Sizzling

Sizzle the night away bij Sizzling Deluxe in Almere.

Sjizzle frizzel dizzle.

Een eetervaring op een ander niveau. Dat kan bij Sizzling Deluxe in Almere.

Sizzling Deluxe:

3 broers hebben dit unieke restaurant opgezet, omdat ze hun gasten een plek wilden geven waarbij ze verrast worden met een totaalbeleving. De 3 broers hadden al jarenlange ervaring in de horeca en hebben dit bijzondere restaurant in juni 2016 samen opgericht.

sizzling
 

Maar wat is er nu zo bijzonder aan dit restaurant? Als eerste is het een klassieke steakhouse in een modern jasje met hoog staand kwaliteit vlees en vis uit diverse landen (je leest op de kaart bij elk gerecht waar het vlees of de vis, vandaan komt). Maar het belangrijkste is dat bij Sizzling Deluxe de meeste hoofdgerechten worden geserveerd op een zeer hete plaat. Aan tafel wordt er een saus over het gerecht gegoten, waardoor het gaat “Sizzlen”. Door dit proces komen alle heerlijke aroma’s vrij en krijg je een intense smaakbeleving. Daarnaast wordt dit restaurant op donderdag, vrijdag en zaterdag na 21.30 uur omgetoverd tot een intieme loungebar met dansvloer. Uniek in zijn soort.

Wat vond ik van het Diner?

Het restaurant is strak ingericht. De kleuren zwart en rood voeren de boventoon. Wij namen plaats aan een hoge “bartafel” en dit zat (wat ik niet had verwacht) erg lekker. Ik begon met een heerlijke alcohol vrije cocktail en mijn tafelgenote ook. We hadden er nu al zin in.

Sizzling Sizzling
 

Voorgerecht:

Ik begon met een overheerlijke (wel bekende) carpaccio. Hier was niets op aan te merken. Mijn tafelgenote had de Chili Gamba’s. Zij vond ze aardig pittig, maar ik kon het goed handelen en ze smaakte naar meer.

Sizzling sizzling
 

Hoofdgerecht:

Ja, hier draaide de avond dus om, dus vol verwachting zaten wij te wachten op wat er komen zou gaan. Ik koos voor de Rib Eye – Black Angus steak van 225 gram uit Uruguay en mijn tafelgenote ging voor de Lamskoteletten (5 stuks) uit Wales. We kregen de gerechten op gietijzeren platen (Sizzling Plate) geserveerd. De onderkant van de plank bestond uit hout en daar kon je het wel beetpakken. Let op: pak dus niet het ijzeren gedeelte vast! Ik kan dan maar 1 ding zeggen: AUW!

Nadat het gerecht op tafel stond konden we kiezen uit twee sauzen. 1 was de pittige variant (de Spicy Black pepper) en 1 met oa knoflook (Red Onion Garlic). Wij gingen allebei voor de knoflook variant. Voordat de saus over het gerecht wordt gegoten, wordt geadviseerd om je servet voor je kleding te houden ivm het eventuele spetteren. De saus “Sizzelde” lekker over het vlees en inderdaad, de aroma’s kwamen je tegemoet. Dit was zeer plesant! Nu: aanvallen maar! Het vlees was perfect bereidt. Lekker mals! Op de plank lagen nog wat groenten zoals broccoli en mais. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een side-dish erbij te nemen zoals oa frites, wedges, mandje brood of verse salade.

Sizzling sizzling
 

Op de foto zie je een beetje het stoom van de net opgegoten saus.

Ik vond dit (het sizzelen) echt wel een toevoeging aan de eetervaring. je ruikt de aroma’s veel beter waardoor de smaakbeleving des te groter wordt. Erg leuk om het een keer meegemaakt te hebben.

Dessert:

Ik zag een dessert voorbij komen die ik moest proberen: Yoghurtroom met zoete tomaten-compote. Ik was zeer benieuwd en wat was hij lekker. De tomaat was wat zoeter gemaakt, waardoor het goed samen ging met de yoghurtroom. Mijn tafelgenote had gekozen voor de cheesecake en die was ook goddelijk! Lekker smeuïg, zoals hij hoort te zijn.

Sizzling Sizzling
 

Overall:

Ik vind het echt een leuk concept, waarbij de smaakbeleving ten volle wordt benut. De sfeer in het restaurant is misschien wat te strak naar mijn idee. Maar de gastheer maakte dat meer dan goed door zijn vriendelijke en gastvrije houding. Hij legde alles goed uit en adviseerde je waar hij kon. Ook is er aan de vegetariër gedacht. Er is zelfs een vegetarische hamburger die naar gegrild rundvlees smaakt! Ook kun je aangeven of je specifieke dieetwensen hebt. Daarnaast hebben ze een uitgebreide wijnkaart dat is afgestemd door een sommelier, op elk gerecht. Ik geef ze een 8. Als je in Almere bent, ga dan zeker hier eens langs.

 

Tags:
,
2 Reactie's
 • Irene
  Geplaatst op 15:36h, 14 maart Beantwoorden

  Wat een leuk restaurant! Die desserts zien er heel lekker uit!

  • Kiki
   Geplaatst op 13:40h, 15 maart Beantwoorden

   en ze smaakten ook heerlijk! 🙂

Geef een reactie