terworm

Chique de friemel tafelen bij kasteel Terworm in Heerlen!

Lunch op hoog niveau

Dit jaar ws ik met mijn vriend op vakantie in eigen land en wel in het oh zo mooie Limburg. Heerlijk overnachten bij Van Der Valk Bloemendal in Vaals, een vakantie om nooit te vergeten! Natuurlijk mocht een lunch bij Kasteel Terworm niet ontbreken!

Van Der Valk!

Waarschijnlijk ben je al naar de site gegaan van kasteel Terworm en wat je misschien opviel is dat het van de wel bekende hotelketen: Van Der Valk is. Tja, die had je niet zien aankomen he!!

Vroeger stond Van Der Valk bekend om zijn appelmoes met de geijkte kers, de busreisjes die georganiseerd werden vanuit ouderenverenigingen naar een Van Der Valk hotel en de ouderen die daar dan zich tegoed deden aan de aangepaste porties vis of vlees. Ja, ook mijn oma deed daar aan mee. Niets mis mee natuurlijk, even er lekker tussen uit! Maar Van Der Valk had wel een imago.

Nu is dat echt verleden tijd! De meeste restaurants van deze keten hebben een make-over gehad, het menu is aangepast en opgepimpt en de kamers zijn luxer en moderner geworden. Daarbij komt ook nog eens dat ze de exclusieve kant opgaan met o.a. Kasteel Bloemendal (waar mijn vriend en ik verbleven) en Kasteel Terworm! Van Der Valk 2.0 zeg maar!!

terworm

Kasteel Terworm:

Even een klein stukje geschiedenis (klein stukje maar hoor!!): Dit kasteel werd rond 1400 gebouwd door de familie Gitsbach (ook wel Van der Worm genaamd) en familie Cortenbach. In de eeuwen die daarop volgden hebben verschillende families dit Kasteel bewoond en verbouwt tot het in 1917 aan de Oranje Nassaumijnen werd verkocht. Deze wilde in 1985 er een pretpark van maken, maar met veel protest is dit niet doorgegaan en heeft Van Der Valk het kasteel in 1987 gekocht en verbouwd tot wat het nu is. Een kasteel in al zijn glorie, pracht en praal!

Lunchen in het kasteel:

Onder leiding van Andy Brauers, serveert de keukenbrigade elke dag weer een voortreffelijke lunch en diner! Wij mochten aanschuiven in het smaakvolle ingerichte restaurant en genieten van een 3-gangen lunch, met uitzicht op de bijzonder mooie aangelegde tuin. Het restaurant was al een ervaring! De historie druipt van de muren en je hoort bijna de ridders en de jonkvrouwen door de gangen lopen. Wij hadden er zin in!

terworm

Wat vond ik daadwerkelijk van de lunch?

Wij kregen een prachtig gedekte tafel aan het raam met uitzicht over de gracht (met schildpadden!!) en de tuin. Na een lekker glaasje bubbels kregen we onze amuse van zoete aardappel. Dat begon dus al goed, want het was een heerlijk smaakbeleving! Daarna op naar het voorgerecht van vers gerookte zalm met venkel. Geserveerd met een heerlijk broodje en verse gezouten boter. Jammie!

terworm

Toen kwam het hoofdgerecht. Slibtong. Hier kan ik kort en krachtig over zijn: WAUW! Wat was de slibtong mals en zacht van smaak! Serieus een topgerecht! Ik kan er niets meer over vertellen dan dat het een smaaksensatie was!

terworm

Daarna kwam het dessert (ik blijf het maar herhalen: noem het nou geen toetje!! Want een toetje is een mona vlaflip, ook lekker, maar mag geen dessert genoemd worden natuurlijk!). Dit bestond uit cheesecake met rood fruit en sorbetijs. Een heerlijke afsluiter!

terworm

Als je dus een keer naar Zuid-Limburg gaat, breng dan zeker een bezoekje aan Kasteel Terworm. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op het terras aan de gracht en in de koude wintermaanden is een lekkere borrel bij de openhaard zeer zeker de moeite waard!

 

Tags:
,
6 Reactie's

Geef een reactie