StoryTiles

Mini verhaaltjes op oud kekke Hollandse tegeltjes: StoryTiles!

Tegeltjes en meer:

Wie kent ze niet: die oud Hollandse keukentegeltjes?! StoryTiles heeft daar zo zijn eigen draai aangegeven.

StoryTiles:

Dit bedrijf is opgericht door Marga van Oers en Judith Beek in 2013 dmv een crowdfundcampagne. Dat ging zo goed dat ze nu worden verkocht in meer dan 200 verkooppunten over de hele wereld. StoryTiles maakt kunst op tegels, hout en kaarten(sets). Ze combineren het klassieke tegeltje met moderne elementen. Alles wordt vervaardigd in Amsterdam op ambachtelijke wijze.

Ik denk dat iedereen ze wel kent: de keramieken tegels die werden gebruikt in bijvoorbeeld keukens en badkamers. Sinds de 16de eeuw worden deze tegels al vervaardigd in Delft en omstreken. Alle StoryTiles tegels worden met de hand gebakken op hoge temperatuur en zijn daardoor hitte- en waterbestendig en gaan dus een leven lang mee.

De tegeltjes worden geleverd in 3 maten (S: 10 x 10, M: 13 x 13, L: 20 x 20), waarbij maat M dezelfde afmetingen heeft als het originele Oud Hollandsche model.

StoryTiles
 

StoryTiles werkt veel samen met ontwerpers en kunstenaars, waardoor je verrassende producten krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Lieselot Moed, Piet Paris en Chris van Eeden. Naast de tegeltjes zijn er ook afbeeldingen beschikbaar op hout en karton (kaarten).

Who’s the Boss? Baas boven baas:

Het eerste tegeltje waar ik gelijk voor viel is een tegeltje dat in samenwerking met Lieselot Moed is gemaakt. Uit De Artist Collaboration serie. Liselot brengt design en humor samen in 1 tegeltje. In dit tegeltje wordt het verhaal uitgebeeld tussen baasje en haar huisdieren. Wie is eigenlijk uiteindelijk de baas?? In combinatie met haar zwarte-witte tekeningen tovert zij de tegeltjes om in humoristische kunstwerkjes.

StoryTiles StoryTiles
 

Ik viel gelijk voor de charmes van dit tegeltje. De humor spat ervan af. Heerlijke die kitscherige afbeelding op een oud Hollandse tegeltje. I am in love!!!

SwanLake. Het Zwanenmeer:

Uit de originele collectie van StoryTiles komt dit tegeltje. De combinatie van de bloemen en de zwaan maakt dit een elegant en mooi tegeltje. Met Aziatische invloeden is dit echt een eyecatcher waar ik als een tegel voor ben gevallen.

StoryTiles StoryTiles
 

Beide tegeltjes zijn 10 x 10. Ze zijn natuurlijk ook groter te bestellen. De prijs voor dit formaat is €25

Website: www.storytiles.nl

Geen reactie's

Geef een reactie