taartworkshop

Taartworkshop over the top and to the max!!!

Taartworkshop

Vorige week heb ik samen met nog 7 vrouwen een taartworkshop gevolgd. Nu was ik bang dat ik echt moest gaan bakken. Ik als keukenprinses schoot al in de stress, want bakken en koken zijn dus echt niet mijn ding. Maar gelukkig was het voorwerk al gedaan en moesten we de taart alleen maar vullen en decoreren.

Taartworkshop:

We kregen om te beginnen een hoge cake. Die moest eerst in drieën verdeelt worden. Ze had een speciale taartsnijder bij zich, dus ik hoefde mij gelukkig geen zorgen te maken. Tussen die delen ging een laag vulling. Je kon kiezen uit verschillende vullingen zoals Mascarpone lemoncurd (die had ze zelf gemaakt), maar ook de mona toetjes kwamen voorbij als de brownie en de citroenkwarktaart. Ik heb gekozen voor de mascarpone lemoncurd vulling.

Na het vullen moesten we de taart insmeren met een botercreme (boter en poedersuiker gemengd). Dit om de decoratie beter te laten hechten.

taartworkshop

Decoreren:

De decoratie bestond uit twee delen die nog door elkaar gemengd moest worden. 1 deel fondant en 1 deel marsepein. Als je spierballen wilt kweken is mijn advies om de hele dag dit te gaan mengen!

Kleurstof erbij in de gewenste kleur en weer mengen en kneden.

Daarna rol je het mengsel uit tot een platte plaat die over de gevulde cake past. Als het op maatis, leg je het voorzichtig over de cake heen en druk je met je handen de laag op de cake. De plooien iets naar beneden trekken en ook weer drukken. Let wel op: niet naar beneden wrijven ivm scheuren, maar tegen de cake aan drukken. Later kun je het nog strakker krijgen met een spatel.

taartworkshop

Klaar? Dan gaan we decoreren!!

Dat is natuurlijk het leukste! Ook vanwege het onbeperkt snoepen van de decoratie! Ik had een halve taart voor een vriendin gemaakt die jarig was en een halve taart just for fun!

taartworkshop

Wij hadden de taartworkshop van: De Creatieve Taart. Gegeven door Masja Mulder. Een creatieve vrouw die je goed helpt met alle vragen.

 

3 Reactie's

Geef een reactie