sneeuwbal

Sneeuwbal vs Toyota Aygo. Who will win this battle?

Who will win?

Ik rij afgelopen zaterdag door mijn oh zo vredelievend (en op dat moment, witte) stadje, wanneer ik opeens een harde klap hoor. Ik schrik mij natuurlijk de pest pokke en ga bij de eerste de beste mogelijkheid kijken wat er aan de hand is.

De Sneeuwbal:

Wat blijkt, een groepje overijverige, puberende, hormoongevoelige hanggroepjongeren had een sneeuwbal tegen mijn auto aangegooid. Ik besluit ze erop aan te spreken en wacht totdat ze in mijn buurt zijn.

Nu hoor ik je denken: waar maak je je druk om? Het is maar een sneeuwbal! Maar ik wil graag bij deze mijn frustratie toelichten, if i may:

Laat ik voorop stellen dat ik enorm trots ben op mijn autootje. Bloed, zweet en tranen heeft het mij gekost om dat ding bij elkaar te sparen. Maar uiteindelijk was het dan toch gelukt!

Dan nu mijn toelichting; door die sneeuwbal had er een flinke deuk in mijn auto kunnen zitten. Want stel nu dat er een steen in zat of dat hij uit ijs bestond? Ja, daar heb je niet aan gedacht he?! Maar dan komt nu het ergste: ik schrok van de klap, maar wat nu als ik door de schrik mijn stuur had omgegooid of ik vol op de rem was gaan staan of ik in paniek was geraakt? Dan hadden er ongelukken kunnen gebeuren met mij, maar ook met mijn medeweggebruikers. Oke, oke, ik raak niet snel in paniek, maar wat als ik nu een oud vrouwtje van 80 jaar was?! Ja, weer een puntje he!!

Ik heb het idee dat ik mijn kritiek wel goed heb onderbouwt, dus dat wilde ik ook doorgeven aan die overijverige, puberende, hormoongevoelige hanggroepjongeren. Met een ietwat kwade ondertoon in mijn stem heb ik ze daarom ook aangesproken op hun gedrag. En ik krijg mij toch een grote bek terug! Ik probeer uit te leggen waarom ik ze aanspreek, maar dat had echt totaal geen zin. Het enige wat zij uit konden brengen is dat ik zielig was en dat zij een dikkere auto hadden dan ik. WTF?! Nadat ik mij er bewust van was geworden dat het totaal geen zin had om tegen deze jongeren ook maar enig uitleg te verschaffen en ze te wijzen op hun gedrag, ben ik weer in de auto gestapt.

Thuis aangekomen ben ik dit maar snel op gaan schrijven om toch wat van mijn frustratie kwijt te raken. Ben ik nu ouderwets of heeft de jeugd van tegenwoordig echt geen normen en waarden meer?! Of is dit hele voorval een ietwat gefrustreerde reactie van mezelf? Het kan allemaal, maar waar het op neer komt is dat ik mij dus soms groen en geel erger aan de mentaliteit (lees normen en waarden) van de jongeren anno nu.

Voor nu de Score Sneeuwbal vs Toyota Aygo: 0-0!

sneeuwbal

7 Reactie's
 • Frida Badoux
  Geplaatst op 11:48h, 14 februari Beantwoorden

  Dag Kiki,

  Je hebt helemaal gelijk, maar als mij zoiets overkomt wil het wel eens helpen als je ze op een overdreven lieve toon aanspreekt, ze weten dan niet meer hoe ze moeten reageren en meestal is hun reactie dan: sorry mevrouw we zullen het niet meer doen.
  Ik hoop dat je geen deuk in je auto en zelfvertrouwen hebt!
  Groet frida Badoux.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:21h, 14 februari Beantwoorden

   hai frida,

   dat ga ik de volgende keer maar eens proberen! 😉
   en nee, gelukkig geen deuk in mijn auto of mijn zelfvertrouwen 🙂

 • Lodi
  Geplaatst op 09:55h, 15 februari Beantwoorden

  Je reactie snap ik helemaal. Ik zou me ook wild schrikken en wat als je zo geschrokken was en misschien een stuurbeweging had gemaakt. Het had heel anders af kunnen lopen. De reactie van die jongeren verbaast me niks. Je wilt niet weten hoe ik uitgescholden wordt waneer ik er iets van zeg waneer schooljeugd met zijn drieën naast elkaar fietsen en ik met mijn kinderen er niet langs kan. Wel moet ik zeggen dat dit niet alleen van deze tijd is, ik kan me bijna niet anders herinneren dan dat dat in mijn jeugd ook zo ging. Stoerdoenerij, ik irriteer me er aan!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:44h, 15 februari Beantwoorden

   Ik ook! Pffff, zo vermoeiend ook! vroeger (toen ik jong, hip en strak was) hadden we volgens mij wel meer normen en waarden dan dat ze nu hebben. Of ik word gewoon ouder en wijzer 😉

 • Margo
  Geplaatst op 15:04h, 15 februari Beantwoorden

  Kan me je schrik volledig voorstellen. En dat je het groepje gooiers toespreekt ook. Dat je een grote mond terugkrijgt, dat is – helaas – dan wel weer verwacht. Fijn dat er gelukkig niets gebeurd is! Maar ik kan me je frustratie inbeelden.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:31h, 16 februari Beantwoorden

   Ja, had ik natuurlijk ook kunnen verwachten. Maar ja, helaas is het nu eenmaal zo 🙁

 • Ik wil een nieuwe auto, maar waar moet ik in godsnaam beginnen?
  Geplaatst op 15:38h, 06 september Beantwoorden

  […] 2 weken later, ben ik de trotse eigenaar van mijn schatje. En wat ben ik blij. Het heeft even geduurd dat ik ervan kon genieten, maar nu geniet ik met volle […]

Geef een reactie