silvana

Een Hoofdkussen is van essentieel belang voor een goede nachtrust! Silvana is van alle markten thuis!

Silvana:

Al jaren ben ik op zoek naar een goed hoofdkussen. Tot op heden heb ik HET kussen  nog niet gevonden. Ze zijn te hard of te zacht. Te dik of te dun. Geen nekondersteuning of juist te veel. In de loop der jaren heb ik een verzameling van kussens bij elkaar gespaard. Ik werd er helemaal gek van. Totdat ik een kussen van Silvana mocht testen.

Mijn zoektocht:

Maar eerst mijn verslag van mijn zoektocht:

Ik ben eens gaan googlen en heb het een en ander gevonden over hoofdkussens, wat ik graag eerst met jullie wil delen. Je nachtrust is van groot belang voor je afweersysteem, het herstel van je hersenen, voor betere geestelijke en lichamelijke prestaties overdag, ontwikkeling van je spieren en wederopbouw van je lichaamscellen. Dus een goed hoofdkussen is dus enorm belangrijk!

Je hebt natuurlijk verschillende soorten hoofdkussens, die elk zo zijn voor – en nadelen hebben.

Dons en Veren:

Plus Punten:
– je kunt het kussen goed vormen en vouwen voor de gewenste vorm.
Min Punten:
– het is niet eenvoudig te wassen
– en de aanpassing van de hoeveelheid vulling is vaak lastig

Synthetisch:

Pluspunten:
– je kunt het kussen goed vormen
– als het kussen een rits heeft is het vrij gemakkelijk om de vorm en hoogte aan te passen (extra vulling erbij of eruit).
– het kussen is eenvoudig te reinigen/wassen.
Minpunten:
– omdat de vulling gladder is dan bij een dons/veren kussen, is het wat moeilijker te vormen.

Visco-elastisch schuim/ traagschuim:

Pluspunten:
– het kussen en de warmte past zich aan aan diegene die erop ligt.
Minpunten:
– doordat het oppervlakte groter wordt naarmate de nacht vordert, kan dat problemen opleveren met de warmte- en vochtontwikkeling
– de vochtontwikkeling is hoger. Dit is een probleem voor mensen die snel zweten.
– wisselen van houding is lastig, terwijl dit wel belangrijk is tijdens het slapen, ivm vormvast.

Neksupport:

Mensen die extra ondersteuning van de nek willen, kunnen een hoofdkussen kiezen waar een verdikking ter hoogte van de nek inzit, een soort ‘nekrol’. Experts raden de ‘nekrol’ kussens niet aan, maar ook niet af, maar of een kussen prettig ligt, blijft toch echt iets persoonlijks. Het is erg belangrijk de hoogte en stevigheid goed af te stemmen op je eigen voorkeuren, je lichaamsbouw en de stevigheid van het matras. Nadeel van een nekrol kussen is dat, het mogelijk is dat, als je tijdens de nacht draait, je nek niet meer goed op de rol ligt, waardoor hij op de verkeerde manier wordt ondersteund.

silvana

Ga je een hoofdkussen kopen? Let dan op de volgende punten:

Probeer het hoofdkussen uit

Vraag in de winkel of het mogelijk is om het kussen thuis een aantal nachten te proberen. Bij de duurdere kussens zoals van Silvana kan dit meestal wel. Vraag ernaar bij de desbetreffende dealer. Als dit niet kan, ga dan liggen op het kussen in de slaaphouding waarin je veel slaapt. Blijf een tijdje liggen en draai ook om. Voelt dit na een enige tijd niet comfortabel, koop dit kussen dan niet.

Vormen

Let op de vormbaarheid van het hoofdkussen. Een goed vormbaar kussen is in iedere vorm te duwen en blijft vervolgens ook in deze vorm. Donzen/veren kussen zijn over het algemeen het best te vormen. Synthetische vulling is vaak te glad om op zijn plaats te blijven en visco-elastische kussens zijn vaak vormvaste kussens. Een vormbaar kussen is niet per se beter dan een vormvast.

Geur

De geur van een hoofdkussen moet je meteen bevallen. De geur van een kussen kan je namelijk bijblijven, zelfs als deze is weggetrokken. Vind je de geur vies: niet kopen!

Geluid

Als je het “geluid” van het hoofdkussen niet fijn vindt wanneer je bijvoorbeeld draait op het kussen, koop het dan niet. Over het algemeen maken kussens met een hoog percentage veren het meeste geluid (kraken).

Hoog matras

Hoe harder het matras, des te hoger/dikker het kussen moet zijn voor goede ondersteuning van het hoofd. Een zijslaper heeft een hoger kussen nodig dan een rugslaper. Buikslapers hebben een dun kussen nodig, voor een goede ademhaling.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik bij het kopen van een kussen niet gelijk denk aan het geluid en de geur. Maar zo zie je maar weer waar je op moet letten.

Conclusie:

Maar nu het resultaat van mijn testperiode van het Silvana Hoofdkussen:

Op Silvana kun je een kussentest doen welk kussen het best bij jou past. Deze test vindt je hier. Uit deze test kwam voor mij de Fluorine uit. Een wat steviger kussen met in de bovenvakken een mix van Comforel (zachte synthetische vezelbolletjes) en Nature Bamboo (voor betere ventilering en vochtregulering). De nekrol is gemaakt van Vita Talalay Latex (dit is soepeler en beter ventilerend dan gewoon latex). Verder is het kussen speciaal behandeld voor mensen met een huisstofmijtallergie en heeft het een behandeling gehad met Aegis (het kussen is dan schimmel- en bacteriewerend). En het kussen kun je op 60 graden wassen (let wel op dat je eerst de neksteun verwijdert!!).

silvana kussens

Persoonlijk houd ik van een steviger kussen dat wat hoger is en de Silvana Support Fluorine was volgens de test van Silvana, het ideale kussen. Eerst maar zien, dan geloven!

Ik heb snel last van nekklachten en hoofdpijn, dus ik was benieuwd. Als eerste wil ik zeggen dat hij gelijk al lekker lag toen ik er voor het eerst op ging liggen. De nekrol heeft een soort van inkeping waar je nek goed in past. Daardoor is je nek goed ondersteunt en zorgt het dat je hoofd niet te zwaar belast wordt. Erg fijn.

The next morning:

De volgende ochtend werd ik wakker en voelde mij uitgerust. Dit had ik al lang niet meer ervaren. Ik sliep wel, maar op de een of andere manier was het niet de ideale nachtrust. Nu wel. En ik had geen hoofdpijn of last van mijn nek! Waardoor ik goed wakker werd en de dag met frisse moed aanging.

Ik heb het kussen meer dan twee weken getest en ik moet zeggen dat ik tot nu toe geen nek- en hoofdpijn heb gehad. Een verademing dus!

Het enige nadeel van een Silvana kussen is de prijs. Voor €99 heb je een kussen. Best prijzig, maar elke cent meer dan waard!!

Daarnaast heeft Silvana ook Dekbedden. Kijk eens op hun website voor meer varianten van de kussens en dekbedden of ga naar een verkooppunt om te kijken welk kussen het beste bij jou past en laat je goed informeren!

bron: oa. http://www.consumentenbond.nl/
15 Reactie's
 • Gino
  Geplaatst op 19:50h, 27 maart Beantwoorden

  Een goed kussen is zo belangrijk voor een goede nachtrust! Zelf vind ik kussens fijn die niet ze zacht zijn en die koud zijn. Dat laatste klinkt misschien nogal vreemd, maar ik vind het heerlijk slapen als ik een koud kussen heb haha. Leuk artikel! 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 19:55h, 27 maart Beantwoorden

   dank je!!! Ik wil ook graag een harder kussen, alleen hoeft het niet koud te zijn. 🙂

 • Rob Alberts
  Geplaatst op 10:12h, 01 april Beantwoorden

  Dank voor deze tips.
  Ik ben weer toe aan een nieuw kussen.
  Ik zal met jouw tips weer een zoektocht beginnen.

  Slaperige groet,

  • Kiki
   Geplaatst op 10:22h, 01 april Beantwoorden

   succes!!! en slaap lekker alvast! 🙂

 • Knus of Kneuterig patchwork? Of is het juist hip en happening?
  Geplaatst op 22:39h, 16 februari Beantwoorden

  […] tijd ben ik bezig om mijn slaapkamer op te pimpen. Zo heb ik de juiste matras gevonden en de juiste hoofdkussens. Maar ook de gordijnen en het beddengoed kwamen voorbij. Nu was het tijd voor de puntjes op de i. […]

 • Een Matras is essentieel voor een goede nachtrust!!!! Lees mijn verslag.....
  Geplaatst op 13:32h, 28 februari Beantwoorden

  […] zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als je slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen […]

 • De slaapkamer als Oase, deel 1. Het beddengoed!
  Geplaatst op 15:45h, 02 mei Beantwoorden

  […] Ik heb jullie al eens verteld over de basis, wat o zo belangrijk is. Denk hierbij aan goede hoofdkussens en een degelijk matras. In deze artikelen heb ik jullie verteld welke soorten er zijn, waar je op […]

 • De juiste gordijnen in de slaapkamer voor een perfecte nachtrust!
  Geplaatst op 15:54h, 02 mei Beantwoorden

  […] belangrijk is. Je lichaam herstelt zich van alle inspanningen en komt tot rust. Een goed matras en hoofdkussen is essentieel hierbij. Ook het comfort van je dekbedovertrek is van belang. Maar wat dacht je van […]

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 15:36h, 06 juni Beantwoorden

  De prijs is inderdaad vrij hoog, maar verder ziet dit er uit als een mooi kussen zeg!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:36h, 07 juni Beantwoorden

   ik merk echt dat een goed hoofdkussen erg belangrijk is en dan geef ik er graag wat meer aan uit. maar het is best een aardige prijs ja

 • Slaapkamer als oase deel 2. Hoe maak je er een comfy kamer van?
  Geplaatst op 16:56h, 07 augustus Beantwoorden

  […] hebt al eerder kunnen lezen hoe belangrijk een goed matras en hoofdkussen zijn tijdens je nachtrust. Je lichaam herteld zich namelijk en komt tot rust. Ook heb ik een […]

 • Robin
  Geplaatst op 18:53h, 12 november Beantwoorden

  Na het aanschaffen van een nieuw bed, welke overigens ontzettend goed bevalt, bleef ik maar zoeken naar een goed kussen.
  Iedere keer na het aanschaffen van een nieuw kussen kwam ik er achter niet de goede had aangeschaft. In de winkel ligt alles wel prima voor de korte tijd dat je test, vandaar dat ik nu voor een proefkussen heb gekozen. Mijn keuze is gevallen voor Silvana en volgens de kussenwijzer kwam ik ook uit op de Fluorine. Ik mag vanavond starten met een drie daagse test.

  Vraagje:
  Ik merk dat je de neksteun voelt wanneer je op de rug ligt,
  Is het mogelijk dat je de wigvorm naar je draait zodat je plezieriger ligt op de rug?

  • Kiki
   Geplaatst op 16:13h, 19 november Beantwoorden

   hoe is de test verlopen? Is de fluorine de kussen die bij jou past?
   Ik heb zelf geen last van de nekrol. Ik weet alleen niet of je het kan wegdraaien. Misschien kun je het beste Silvana hier voor contacteren. Succes!

 • vanheeswijck mady
  Geplaatst op 12:45h, 23 juli Beantwoorden

  ik heb kwaliteit een Silvana cristal hoofd kussen was er goed moet ik zeggen. Het kostte 100 euro wat een behoorlijke prijs is ,maar de kwaliteit is niet wat ik verwachte want na dik anderhalf jaar is mijn kussen al versleten.Zal op zoek moeten gaan naar een ander met betere. Met andere woorden PRIJS/ KWALITEIT ZEER slecht

  • Kiki
   Geplaatst op 10:08h, 24 juli Beantwoorden

   is het misschien een idee om silvana te mailen? Want een kussen gaat ongeveer 5 jaar mee namelijk. Misschien kunnen ze nog iets voor je doen?

Geef een reactie