schoolreisje

Op je 37ste op schoolreisje. Brings back good old memories!

Schoolreisje

Ken je dat gevoel? Toen ik jong was en ik ging op schoolreisje, was ik altijd de dag ervoor al zenuwachtig. Ik sliep slecht en was al vroeg wakker. ik noem het maar even “mijn onderbuik gevoel”. Mijn moeder had dan een tasje ingepakt met de welbekende rol fruittella, het pakje taxi, de appel en de krentenbol. Nu, 25 jaar later, zijn de fruittella, taxi, appel en de krentenbol vervangen door red bull, koffie en sigaretten, maar dat onderbuik gevoel is er nog wel steeds.

Movie park Germany:

Als verrassing voor een lieve vriendin van mij, hadden we een suprise uitje georganiseerd naar Movie Park Germany. Dus ’s avonds bijna niet geslapen, ’s ochtens te vroeg wakker en met mijn onderbuik gevoel, gingen we mijn vriendin ophalen. Blij verrast was ze!

De weg ernaar toe was al een ervaring op zich. De wel bekende liedjes als: “ik heb een potje met vet” en “we gaan nog niet naar huis” passeerde de revue. Evenals de door mijn zelf gedecoreerde taart (maar daarover in een ander artikel meer).

Op zich viel de reistijd nog wel mee. Vanaf Utrecht ben je er in 1 uur en drie kwartier. Dus als je op tijd gaat, is het zeker te doen.

Het park:

Daar aangekomen, konden we gelukkig vlakbij parkeren en de parkeerkosten zijn ook laag, vergeleken met die belachelijke prijzen in Nederland. Voor €5 staat je autootje de hele dag bewaakt. Is te overzien dacht ik zo.

De entree vind ik vrij sober. Als je naar andere parkeren kijkt (denk aan bv de Efteling), is de entree behoorlijk spectaculair. Maar dat mocht de pret niet drukken. Eerst maar eens door de “winkelstraat” gelopen op zoek naar een koffietentje. We moesten inmiddels  natuurlijk ons energie peil weer omhoog krijgen. Lekker koffie en thee!

De eerste achtbaan

Op naar de eerste achtbaan. Ik moet er gelijk bij zeggen dat pretparken niet mijn favoriete plekjes zijn om mij te vermaken. Zo eens in de zoveel jaar wil ik er best heen, maar dan ben ik er ook wel weer klaar mee. Al die schreeuwende kinderen (ja, duhhhh!!), elle lange wachtrijen en wachttijden en dan heb ik het nog niet eens gehad over de steeds terug komende hamburger – en friettenten. Een fatsoenlijk broodje is meestal ver te zoeken.

De eerste “achtbaan” was de Time Riders. Dit is eigenlijk geen achtbaan, maar een simulatie. Leuk gedaan! Alleen de introductie vooraf had voor mij korter gemogen. Je zit in een soort tijdcapsule en maakt een reis door de tijd.

De volgende was de Van Helsing. Een achtbaan in het donker. Heerlijk dat gevoel in je buik en hij gaat gelukkig niet over de kop (‘allergisch’ voor!!!).

van helsing

Lunch:

Daarna even tijd voor een broodje. Gelukkig hadden we een Subway gezien en konden we de patat – en hamburgertenten overslaan. Heerlijk zo’n broodje!

Buikje vol, op naar de volgende. We gingen dit keer voor de water attracties. Dit zijn de attracties als: Mystery River, Bermuda Triangle Alien Encounter en de Dora’s Big River Adventure. In die laatste heb ik er voor gekozen om een poncho aan te doen en maar goed ook!!! Meer zal ik er niet over verklappen!

De Ghost Chasers vond ik echt niet oké! En dit is voor kinderen?! Ik scheet 3 kleuren in mijn broek! Ik dacht serieus dat het karretje over de reling zou slaan en dat ik te pletter zou vallen. Dood eng! Mijn medepassagiers hadden daarentegen de grootste lol om mij!

Na deze “geweldige” ervaring wilde de rest nog in MP Xpress. Tja, mij niet gezien. Eerst maar even bijkomen! Maar toen we in The Bandit (dit is trouwens de eerste houten achtbaan van Europa geweest) zaten kon ik weer lachen! En de Crazy Surfer is nu ook een favoriet van mij!

crazy surfer

Op de weg terug toch maar even mijn oogjes dicht gedaan (tja, ik wordt ook een dagje ouder) en bij aankomst in my home town, stond mijn moeder dit keer niet op mij te wachten.

Het was een geslaagde dag en ik zal heerlijk slapen vanavond!

Geschiedenis Movie Park Germany:

Movie Park germany is geopend in 1996 onder de naam Warner Bros. Movie World. In 2000 wordt Six Flags de nieuwe eigenaar. Maar al in 2004 wordt het overgenomen door de Britse beleggingsmaatschappij Palamon Capital Partners. In 2005 wordt de naam verandert in Movie Park Germany. In 2007 en 2008 gaat het park een samenwerking aan met de tv zender “Nick” (Nickelodeon) en met Universal/Dreamworks. Er zijn attracties die gebaseerd zijn op films van Ice Age, Van Helsing, Sponge Bob, Dora, Shrek, looney Tunes en nog veel meer. Ben je na zo’n intensieve dag te moe om terug te rijden, dan boek je gewoon een hotel dat er vlak in de buurt ligt.

Een dagkaart kost €37 pp voor 12 jaar en ouder. Kijk voor meer info hier.

Tags:
,
2 Reactie's
  • mary
    Geplaatst op 16:45h, 20 mei Beantwoorden

    Leuk geschreven Kiki echt heel leuk. Dus is nu het onderbuikgevoel weg. Hihi xxx mary

Geef een reactie