schapenvacht

Schapenvacht: Comfy en Cosy of Bah en Nah?! Dit vind ik ervan:

Comfy?

Een schapenvacht in je interieur. Wat vinden we er eigenlijk van en is het wel zo comfy?

Via Schaapvaak heb ik een schapenvacht (duh, hoe kan het ook anders) binnen gekregen. Ik wilde altijd al graag een echt schapenvachtje hebben. En niet dat ding van de Ikea, wat iedereen al heeft. Nu kwam ik dus Schaapvaak tegen en ik was gelijk verkocht.

Schaapvaak:

Schaapvaak is ontstaan uit liefde voor schapenvachten. Schapenvachten en koeienhuiden zorgen voor warmte en gezelligheid. In de webwinkel vindt je een ruim aanbod van eersteklas schapenvachten en koeienhuiden in uiteenlopende kleuren en maten. Deze vachten worden met de hand geselecteerd bij verschillende groothandelaren in Nederland en België. Daardoor krijg je bij Schaapvaak de mooiste huiden en vachten met elk een uniek nummer. Ze geloven in de “kracht van zacht” en staan voor kwaliteit en comfort.

Na lang wikken en wegen ben ik gegaan voor een schapenvacht. Ik wilde mijn Barcelona Chair extra jus geven en comfort. De stoel is wit, dus ik ben gegaan voor een afstekende kleur. Bruin it is! De vacht die ik heb uitgekozen heeft hier en daar wat witte vlekken, wat ik juist weer extra leuk vond staan bij mijn stoel. Ik had nog een konijnenvelletje en daarmee was de stoel helemaal af.

schapenvacht

Toen ik de vacht binnen kreeg, was mijn hond ook gelijk verliefd! Hij kon er niet van afblijven. Het rook natuurlijk ook lekker. Ja, Het ruikt naar schaap! Maar het stinkt niet. Die arme hond van mij, werd zijn nieuwe vriendje (of vriendinnetje) afgepakt en kon hij er niet meer op liggen. Wat een barbaar ben ik toch ook!

schapenvacht

Je kunt dus bij Schaapvaak niet alleen kiezen uit schapenvachten, ook koeienhuiden in alle kleuren en maten, zijn beschikbaar.

Ik zal jullie gelijk even vertellen hoe je een schapenvacht moet onderhouden. Hoef je dat ook niet meer op te zoeken!

Onderhoud schapenvacht:

Een schapenvacht is een natuurlijk product. Door de aanwezigheid van natuurlijke vetten (lanoline) reinigt een schapenvacht zichzelf. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van een mooie schapenvacht, moet je de schapenvacht regelmatig uit kloppen en luchten. Ook kun je de schapenvacht stofzuigen.Wil je de vacht even opfrissen? Hang hem dan even in de mist of na het douchen in de badkamer. In de winter kun je hem (met de wolkant naar beneden) in de sneeuw leggen.

Maar wat als er een vlek op de vacht zit? Geen paniek! Als de vlek nat is, kun je deze droog deppen met wat keukenpapier of een droge (hand)doek. Is de vlek opgedroogd? Dan kun je de vlek verwijderen met een vochtig doekje. Het is belangrijk dat je de vlek niet in de vacht wrijft, maar steeds deppende bewegingen maakt. Verdwijnt de vlek niet? Dan kun je een klein beetje groene zeep gebruiken. wassen is dus niet erg bevorderlijk voor de vacht. Door het wassen verdwijnen de natuurlijke vetten die in de vacht zitten en verliest de vacht zijn glans. Dus: liever niet wassen. Ben je wel zo eigenwijs, was dan met de hand in koud water en zonder zeep! De vacht is en blijft een natuurlijk product, dus zo af en toe moet je de vacht even kammen om klitten te voorkomen! Gebruik hiervoor een normale haarborstel of een hondenborstel. Let wel op dat je niet te hard borstelt, anders trek je de wol uit de vacht.

Conclusie:

Ik vind een schapenvacht een echte verrijking van je interieur. Het straalt comfort uit, warmte en gezelligheid. Oke, de vacht ruikt naar schaap, als je daar niet tegen kunt is dat misschien een probleem. Maar geloof mij, ik ruik het alleen als ik met mijn neus erbovenop zit! Ik heb de vacht op een stoel gelegd, maar natuurlijk kun je het ook gebruiken als bv vloerkleedje, voor op de bank of aan het voeteneind van je bed. Ik ben erg benieuwd waar jullie een schapenvacht neer zouden leggen?

En heb je er al 1?

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie