taart

Taart, Pie, Tarte, Kuchen, Bruja, Racchia, Taerte, Paj

Kortom: TAART!

Ik ben gek op taart! Alles vind ik echt heerlijk. Fruit taarten, kwarktaarten, slagroomtaarten, schuimgebak, soesjes, tompouchen en alles wat daar tussen in zit.

Nu was het geval dat ik eind augustus jarig was. Een goede aangelegenheid om taart te eten. Maar ik wilde niet de standaard kersenvlaai en slagroomtaart neer zetten, dus besloot ik om een taart te laten maken (zelf kan ik echt niet bakken, dus vandaar dat ik het lekker door iemand anders liet opknappen). En nu komt het mooie van dit alles: mijn dinnie (Sweet Lin) is taartenbakster of te wel: cakedealer!

Mijn verslaving

Oke, maar wat wilde ik de gasten (maar vooral mezelf) voorschotelen? Ik ben echt verslaafd aan meringue (opgeklopt eiwitschuim), dus taart nummer 1 was al snel bedacht: Citroen/limoen gebak gevuld met eiwitschuim.

taart

Nu nummer twee nog (ja, we gaan voor the complete package!). Kwarktaarten zijn ook altijd een welkome gast in huize hasselton, dus nummer twee werd een kwarktaart. Maar dan wel een originele kwarktaart. Het werd een Italiaanse kwarktaart (de kwart werd ricotta) met frambozen coulis.

Sweet Lin, Homemade taarten & cupcakes

Jammie!

Hoe ze ze gemaakt heeft is mij echt een raadsel. Maar ze waren beide to die for! De citroen/meringue was erg machtig, maar o zo lekker. De ricotta/framboos taart was heerlijk fris en romig. Daar zat een bastogne taartbodem onder. Jammie.

Jammer genoeg waren de taarten niet opgegaan tijdens mijn feestje (gna, gna, gna) en was ik verplicht om de taarten dan maar zelf op te maken (poeh, wat was dat erg voor mij zeg! 😉 ). Nou, ik was elke dag (voor 3 dagen lang) nog steeds een beetje jarig!

Contact Sweet Lin:

Sweet Lin, Homemade taarten & cupcakes

Wil je ook een lekkere, originele en leuke taart, die helemaal naar jou wens kan worden ingevuld? Kijk dan eens op haar Facebookpagina of Instagrampage of mail haar op sweetlinbakt@gmail.com

 

Tags:
2 Reactie's
 • Mylou
  Geplaatst op 20:27h, 17 september Beantwoorden

  Oehh, vooral die eerste lijkt me echt heerlijk!

  • Kiki
   Geplaatst op 15:03h, 20 september Beantwoorden

   ik kan maar 1 ding zeggen: jammie!

Geef een reactie