shapen en contouren

Superlooks voor een super look.

Superlooks voor een super look.

Een tijdje geleden heb ik make-up workshop gevolgd bij Superlooks in Diemen. En hier vertel ik jullie hoe dat ging met de tips en tricks om een mooie make-up look aan te brengen.

Superlooks Make-up Workshop:

De workshop werd gegeven in het hoofdkantoor van Superlooks in Diemen. We werden ontvangen met een kopje thee en iets lekkers en toen kon de workshop beginnen.

Je zit met 6 mensen in totaal in 1 ruimte en krijgt dus voldoende persoonlijke hulp.

Reinigen:

We begonnen bij Superlooks met het reinigen van het gezicht. Hiervoor gebruikten we het Beauty water. Deze zachte, kalmerende toning lotion verstevigt en verfrist de huid. Beauty Water handhaaft de natuurlijke pH-balans en stimuleert het herstellend proces van de huid. Gemaakt van zuiver plantaardige ingrediënten. Doe wat op een wattenschijfje en maak daar je gezicht mee schoon. Je hoeft het niet af te spoelen ed.

Verzorgen:

Daarna gingen we de huid verzorgen. Als eerste namen we de Pure skin Balance. Dit serum bestaat uit een hoge concentratie vochtinbrengende stoffen, waaronder hyaluronzuur en Vitamine E.. Dit geeft de huid een zichtbaar betere structuur, verkleint poriën, verbetert de natuurlijke uitstraling van de huid en geeft het een zacht gevoel. Breng het aan met je vingers over je gehele gezicht. Ik moet zeggen, ik heb een erg droge huid op bv mijn wangen en dit was een aangename verrassing. Thuis gebruik ik dit product ook en mijn huid is minder droog geworden. Dus zeer zeker een aanrader.

Daarna kwam de dagverzorging aan de beurt. Ik had gekozen voor de Hydra Cream. De Hydra Cream is een moisturizer die speciaal ontwikkeld is om het vochtgehalte van de huid op pijl te houden. Breng met een deppende beweging de cream aan over het gehele gezicht.

Tot slot heb ik gebruik gemaakt van de Magic Silky Base. Wauw, wat een mooi product!!! Magic Silky Base is een zachte gel op waterbasis die de huid een fluweelzacht gevoel geeft. De gel smelt op de huid, vult fijne lijntjes op en verkleint de poriën. Ideaal voor de wat rijpere huid. Goede basis als extra hydratatie voor foundation. Ik heb het product gelijk meegenomen voor thuis. Toen ik het openmaakte dacht ik in eerste instantie dat er niet veel in zit, maar de gel is dus bijna niet zichtbaar. Je hebt echt niet veel nodig en je huid voelt aan als een baby!! Breng het met een draaiende beweging aan van binnen naar buiten. Zeer zeker een aanrader!

Superlooks Magic Silky base

Let op: om je producten goed te houden en geen bacteriën erin te laten komen, gebruik je een wattenstaafje om het product uit het potje te halen!

Oog Make-Up voor een smokey eye:

Daarna begonnen we aan de oog make-up. Nu zul je zeggen: waarom niet eerst de foundation? Dit doen we omdat als we knoeien met de oog make-up, we dat goed kunnen bijwerken en onze zorgvuldig aangebrachte foundation, shapers, concealers en blush niet “beschadigd”.

Oogschaduw:

Als eerste hebben we een lichte oogschaduw aangebracht onder de wenkbrauw en op het ooglid. Daarna pak je een donkere oogschaduw (hoeft natuurlijk niet perse zwart te zijn) en breng je het aan op de arcadeboog (het deel wat boven het bewegend ooglid zit) en de buitenkant van het ooglid (let op dat je dit niet doortrekt tot in de punt. Trek een “onzichtbare” lijn met bv een kwast van je neus naar je slapen/uiteinde van je wenkbrauw. Daarin moet de donkere kleur vallen. Je maakt als het ware een C-vorm en dus niet een cats-eye. Dit is ook een goede tip om het uiteinde van je wenkbrauw te bepalen). Blend dit uit met een blending kwast. Je maakt zachte ronddraaiende bewegingen over de donkere kleur heen. Je zult zien dat de donkere oogschaduw wordt vervaagt en meer “uitloopt”.

superlooks

(op de foto is het niet helemaal duidelijk dat ik in de arcadeboog een donkere oogschaduw heb aangebracht).

Oogpotlood:

Breng daarna met een oogpotlood of een dun penseeltje met een donkere oogschaduw, een lijntje langs de wimperranden. Bij kleine ogen zou ik de bovenste rand niet helemaal doortrekken tot in de binnenhoek van je oog (dit werkt averechts). Met grote ogen kun je dit wel doen. Dit kun je ook weer blenden.

Ik heb daarna gekozen voor een metalic oogschaduw cream in de kleur groen. Ik gebruik zelf nooit groen, omdat ik dat niet echt mooi vind. Maar groen maken bruine ogen nog bruiner (en groter). Dus ik ging het maar eens proberen. En het werkte zeker!!!

Wenkbrauwen:

Met een klein penseeltje kleur je je wenkbrauwen in. Let op dat je de goede kleur neemt. Je kunt onder je wenkbrauw nog de lichte kleur oogschaduw gebruiken (die we in het begin ook hebben gebruikt) om het extra te accentueren.

Als laatste natuurlijk een flinke dot mascara!!!

superlooks

Concealers en Foundation oftewel Shapen:

Zelf ben ik niet thuis in het shapen etc. Dus ik was heel erg benieuwd.

Neem eerst een lichte concealer (lichter dan je eigen huid) en maak een driehoek onder je ogen, een waaier tussen je ogen, boven je wenkbrauwen, op je kin en een streep net boven je kaaklijn. Daarna breng je een streep donkere concealer (donkerder dan je eigen huidskleur) aan onder de rand van je haar, op je kaaklijn en een dun streepje net onder je jukbeenderen. Het ziet er niet uit en ik voelde mij net een clown, maar het komt goed!

superlooks shapen superlooks shapen
Dit klop je voorzichtig in. Als je de concealer nog ziet zitten, is dat niet erg. Hierover heen komt toch nog een foundation en dan werk je het vanzelf wel weg.

Daarna kies je de juiste foundation voor jou huid. Let op: als je er niet uitkomt kun je beter de lichtere nemen dan de donkere variant! Dit breng je aan met een foundation kwast. Strijk voorzichtig de foundation uit over je gehele gezicht. Poeder het af met een Loose Powder.

De finishing Touch:

Je kunt als je het wilt nog een blush of een highlighter gebruiken. Hiermee geef je je gezicht vorm en accentueer je bepaalde delen van het gezicht, zoals oa je jukbeenderen. En als laatste komen je lippen aan de beurt. Je kunt eventueel een lipliner gebruiken. Trek dan een lijntje om de rand van je lippen. Kleur daarna de lippen helemaal in met een bijpassende lipstck of lipgloss.

superlooks eindresultaat superlooks eindresultaat
En klaar!

Conclusie:

Ik moet zeggen, dat ik blij verrast was! het zag er echt mooi uit! Alleen ik moet wel een uur eerder opstaan wil ik dit allemaal opbrengen. Oke, je zult op een gegeven moment er handig in worden. En dan zal het vast en zeker sneller gaan. Ik ga het in ieder geval proberen!

Heb jij wel eens een workshop van Superlooks gevolgd?

 

Geen reactie's

Geef een reactie