Sticktails

Kerstboom in Juni? Ach, waarom niet! Met Sticktails.

Kerstboom in Juni?

Ja, natuurlijk niet letterlijk! Wat dacht jij?! Maar Sticktails heeft wel geweldige producten om je huis een beetje op te fleuren.

Sticktails:

Sticktails (wat je kan vinden op Etsy.com) is van Laurinka en zij maakt voornamelijk sieraden van geometrische vormen. Met materialen als Polymeer klei, plexiglas, hout en metaal, maakt zij haar producten. Niet alleen sieraden, maar ook geometrische vormen als decoratie voor in je interieur. Simpel maar uniek! De naam Sticktails komt van stokjes (Laurinka noemde namelijk de geometrische lijnen van haar producten: stokjes). In eerste instantie dacht ze aan: Stick Tales (verhalen over stokjes), maar omdat ze in de dierentuin liep dacht ze: Sticktails, als in “staartjes” en dan wel de staartjes van de stokstaartjes. Ja, even een doordenker! Een directe vertaling werd Sticktails! Een beetje in de trend van: it rains steel pipes, i keep you in the holes, make that the cat wise en then the monkey comes out of the sleeve (ik moet er toch altijd om gieren als ik die vertalingen hoor of lees! Helemaal top!)

Wie is Laurinka?

Toen zij jong was keek ze altijd naar haar moeder die architect was en meubelontwerper. Zij was daarbij ook nog een passie voor schilderen. Haar moeder was een inspiratiebron voor haar komende carrière. Toen ze eenmaal op de hogere school zat heeft een vriend haar aangemoedigd om haar passie weer op te pakken. En dat heeft geleid tot waar ze nu is.

Ik ben als een blok gevallen voor de decoratieve ornamenten in de vorm van edelstenen. Deze set bestaat uit 6 hangers (“diamant” figuren) van berken multiplex die laser gesneden zijn, hangend aan een felroze touwtje. Ze zijn onbehandeld, maar er is een mogelijkheid om ze in andere kleuren te bestellen. De afmetingen van het hoogste figuur ligt rond de 7cm, de breedste is ongeveer 6cm. De prijs is €15.

Ik heb in mijn woonkamer een grote vaas staan met twee takken. Saai dus, die wilde ik wel even oppimpen. Maar ik had eigenlijk niets gevonden wat ik mooi vond. Je komt snel uit op kerstboom materialen etc. Niet leuk. Ik wilde wat hebben wat ik er het hele jaar in kon laten hangen. En dat kan goed met deze hangers.

Sticktails
Sticktails

Tip: je kunt ze natuurlijk ook aan de muur plakken met een kekke kleur tape. Helemaal van nu!

Sticktails

Wat ik voornamelijk erg leuk vind is als het zonnetje erop schijnt, je een te gekke schaduw op de muur ziet! Dan komen de hangers echt tot z’n recht.

Sticktails

Verder maakt ze dus ook te gekke sieraden met de welbekende geometrische vormen. Kleuren en materialen spelen hierbij een hoofdrol.

Sticktails
Sticktails

Ik zeg: kerstboom in Juni? Yes, waarom niet?!

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie