twine jewelry

Twine Jewelry: De naamketting uit de jaren ’80 en ’90 in een modern jasje!

Naamketting 2.0!

Ken je ze nog van vroeger: die “fantastische” naamkettingen met bv “Anita” (no offense)? Ja, gaat er een belletje rinkelen? Natuurlijk had ik er ook 1, maar op een gegeven moment kon dat echt niet meer en viel je uit de gratie met zo’n ketting. Maar voor alles is een comeback, zo ook voor de naamketting! Maar dan net even anders, meer anno 2017 zeg maar, van Twine Jewelry.

Sparenberg design:

Joris Sparenberg is geboren in 1953 in Groningen en studeerde af aan de TU Delft. Nadat hij oa als meubelmaker heeft gewerkt is hij in 1999 begonnen met Sparenberg Designworks. Een oer Hollands atelier dat zich richt op de productie en distributie van eigen ontwerpen. Joris Sparenberg is industrieel ontwerper en verkoopt zijn designs over de hele wereld, waaronder de Vanishing vase die in hun eigen werkplaats wordt gemaakt. Hoe Hollands wil jij het nog hebben? Ik weet het niet!

Twine Jewelry:

Joris heeft Twine Jewelry nog niet zo lang geleden gestart. Hij was zich aan het verdiepen in de 3D print technologie en wat je er allemaal mee kunt. In zijn onderzoek kwam de naamketting 2.0 naar boven. Deze naamketting is een 3D versie van het model uit de jaren ’80 en ’90. De hanger bestaat uit 2 namen die in elkaar verweven zijn. De hanger is van alle kanten te bewonderen en je ziet steeds weer een andere hoek van een naam. Erg bijzonder en apart.

Op de site kun je een 3D voorbeelden zien van je ketting. Voer eerst de twee namen in die je wilt gebruiken en daar rolt het 3D voorbeeld uit die je in een soort van filmpje van alle kanten kunt bekijken. Daarna kun je kiezen in welk materiaal je de hanger wilt hebben. Kies uit bijvoorbeeld zilver, goud, messing of kunststof.

Prijzen:

Goud: Vanaf €600. Dit is in 14 karaats wit- of geelgoud, met waarbogkeurmerk.
Zilver: Vanaf €150. Gehalte 925.
Messing: Vanaf €100. De look van goud, maar dan een stuk goedkoper.
Kunststof: Vanaf €22,95. Verkrijgbaar in 9 kleuren.

twine jewelry twine jewelry

 

Aangezien dit sieraad voor iedereen uniek en op maat gemaakt wordt én vanwege de kosten van het edelmetaal, kan de exacte prijs pas worden berekend nadat de namen zijn ingevoerd.Voor beide namen of teksten kun je maximaal 9 karakters gebruiken! De levertijd is 10 tot 12 werkdagen.

Conclusie Twine Jewelry:

Toen ik het sieraad binnen kreeg was ik blij verrast. In een mooi doosje zat dit fantastische sieraad. Ik heb gekozen voor zilver. Omdat ik ook veel zilver draag, vond ik dit de juiste keuze. Natuurlijk met de namen Kiki en Hasselton. Het sieraad werd geleverd aan een zilver collier. Wat ik echt een uniek aspect vind is dat de hanger van alle kanten te bekijken is. De namen Kiki en Hasselton zijn goed te onderscheiden, maar vloeien ook mooi in elkaar over. Even een opmerking/rectificatie: het lijkt totaal niet op de naamketting uit de jaren ’90! Dit is echt een uniek sieraad! Ik heb al veel complimenten gekregen!

twine jewelry twine jewelry

 

 

5 Reactie's
 • Blog Kiki’s Kloset | Twine Jewelry
  Geplaatst op 21:45h, 11 juli Beantwoorden

  […] Kiki Hasselton heeft een Twine gemaakt en er een stukje over geschreven. […]

 • Margo
  Geplaatst op 07:04h, 12 juli Beantwoorden

  Wat mooi!
  Ik heb nog een naamkettinkje liggen wat ik kreeg toen ik mijn communie deed. Eind jaren ’70/begin jaren ’80 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 10:40h, 12 juli Beantwoorden

   Wat leuk dat je die nog hebt!!!

 • nicole
  Geplaatst op 15:24h, 05 maart Beantwoorden

  Leuke versie van de naamketting. Hoewel ik hem zelf niet gauw zou dragen.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:38h, 06 maart Beantwoorden

   Ik zou niet zo snel de “oude” variant dragen 🙂

Geef een reactie