De Slaapfabriek

Je lichaam is je eigen unieke slaapfabriek, koester het!

De slaapfabriek.

Slapen is belangrijk voor het herstel van je lichaam. Het is dus eigenlijk je eigen herstelfabriek. Bij De Slaapfabriek kun je terecht voor een goed en betaalbaar bed met toebehoren om dat herstel te bevorderen.

Waarom slapen wij?

We slapen ongeveer een derde van ons leven, maar waarom? Het simpele antwoord is: we slapen om uit te rusten. Maar dat weten we natuurlijk allemaal wel! Een ander antwoord is: energiebesparing. Als je slaapt, verbruik je bijna geen energie. Maar ook herstellen je hersenen van hun activiteit van overdag en “tanken ze bij” voor de volgende dag (suikers in de vorm van glycogeen zijn de belangrijkste brandstof voor de hersenen. Die voorraad raakt gedurende de wakkere perioden langzaam op. Tijdens de slaap worden die voorraden bijgevuld).

Dit alles is eigenlijk nog steeds een theorie. Wetenschappers breken hun hoofd hier al jaren over, want ze krijgen maar geen duidelijkheid wat nu de precieze reden is waarom we slapen. Wat we wel weten: Slaap is enorm belangrijk voor je gezondheid, slecht slapen zal allerlei klachten opleveren als: concentratieproblemen, prikkelbaar zijn, vermoeidheid, gebrek aan energie, hoofdpijn en emotionele labiliteit. Op den duur worden de klachten erger en zal het je lichaam gaan aantasten

Een goed bed is daarom erg belangrijk om dat “herstelproces” zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. In mijn zoektocht naar een goed bed, ben ik terecht gekomen bij De Slaapfabriek in Heerhugowaard.

De Slaapfabriek

ZienXL:

Aan de rand van Heerhugowaard staat een geheel gerenoveerde boerderij met de naam: ZienXL. In dit pand komen allerlei bedrijven samen die met 1 of meerdere benen in de interieurwereld staan (zo ook dus De Slaapfabriek).

De Slaapfabriek

Het pand heeft van de buitenkant nog zijn oorspronkelijke charmes behouden, maar als je de boerderij binnen stapt, waan je je in een geheel andere wereld. Het interieur is smaakvol en modern. Stalen framen met glas, scheiden de verschillende ruimtes waar je in kunt vergaderen, potentiële kopers kunt ontvangen en ruimte is om producten tentoon te stellen. Dit alles in een ongedwongen sfeer.

De Slaapfabriek

Maar ook is er een gelegenheid om na een vergadering, met z’n allen te koken in een mooie grote open keuken. Daarna kun je, onder het genot van een drankje, nog een dartje gooien of een balletje stoten. Deze ruimtes kun je eventueel ook afhuren.

De Slaapfabriek

Naast deze ruimte hebben de bedrijven ook nog twee andere grote hallen ter beschikking om hun producten tentoon te stellen. Het voordeel van al deze bedrijven bij elkaar is dat je alles onder 1 dak hebt. Zo kun je bij jouw gekozen bank, een unieke vloer uitzoeken, het bed combineren met een mooie design stoel of lichtadvies aanvragen voor in je huis. Ook zijn er verschillende workshops ‘Interieur Styling’ te volgen. Zowel bedrijven als particulieren zijn hier van harte welkom.

De Slaapfabriek:

In 2008 zijn René Sluis en Frank Schuitenmaker dit internetbedrijf gestart waarbij hun werkgebied aanvankelijk uit Nederland en België bestond. Inmiddels weten ondernemers (veelal Nederlandse eigenaren van vakantieparken in andere Europese landen) de weg naar De Slaapfabriek ook te vinden. Met het ruime assortiment aan boxsprings, matrassen, topdekmatrassen en andere toebehoren, kun je als particulier en bedrijf (denk bijvoorbeeld hierbij aan hotels en Bed & Breakfast) bij hun terecht, voor al je wensen en vragen.

Topmerken als Velda, Van Lanschoot en Cinderella worden aangevuld met voordelige (merkloze) boxsprings en matrassen. Ook voor maatwerk ben je bij De Slaapfabriek aan het juiste “webadres”. Denk daarbij aan extra brede of extra lange boxsprings tot zelfs 240 cm, speciaal voor de lange mens onder ons. Ben je op zoek naar een los hoofdbord? Dat kan uiteraard ook en ze zijn te verkrijgen in allerlei modellen, groottes en uiteenlopende meubelstoffen.

De Slaapfabriek

Waarom De Slaapfabriek?

Wat zeker een vermelding waard is is dat ze de 6e plaats hebben bereikt van de snelstgroeiende onderneming van Nederland en daarvoor is beloond met een FD Gazellen Award. Andere bedrijven die ook op het podium stonden waren bijvoorbeeld Corendon en Vliegtickets.nl. Daaraan kun je al wel zien, dat dit geen misselijke Award is.

De Slaapfabriek staat voor duurzame kwaliteit van Nederlandse bodem. Voordelen van het rechtstreeks leveren van de Nederlandse fabriek is natuurlijk de korte levertijd. Maar ook de terugkoppeling bij eventuele op – of aanmerkingen zal een stuk soepeler verlopen. Daarnaast is de prijs-/kwaliteit verhouding niet uit het oog verloren.

Mocht je alsnog niet tevreden zijn over het geleverde product, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om bepaalde onderdelen om te ruilen voor een nog betere slaapervaring. Wat ik echt een groot voordeel vind is dat ze montageservice bieden. Erg handig, want dat ben ik niet.

De Slaapfabriek

De Slaapfabriek maakt gebruik van milieuvriendelijke producten, gecertificeerde productie- en fabricageprocessen en voertuigen die voldoen aan de strenge euro-normen. 100% milieuontlastende en recyclebare producten bestaan helaas niet in deze branche, maar je kunt er wel alles aan doen om het milieu een handje te helpen.

De voordelen van De Slaapfabriek:

 •  Geen tussenkomst van prijsopdrijvende detail-, tussen- en groothandel
 •  Producten uitsluitend van gerenommeerde Nederlandse fabrikanten, dus topkwaliteit
 •  Eenvoudig en stapsgewijs online een boxspring, matras, etc. samenstellen
 •  Mogelijkheid online een offerte op te vragen en direct te ontvangen
 •  Ruim 11.000 boxsprings/matrassen aan particulieren en hotels geleverd
 •  Gratis kleurstalen aan te vragen
 •  Kort schakelen met een klein team van enthousiaste professionals
 •  Mogelijkheid op afspraak ook showrooms in Rotterdam, Roosendaal, Enschede en Utrecht te bezoeken
 •  Ruime parkeergelegenheid met gratis parkeren
 •  Levertijd slechts 1 tot 3 weken
 •  Geen (aan)betaling met iDEAL noodzakelijk, maar betaling bij aflevering (met mobiel pinautomaat)
 •  Bezorging en montage door heel Nederland en België
 •  Unieke Garantieregeling met fabrieksgarantie
Tags:
4 Reactie's
 • Debbie
  Geplaatst op 21:06h, 14 november Beantwoorden

  Mooi concept, klinkt goed! Alleen jammer dat er geen showroom in het zuiden is. Roosendaal is ook nog een aardig eindje rijden.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:34h, 16 november Beantwoorden

   O, dat is jammer zeg! Echt de moeite waard om even langs te wippen, misschien er een dagje uit van maken?

 • Een boxspring van De Slaapfabriek: Slapen als een prinses!
  Geplaatst op 11:33h, 07 januari Beantwoorden

  […] het comfort, dat trok mij wel! Maar ja, ik had al een bed, dus het was geen must. Maar toen kwam ik De Slaapfabriek tegen en ik was gelijk onder de indruk van het assortiment. En ja, dan ga je toch even nadenken. […]

 • Ook toe aan een nieuwe boxspring van De-Slaapfabriek? - De-Slaapfabriek
  Geplaatst op 17:00h, 28 juni Beantwoorden

  […] het comfort, dat trok mij wel! Maar ja, ik had al een bed, dus het was geen must. Maar toen kwam ik De-Slaapfabriek tegen en ik was gelijk onder de indruk van het assortiment. En ja, dan ga je toch even nadenken. […]

Geef een reactie