terroristen

Geen monsters, maar terroristen! Mijn angst voor aanslagen.

Angst

Dit is een brief van de 8-jarige ik aan Premier M. Rutte over mijn angst voor terroristen en aanslagen:

Hoi Mark,

Als ik ’s avonds naar bed moet van mijn mama en papa, kijk ik altijd onder mijn bed. Vroeger keek ik of er enge groene monsters zich daar hadden verstopt, maar nu kijk ik naar terroristen met een bomgordel. Mark, ik ben bang!

Ook als ik in de nacht naar de wc moet. Ik zet dan mijn voetjes op het koude laminaat en ren als een gek naar de wc. Het gebeurt soms ook wel eens dat ik echt niet durf en dat ik dan per ongeluk in mijn bed plas. Dan zijn mijn papa en mama erg boos op mij.

Van mijn papa en mama mag ik niet naar het nieuws kijken omdat er teveel boze meneren en mevrouwen op te zien zijn. Ik weet niet wie dat zijn, maar Mark, mijn papa en mama zeggen dat ze ook in Nederland zijn en dat vind ik heel erg eng.

Liggen er terroristen onder mijn bed?

Ik wilde dus wat vragen: wil je elke avond onder mijn bed komen kijken of er geen terrorist onder ligt? Zodat ik weer veilig kan gaan slapen? Als je dan na Sesamstraat komt, dan is het tijd voor mij om naar bed te gaan. Ik moet dan wel eerst nog even mijn tandenpoetsen, maar mijn mama wilt vast wel wat te drinken voor je inschenken hoor!.

Tot vanavond

Doei.

4 Reactie's
 • Sabine
  Geplaatst op 21:11h, 27 november Beantwoorden

  Het komt grappig over zoals het is geschreven, maar eigenlijk natuurlijk hartstikke triest. Denk dat er best wat moeders worstelen met vragen die kinderen stellen hierover of het nieuws waarvan ze niet willen dat hun kind dat ziet. Of het echt zo erg gesteld is met de hele situatie is de vraag, want de media zorgt voor een bepaald beeld. Mark Rutte zal het ongetwijfeld weten.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:36h, 29 november Beantwoorden

   Ik denk dat hij dat zeker wel weet. ik vind de wereld steeds enger worden.

 • Japke
  Geplaatst op 06:56h, 28 november Beantwoorden

  Wow, ik vind dit echt een originele post! Naast dat ik je brief grappig vind moet ik er ook een traantje door wegpinken. Het geeft heel goed weer hoe groot en eng de wereld is voor jonge kinderen wanneer ze buiten hun eigen belevingswereld gaan kijken. Het is niet te bevatten, kun je nagaan hoe het moet zijn voor kinderen elders in de wereld, die niet zo ‘veilig’ en ‘beschermd’ opgroeien…

  • Kiki
   Geplaatst op 17:31h, 29 november Beantwoorden

   dank je wel.

   ja, inderdaad. hoe moet het voor de kinderen zijn in de toekomst? enge wereld hoor!

Geef een reactie