tanorganic

TanOrganic: wordt het een mooie getinte huid of een oempaloempa verhaal?

oempaloempa?

Bye bye witte melkflessen, Hello kleurtje! Of wordt ik er een oempaloempa van? Lees snel verder wat mijn bevindingen zijn met de self tan olie van TanOrganic!

Sneeuwwitje:

Ik ben van nature zo wit als een lijk (om het even wat te romantiseren: zo wit als sneeuwwitje!) en dat vind ik op zich niet zo erg, maar in de zomer heb ik van die melkflessen die gewoon licht geven in het donker. Aangezien ik niet van zonnen houd (zonnebank ook niet), blijven die melkflessen lekker wit. Dus een rokje aan in de zomer zit er vaak niet in. Ja, dat is mijn eigen schuld, I know! Moet ik maar die melkflessen wat meer zon gunnen!

Ik heb natuurlijk al vaker gehoord van de selftan olie’s en crèmes, maar ik durfde mij er niet aan te wagen, omdat ik als de dood ben dat ik van die vlekken krijg of dat ik een oempaloempa word. Dan maar liever de melkflessen dacht ik altijd. Totdat ik TanOrganic tegen kwam. Ik ben de self tan olie gaan proberen en ik neem je mee op mijn reis door melkflessen- en oempaloempaland!

TanOrganic:

TanOrganic (afkomstig uit ierland) is het eerste ECOCERT gecertificeerde selftan merk ter wereld. Wat is er speciaal aan dit merk? Ze werken met eco-vriendelijke glazen flacons, er zit geen chemisch luchtje aan de producten, het geeft een natuurlijke teint en je kunt het makkelijk aanbrengen. Uniek in het assortiment is de Selftan Oil: daar waar zelfbruiners nog weleens de huid kunnen uitdrogen, is de zelfbruiner in dit product gecombineerd met een rijke, voedende olie. Deze kleurloze olie is heel precies aan te brengen, waardoor je het ook goed kunt gebruiken voor het gezicht!

tanorganic tanorganic
 

Selftan Olie:

Ik heb de Selftan Olie Probeerverpakking (25 ml voor €9,25, 100 ml is €36,95) binnen gekregen en ik ben gaan testen. Ze zeggen in de beschrijving dat het tot 5 dagen zichtbaar is en het gegarandeerd niet afgeeft! Verder geeft het een natuurlijke teint en een goede hydratatie. Er staat ook bij dat de olie na 6 tot 8 uur volledig op kleur is. Ik ben benieuwd. Zal ik een oempaloempa worden of kan ik als de nieuwe Kim Kardashian de deur uit?

Gebruiksaanwijzing:

Om eventuele fouten alvast van te voren te tackelen, eerst maar even de gebruiksaanwijzing goed lezen. Als eerste moet je je huid goed scrubben voor een mooi resultaat. Oke, gaan we daar mee beginnen. Hop, onder de douche en scrubben maar. Daarna de Self tan olie aanbrengen, maar let op: eerst goed schudden!! De olie is kleurloos en dat verraste mij enorm, ik had namelijk een bruine smeurie verwacht! Je brengt het met je handen aan (daarna niet vergeten om je handpalmen af te nemen met bv een babydoekje, anders heb je bruine handpalmen, raar gezicht!). Ik vond het best wel spannend om het aan te brengen. Ik ben in de douche blijven staan om eventuele vlekken op mijn vloer te voorkomen, want ik ben soms best een kliederkous, alleen dat was totaal niet nodig want de olie is kleurloos en het vlekt niet. Je smeert het in als een bodycreme en daarna was het wachten geblazen.

Resultaat:

Ik zag al gelijk het verschil. Het was een klein verschil, maar het verschil was er! Ik hoef ook geen donkerbruine benen, dus ik was hier al blij mee. Voor de zekerheid heb ik het eerste uur maar geen broek aan gedaan (dus zit ik moment supreme te tikken in mijn onderbroek). Zelfs mijn vriend zag het verschil! Nu maar 6 uur wachten, want dan komt de kleur goed naar boven. Ik ben benieuwd. (let op: choquerende beelden! Ik heb je gewaarschuwd!).

 

tanorganic

Gelijk na het aanbrengen

 

6 uur later: inderdaad, het is iets donkerder geworden, maar ik ben alles behalve een oempaloempa geworden! Het is een mooie natuurlijke teint. Ik heb je al gewaarschuwd voor de foto’s! Ik weet het, mijn benen zijn niet modelwaardig en hebben blauwe plekken, maar daar moet je maar even door heen kijken!

tanorganic

6 uur na de behandeling

 

Wil je een diepere teint? Dat kan, je kunt er een 2de of zelfs een 3de laag opdoen. Doe dit wel na de 6/8 uur ‘intrektijd’.

Heb ik mooi in de winter ook wat bruinere benen. Erg fijn! Kan ik eindelijk een leuk rokje aan!

Tags:
6 Reactie's
 • Sylvia - alovelyadventure
  Geplaatst op 18:26h, 09 oktober Beantwoorden

  Oeh ik vind dit altijd heel spannend.. Het is bij mij een keertje mislukt dus durf het niet meer zo goed haha.. Gelukkig woon ik nu (meestal) in de zon dus voor nu niet nodig😉

 • Stephanie
  Geplaatst op 18:52h, 09 oktober Beantwoorden

  Wat een mooi product! Organic en ook geen bruine/oranje smeerboel en vlekken. Misschien ook wel wat voor mij deze winter!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:25h, 11 oktober Beantwoorden

   Ik ben al erg blij dat het geen vlekken oplevert en dat het organic is.

 • Essma
  Geplaatst op 20:35h, 09 oktober Beantwoorden

  Ziet er veelbelovend uit! Ik ben niet zo van de zelfbruiningsdingen, maar wel ideaal dat dit er is! Ik zie dat het ook organic is…dus dat is al een pluspunt!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:24h, 11 oktober Beantwoorden

   Dat vond ik dus ook! Ik heb ook niets met zelfbruiners. ben altijd bang voor vlekken. 🙂

Geef een reactie