simba

Mijn welverdiende nachtrust met het Simba matras!

Goodnight, don’t let the bedbugs bite!

Een goede nachtrust is essentieel om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Daarbij helpt het zeker dat je een goed matras hebt en ik ben een Simba matras voor je gaan testen. Eens kijken of ik fris en fruitig wakker word!

Simba:

Ik kreeg het matras binnen, opgerold in een doos! Ja, nu hoor ik je denken? Opgerold? In een doos? Yep! En dat werkt prima! Mijn Simba matras is 180 x 200. Een flinkerd dus. En ook zwaar! 3 trappen omhoog sjouwen is een opgave, maar het is gelukt!

Simba Simba
 

Nadat ik (met hulp van wat sterke mannen) het matras naar boven had getild, heb ik ‘m meteen uitgepakt. Je krijgt een Simba snijder meegeleverd voor het openen van de kunststof verpakking. Super handig. Want we willen natuurlijk niet in het matras snijden!

Simba Simba
 

Dit matras blaast zichzelf als het ware op. Je ziet hem gewoon vorm krijgen. Laat hem wel even een paar uurtjes liggen, zodat hij helemaal in de goede vorm kan komen. Op onderstaande foto’s zie je goed het verschil en hier zit maar 15 minuten tussen!

Simba Simba
 

Slapen maar:

Daarna een goede molton erover en een matrashoes en slapen maar. En wat ligt hij lekker! Oké oké, ik moest er wel heel even aan wennen, maar dit was van korte duur. Simba raadt dan ook aan om het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Eigenlijk krijg je na de aanschaf van een nieuw matras vrijwel zeker te maken met wat “last” hier en daar. Deze periode is de zogenaamde “houdingcorrectie periode”. De ervaring leert dat het even duurt voordat het lichaam zich aan een nieuwe houding heeft aangepast. Een vermoeide rug is in de eerste weken normaal.

simba simba
 

Hij vormt zich inderdaad naar je lichaam, maar je zakt niet door. Het blijft toch een soort van stevig en ondersteund je lichaam. Wat ik ook erg belangrijk vind (omdat ik het ’s nachts nog wel eens warm kan krijgen en daar wakker van word).

Het matras past als het ware de temperatuur aan. Zo had ik het dus niet bloedheet en kon ik goed doorslapen! En ’s ochtends werd ik fris en fruitig, maar vooral uitgerust, wakker! Uitgerust! Het enige nadeel is dat ik er niet uit wilde, want het lag nog zo lekker! Oh, mijn hond is er ook niet meer vanaf te slaan!

  simba
 

Een goed matras:

Ik merk dat, nu ik wat ouder word, een goed matras nog belangrijker is geworden! Je lichaam heeft gewoon goede ondersteuning nodig en stabiliteit! Ik kan het dus echt iedereen aanraden om eens goed te kijken naar je matras. Voldoet hij nog aan jouw wensen en verwachtingen? Want wanneer er sprake is van klachten tijdens het slapen bij je huidige matras, is dit vaak de oorzaak van twee punten: het matras heeft een verkeerde hardheid of is niet punt elastisch genoeg. Wanneer je namelijk op een te hard matras ligt is de druk op de weefsels te hoog, omdat de schouders en bekken niet kunnen wegzinken in het matras. Je ligt als het ware OP het matras. Dit levert op den duur rug – en nekklachten op. Is dit het geval, ga je dan eens meer verdiepen in een ander matras, ga proefliggen/slapen en als je budget er voor in aanmerking komt, koop een goed matras! En ik raad de Simba zeker aan! Een super fijn matras!

Daarnaast begrijpt Simba heel goed dat slapen niet het enige is wat je in bed doet. Na onderzoek te hebben gedaan, bleek dat andere activiteiten ook heel populair zijn. Bijvoorbeeld lezen, tv kijken, knuffelen met de kinderen. Ja, wat dacht jij dan?! Vieze gedachtes hoor! Bah, bah! 😉 De kwaliteit en comfort zijn daarom van groot belang. Iets wat zeker niet ontbreekt bij het matras: het kan tot wel 10 jaar mee!

Klik op deze link als je meer wilt weten over Simba (denk aan prijzen en maten) of volg ze op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Tags:
5 Reactie's
 • Myrthe
  Geplaatst op 15:11h, 03 april Beantwoorden

  Schattig hondje <3.

 • Babs
  Geplaatst op 12:02h, 04 april Beantwoorden

  Mooi matras! En bijzonder! Ik kijk altijd naar goede matrassen, voor mijn rug en nek.Maar de laatste tijd zweet ik enorm veel.. wat klinkt dit matras goed. Ik ga even hun website checken.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:57h, 05 april Beantwoorden

   zeker doen! Ik ben er echt tevreden over. Ook dat zweten herken ik en daar is dit matras een uitkomst voor! Ik ben benieuwd.

 • Een Silvana Hoofdkussen voor een goede nachtrust!
  Geplaatst op 11:58h, 28 februari Beantwoorden

  […] het matras, des te hoger/dikker het kussen moet zijn voor goede ondersteuning van het hoofd. Een zijslaper […]

Geef een reactie