Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg: Een dagje niks “moeten” en onthaasten. Met Winactie!

Sauna en onthaasten.

Ik ben een “gemiddelde” sauna-ganger en ik bezoek graag (voor mij) nieuwe sauna’s. Dus was Thermen Soesterberg nu aan de beurt!

Thermen Soesterberg:

Sauna Soesterberg (zoals het helemaal in het begin heette) heeft een lange geschiedenis. Nadat er een ecoduct op de oude plaats werd gebouwd, verhuisde Sauna Soesterberg naar de nieuwe locatie, waar ze nog steeds zitten. Dit liep niet naar behoren en na verschillende overname’s kwam familie Dolman in zicht. Deze naam zegt je waarschijnlijk niets, maar als ik Thermen Bussloo zeg, gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Dit wellnessresort is denk ik wel een begrip in de saunawereld.

Januari dit jaar heeft de familie Dolman, sauna Soesterberg overgenomen en de naam Thermen Soesterberg gegeven. De komende maanden staan er veel veranderingen op de agenda. Zo wordt het resort flink onder handen genomen (van 8 saunafaciliteiten gaan ze naar 16), de grootste aufguss sauna van Europa wordt hier gebouwd (kunnen 150 tot 200 man in), de tuin wordt grondig aangepakt (het thema van Thermen Soesterberg wordt dan ook ‘natuur’) en de restaurants worden aangepast. In mei moet het allemaal klaar zijn.

Ik heb een sneak peak gekregen met een exclusieve rondleiding in de Thermen. Zo kon ik goed zien wat er allemaal ging veranderen en neem ik jullie mee op deze tour. In mei ga ik nog een keer voor jullie kijken en zal ik de before en after foto’s plaatsen, zodat jullie een goede impressie krijgen van de veranderingen. Natuurlijk ben ik na de rondleiding lekker zelf de sauna in gegaan!

De rondleiding:

De verandering begint al in de entreehal. Er komen meer balie’s zodat de gasten sneller worden geholpen en eerder van hun dag kunnen gaan genieten. De kluisjes zijn al gemoderniseerd en kunnen open en dicht gemaakt worden met een persoonlijk polsbandje. De kleedkamers zelf zijn nog wel aan het veranderen.

Thermen Soesterberg Thermen Soesterberg
 

Bij binnenkomst in het wellness gedeelte viel mij gelijk op hoe open en groot het eigenlijk wel niet is. Ze zijn daar nog volop aan het verbouwen en willen meer privacy creëren dmv wanden te plaatsen en zo verschillende ruimtes te maken. Ook gaat het binnen zwembad op de schop en krijgt het een unieke sterrenhemel. Het koude dompelbad onder de trap gaat een soort van grot worden.

Thermen Soesterberg Thermen Soesterberg
 

In sommige sauna’s zal er hier en daar ook nog wat worden aangepast, maar de opzet zal wel zo blijven. De sauna’s vind ik nu al erg mooi.

Thermen Soesterberg Thermen Soesterberg
 

De panoramasauna geeft een fantastisch uitzicht over de ligweiden en de ‘7 beukenbomen’. De 7 bomen staan in de vorm van een gotisch kerkraam. De bomen behoorde vroeger tot het Seminariehuis, later het Nonnenklooster. Vroeger werd deze plek als transformatieplek gebruikt en nog steeds is het een spirituele plek die Thermen Soesterberg in ere gaat herstellen.

Thermen Soesterberg
 

Ook de tuin gaat een metamorfose krijgen, waarbij de ‘natuur’ voorop staat. Een deel van de parkeerplaats zal moeten plaats maken voor de grootste aufguss sauna van Europa, waar in september 2017 de WK opgietingen worden gehouden!

Thermen Soesterberg
 

Het restaurant ziet er mooi uit, maar ook die wordt verandert. Er komt ook een gelegenheid voor buffetten, zodat je met de lunch en het diner ook kunt kiezen om dit te nuttigen in buffetvorm.

Thermen Soesterberg Thermen Soesterberg
 

Verder hebben ze een uniek ‘zwembad’. Dit is de zwemvijver die zichzelf ook helemaal schoonhoudt dmv de algen die in het water zitten. Echt een eyecatcher! Wel koud in de winterdagen hoor, want hij is natuurlijk niet verwarmt! Er komt dus geen chloor ed aan te pas!

Thermen Soesterberg Thermen Soesterberg
 

Het verbouwen:

Al met al staat er veel te gebeuren en zijn ze nog lang niet klaar. Nu vraag je je misschien af: leuk allemaal, die verbouwingen, maar als ik naar de sauna ga heb ik geen zin in bouwvakkers om mij heen en de drilboor die naast mij te keer gaat. Dit hebben ze heel slim opgelost. Nadat de sauna is gesloten voor het publiek, komt er een legertje bouwvakkers die de hele nacht door werken om het resort te verbouwen. Tegen 6 uur komt er weer een legertje schoonmakers die de hele toko van top tot teen een lappie geven, zodat de eerste gasten om 10 uur weer kunnen genieten zonder enig idee wat er ’s nachts is gebeurt! Doe mij zo’n legertje schoonmakers en bouwvakkers die, als ik niet thuis ben, mijn hele huis van boven tot onder onder handen nemen en ik er niets van merk!!! Ideaal!

Thermen Soesterberg
 

Laat het ontspannen maar beginnen:

Na de rondleiding kon het grote ontspannen beginnen! Je merkte niet veel van het feit dat  dat er verbouwt werd. Hier en daar waren wat beperkingen, maar niet noemenswaardig. De sauna’s waren heerlijk en schoon (grote pre!!). We hebben een heerlijke maaltijd genuttigd in het restaurant. Prijs, kwaliteit en hoeveelheid is in balans. Alleen kijk je wel even raar op van de prijs als je nog niet weet wat je krijgt. Die is wat aan de hoge kant. Maar dat is snel vergeten als je de heerlijke gerechten krijgt en ziet hoeveel je krijgt! De groene smoothie is zeer zeker een aanrader!

We hebben ook een klankschalensessie meegemaakt. Ik kon voor het eerst eigenlijk echt ontspannen, ipv dat ik “moest” ontspannen en dat dan natuurlijk niet lukt! Heerlijk, echt een aanrader. De kosten zijn hiervoor €4,95, dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Thermen Soesterberg
 

Ook een heerlijke voetmassage gekregen met een scrub en een verzorgende creme. Even een momentje voor jezelf! Altijd goed! We hebben een heerlijke dag gehad en in mei kom ik terug om te kijken wat de veranderingen zijn. Ik ben reuze benieuwd!!

Wil jij winnen en lekker relaxen?

Wil jij ook gaan genieten in Thermen Soesterberg? Dat kan! Ik mag namelijk 2 entree kaarten verloten onder diegene die het volgende doen:

 • Like mijn Facebookpagina
 • Extra kans: Als je Bloglovin hebt, like dan ook mijn Bloglovinpagina
 • Deel deze post op Facebook en Tag diegene die je mee wilt nemen (misschien handig om dit te doen via mijn Facebookpagina en daar het bericht te delen en te taggen?!).

En verder: Succes!! Half maart zal ik de winnaar van de twee entreekaarten bekend maken.

Tags:
, ,
14 Reactie's
 • Nienke
  Geplaatst op 20:26h, 10 februari Beantwoorden

  Ik ga aankomende vakantie naar de Thermen Bussloo. Heb er echt super veel zin in!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:16h, 11 februari Beantwoorden

   Kan ik mij voorstellen! Heel veel plezier! En als je mee wilt doen aan de winactie voor thermen Soesterberg, leuk!

 • Manon
  Geplaatst op 20:41h, 10 februari Beantwoorden

  Dat ziet er heerlijk uit, wel zin in zo’n dagje!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:15h, 11 februari Beantwoorden

   Ik zou zeggen: doe mee aan de winactie en wie weet, binnenkort lekker ontspannen! ???

 • Sabine
  Geplaatst op 14:51h, 11 februari Beantwoorden

  Oeh, daar heb ik wel zin in. Ik ga de stappen ondernemen om mee te dingen naar de vrij kaartjes!

 • Anita te Gussinklo
  Geplaatst op 22:31h, 11 februari Beantwoorden

  Leuk, dit is mijn allereerste kennismaking geweest met sauna.
  Ik heb de actie gedeeld op Facebook en volg je ook op Bloglovin.

 • Liesbeth
  Geplaatst op 22:35h, 24 februari Beantwoorden

  Jaaaaa!!! Heerlijk lijkt mij! Ik doe graag mee!

 • Jolet
  Geplaatst op 16:26h, 26 februari Beantwoorden

  Dit zou ik heel graag willen winnen! Ik volg je nu via Facebook & Bloglovin’ 🙂

 • Maria
  Geplaatst op 09:29h, 28 februari Beantwoorden

  Na carnaval ben ik hier wel aan toe!

 • Linda Post
  Geplaatst op 13:30h, 07 maart Beantwoorden

  Ow heerlijk! Ik maak graag kans! Dochter lekker bij een van de oma’s en papa en mama samen een dagje relaxen! lijkt me wel wat.
  Ik volg je via facebook en bloglovin en zal dit bericht zeker even delen 🙂

 • Lekker ontspannen en genieten bij Bussloo, toch?!
  Geplaatst op 17:11h, 02 juli Beantwoorden

  […] ga al naar de sauna vanaf mijn tienerjaren. Samen met mijn moeder, zusje, oma, oom en tante maakte we er een hele dag […]

 • Het waanzinnige nieuwe Thermen Soesterberg. Ontstressen maar!!!
  Geplaatst op 18:43h, 07 juli Beantwoorden

  […] tijdje geleden heb je kunnen lezen dat ik naar Thermen Soesterberg ben geweest. Sinds januari is dit sauna complex in handen van Thermen Bussloo en zijn ze het hele […]

Geef een reactie