sweetcheeks

Weg met mijn cellulite met een SweetCheeks mat. Toch?

Cellulite.

Kan dat wel, mijn cellulite weg met een gebobbelde mat van SweetCheeks? Ik ben het gaan testen voor jouw!

SweetCheeks mat:

Ali Gallagher is de bedenker en oprichter van de SweetCheeks mat. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de medische wereld wilde zij een product ontwerpen om cellulitis te verhelpen. Zij besefte al snel dat massage een effectief middel is tegen cellulite. Maar ze wilde een product ontwerpen dat niet te duur was en makkelijk in gebruik. Veel behandelingen (zoals Cellulaze) zijn duur en kosten veel tijd.

Met de SweetCheeks mat heb je een dagelijkse massage waarbij je eigenlijk gewoon op de bank of op je stoel kunt blijven zitten. Je kunt de mat zelfs gebruiken tijdens het autorijden! Hoe handig is dat?! Maar werkt het ook?

Wat is Cellulite?

Eerst maar eens bekijken wat cellulite nu eigenlijk is:

Let op: Cellulite en Cellilites zijn twee verschillende dingen! Cellulitis is namelijk een bacteriële infectie die onder de huid zit. Cellulitis is ook bobbelig, maar daarbij ook rood en warm. Terwijl cellulite koud aanvoelt. Cellulite is dus geen bacterie of ontsteking maar vetopslag in de cellen!

Laat ik er als eerste bij zeggen dat het niets uitmaakt wat je gewicht of conditie is. Cellulite treft helaas 90% van de vrouwen en 10% van de mannen. Helaas is het in grote maten erfelijk. Maar ook hormonen (oestrogeen), slecht slapen, stress, voeding en alcoholgebruik kunnen een grote rol spelen bij het ontstaan van cellulite.

Cellulite is eigenlijk een verkleving/zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur (oftewel vetopslag in de cellen die opzwellen), waarbij je meer hobbels, bobbels en deukjes krijgt en de huid een sinaasappelschil-achtige verschijning krijgt. De huid voelt net zo ruw als een sinaasappel en daarom wordt het ook wel eens: sinaasappelhuid genoemd. Dit komt meestal voor op de heupen, bovenbenen en billen.

Weetje: in de zomer zie je cellulite meer omdat deze plekken minder snel bruin worden!

Hoe werkt SweetCheeks?

SweetCheeks werkt door gebruik te maken van je lichaamsgewicht dat tegen de oppervlaktestructuur (bolletjes) van de matten aanwrijft. Dit geeft een massage (deep tissue massage) waarbij er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de huid worden gebracht. Je gaat minimaal 30 minuten op de mat zitten en met de natuurlijke bewegingen die je maakt, voel je na 30 minuten een tinteling en worden je billen en benen, warm. Daardoor wordt de bloedsomloop geactiveerd en gestimuleerd. Er zal een afdruk van de mat achter blijven als je opstaat, maar binnen het uur is dit weg.

sweetcheeks sweetcheeks
 

Conclusie SweetCheeks:

Ik heb de matten ontvangen (je krijgt er namelijk twee, voor elke bil 1) en ben ze gaan testen. Bij mij duurde het langer voordat ik de warme tinteling voelde, maar na 45 minuten voelde ik het wel. Ik moet er gelijk bij zeggen dat ik een erge vorm van cellilite heb en mij daar ook echt voor schaam (daarom zal ik ook geen foto’s plaatsen van mijn bovenbenen, sorry). Ik heb dit twee weken gedaan, trouw elke dag minimaal 45 minuten. Een groot pluspunt is dat het erg makkelijk in gebruik is! Als ik op de bank zat dan legde ik de matten onder mijn billen en zitten maar. That’s all! Of het heeft geholpen, mwah.

sweetcheeks sweetcheeks
 

Ik had er hoge verwachtingen van, maar helaas bleven die uit. Is dat omdat ik een erge vorm van cellulite heb of dat het gewoon niet werkt? Ik weet het niet. Mijn bovenbenen en billen voelde wel wat zachter aan, maar ik had niet echt het idee dat mijn cellulite daadwerkelijk veel verminderd was. Misschien helpt het wel als je een lichte vorm van cellulite hebt, maar daar kan ik dus helaas niets over zeggen.

Sweetcheeks is te koop op Amazon of via deze link.

Tags:
,
4 Reactie's
 • Benthe
  Geplaatst op 22:45h, 23 januari Beantwoorden

  Balen zeg, dat het niet het gewenste resultaat had! Altijd zo fijn als er nieuwe snufjes op de markt komen, maar ik vertrouw de meeste inderdaad niet. Vaak is het gewoon te mooi om waar te zijn! In ieder geval fijn dat je dit hebt getest, hoeven je lezers dat niet meer te doen 🙂 ben je erg dankbaar!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:15h, 25 januari Beantwoorden

   haha, graag gedaan hoor! 🙂

 • Marit
  Geplaatst op 16:46h, 18 maart Beantwoorden

  Beste Kiki,

  Allereerst wil ik kwijt dat je echt een enorm leuke blog hebt. Het ziet er lekker informeel uit en ik vind het geweldig hoe je producten en ervaringen vanuit jouw perspectief toelicht.

  Net als de meeste meeste Nederlanders ben ik na de feestdagen begonnen met trainen en gezond eten. Toevallig kwam ik in een artikel over the grammy gifts, ook het SweetCheeks product tegen. Na wat onderzoek te doen besloot ik het product te bestellen, (was overtuigd door FDA certificaat). In tegenstelling tot jouw ervaring, voelde ik een lichte tinteling in mijn bovenbenen en billen. Persoonlijk heb ik dan ook echt het gevoel dat het werkt. Het kan natuurlijk ook zijn dat het verschilt per persoon.

  Heb de matten nu op mijn bureaustoel liggen op werk en zal het zeker blijven gebruiken. Dit is een typisch geval van: baat het niet dan schaadt het niet.

  Liefs,
  Marit

  • Kiki
   Geplaatst op 19:17h, 18 maart Beantwoorden

   Enorm bedankt voor het lieve compliment! Doet mij goed om te lezen!

   Fijn dat het voor jouw werkt! Ik moet er heel eerlijk bij zeggen dat ik een erge vorm van cellulite heb en dat het daarom misschien niet werkt.

   Ik heb na aanleiding van jouw berichtje, toch maar weer de matten erbij gepakt en ga het nog een keer proberen! 🙂

   Liefs Kiki

Geef een reactie