sauna soesterberg

Het waanzinnige nieuwe Thermen Soesterberg.

Naar de sauna en relaxen!

Een tijdje geleden heb je kunnen lezen dat ik naar Thermen Soesterberg ben geweest. Sinds januari is dit sauna complex in handen van Thermen Bussloo en zijn ze het hele complex aan het verbouwen. Nu neem ik je mee voor een update!

Wie en wat is Thermen Soesterberg?

Sauna Soesterberg (zoals het helemaal in het begin heette) heeft een lange geschiedenis. Nadat er een ecoduct op de oude plaats werd gebouwd, verhuisde Sauna Soesterberg naar de nieuwe locatie, waar ze nog steeds zitten. Dit liep niet naar behoren en na verschillende overname’s kwam familie Dolman in zicht. Deze naam zegt je waarschijnlijk niets, maar als ik Thermen Bussloo zeg, gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Dit wellnessresort is denk ik wel een begrip in de saunawereld.

Januari dit jaar heeft de familie Dolman, sauna Soesterberg overgenomen en de naam Thermen Soesterberg gegeven. De komende maanden staan er veel veranderingen op de agenda. Zo wordt het resort flink onder handen genomen (van 8 saunafaciliteiten gaan ze naar 16), de grootste aufguss sauna van Europa wordt hier gebouwd (kunnen 150 tot 200 man in), de tuin wordt grondig aangepakt (het thema van Thermen Soesterberg wordt dan ook ‘natuur’) en de restaurants worden aangepast. Nu is dit zo goed als af.

Wat is er verandert?

Bij binnenkomst hebben ze een extra balie geplaatst. Dit voor de goede en snelle hulp die ze de gasten kunnen bieden. Fijn dat ze de gasten sneller kunnen helpen. Soms kom je namelijk in een rij te staan die best lang duurt en dat vind ik altijd een flinke tegenvaller (onderstaande foto’s zijn voor en na).

Thermen Soesterberg sauna soesterberg
 

Wat mij verder opviel is dat ze het toegankelijker hebben gemaakt. Je hebt meer privacy bij bv het douchen, je hebt niet veel inkijk meer in de sauna’s en de ligweide heeft wat meer beschutting gekregen. Verder hebben ze er een luxere uitstraling aan gegeven. Door middel van planten, mooie eyecatchers en een likje verf is het een waanzinnig complex geworden.

sauna soesterberg sauna soesterberg
 

Wat mij gelijk opviel:

Het binnen zwembad was de vorige keer nog helemaal op de schop, maar is nu een heerlijke rustoase geworden waarbij je onder een sterrenhemel kunt genieten van het water en het bubbelbad (onderstaande foto’s zijn voor en na).

Thermen Soesterberg sauna soesterberg
 

Het saunaplein is ook grondig aan gepakt. Zo hebben ze een voetenbad gemaakt waarbij je “midden in de natuur” zit. Ze hebben vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen om de natuur naar binnen te halen.

sauna soesterberg
 

Het kleine voetenbad is ook goed aangepakt (onderstaande foto’s zijn voor en na):

Thermen Soesterberg sauna soesterberg
 

Op het saunaplein is oa een nieuwe kristalsauna gekomen waar verschillende opgietingen gehouden worden. Wij hebben de klankschalensessie meegemaakt en dit is echt een aanrader! De opgieter is professioneel en weet precies welke klankschaal hij moet aanraken om de goede vibe over te brengen. Een waar genot!

Ook hebben we meegedaan aan het scrubritueel. Ook heerlijk, maar ik kon er op een gegeven moment niet meer tegen. Het wordt namelijk gegeven in het turks stoombad en daar kan ik zelf niet goed tegen, ik word snel benauwd. Maar zeer zeker een ervaring op zich!!

Buiten komt dus nog een grote aufguss sauna waar 50 tot 200 man in kunnen. Deze is nog in aanbouw. Het pad er naar toe via de tuin, krijgt vloerverwarming. Nu denk je natuurlijk, Vloerverwarming? Buiten? Yep, buiten! Dit is namelijk voor wanneer het sneeuwt, ze niet met zout in de weer moeten. Dat zout gaat zo lekker tussen je tenen zitten en dat is niet prettig.

sauna soesterberg
 

Ook zijn ze nog met het restaurant bezig dat een stuk wordt uitgebreid en betere en luxere zitplaatsen zal gaan krijgen.

Conclusie Thermen Soesterberg:

Ik weet niet of je wel eens in Thermen Bussloo bent geweest, maar als ik daar ben, voel ik mij altijd op mijn gemak. Dat heb ik dus bij Thermen Soesterberg ook. Verder vind ik het altijd heel belangrijk dat het schoon is, overzichtelijk en luxe. Al deze aspecten zijn zeker zichtbaar in dit complex! Ook het restaurant is zeker een aanrader! Heerlijke gerechten die aan tafel worden bezorgt. Nu denk je natuurlijk, ja dat is logisch, maar neem maar van mij aan dat ik het ook anders heb meegemaakt bij een groot sauna complex (ik noem geen namen). Daar had je het La Pace principe voor een te hoge prijs. Erg jammer, want als ik naar de sauna ga, wil ik verwend worden en daar hoort goede bediening en lekker eten zeker ook bij!! Al met al is Thermen Soesterberg een heerlijk complex om een dagje te ontspannen en te ontstressen!!!

 

Tags:
3 Reactie's

Geef een reactie