen meubelmerk van Mirjam Dekker en zij heeft dus een webshop van de mooiste new vintage en industriële meubels uit eigen hand. Ieder meubel heeft zijn eigen verhaal en is ontworpen naar een oud model. Ze verkopen dus online, zonder tussenpersoon, waardoor ze de prijs kunnen drukken. Ze zijn ook leverancier van LOODS 5. Omdat ze de voorraad in eigen magazijn hebben, kunnen ze snel leveren! Wil je de collectie bekijken? Dat kan bij alle vestigingen van LOODS 5 en in de showroom van Rootsmann: Poelweg 40-M, De Kwakel, iedere vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je komen kijken.

Vintage (locker)kasten:

Wat je al snel opvalt zijn de vintage lockerkasten in alle soorten en maten. Deze hebben een stoer en industriële look en zijn gemaakt van voornamelijk metaal. Bij vele zitten er wieltjes onder, zodat ze makkelijk te verrijden zijn. Echte eyecatchers! Naast deze te gekke kasten verkoopt ze ook nog oude deuren als decoratie, dressoirs, bureaus en vintage accessoires!

Maar wat was tussen al die mooie kasten mijn crush?

Ik viel als een blok voor een open boekenkast die schuin tegen de muur aangezet moet worden. Het lijkt op een enorme oude fotolijst van metaal, maar dan met planken erin. In 1 woord: Ge-wel-dig (oke, in drie lettergrepen dan)!!! De afmetingen zijn: 190 cm hoog, 88 cm breed en 12 cm diep. Een flinkerd dus. Toen ik hem thuis kreeg, was ik blij dat de bezorger hem naar boven had gebracht (ik woon namelijk op de tweede verdieping), want hij was echt zwaar! Hij was goed verpakt tegen beschadigen. Toen ik na een helse klus, alle verpakkingsmaterialen eraf had gehaald, kon hij neer gezet worden. Hij was groter dan ik had verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken! Hij stond geweldig!! Ik heb er even wat simpele dingen ingezet, zodat je de kast goed kunt zien.

rootsmann
 

De planken zijn bevestigd met metalen kettingen en de planken en het frame zijn ook gemaakt van metaal (vandaar dat hij zo zwaar was, duh!!). Ik had het niet verwacht, maar hij staat enorm stevig! De planken zijn ook stevig en je kunt er flink veel boeken in kwijt, zonder dat het te zwaar wordt!

rootsmann
rootsmann

Conclusie industriële/retro/vintage boekenkast:

Ik ben er echt heel erg blij mee! Het is een ware eyecatcher. Vooral dat het lijkt op een grote fotolijst, vind ik erg leuk. Verder kun je er veel in kwijt en de prijs vind ik ook leuk: €189  en dan zijn de bezorgkosten ook nog eens gratis!!

Levertijd en overige:

Levertijd 1 tot 3 a 4 weken. Bij kleinere kasten 1 week, grotere kasten tot 3 weken. Uiterlijk 4 weken. De garantie is 2 jaar (tenzij anders aangegeven) en ze hebben de Webwinkel Keurmerk!

Ben je ook toe aan een nieuwe kast?

Shop dan hier!!!
Volg ze op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie