Umo art

Een Rembrandt aan je muur, maar dan goedkoper. Umo Art!

Grote meesters, kleine prijsjes!

Ik ben weg van mooie portretten en stillevens van de Grote Meesters. Maar ja, een origineel is natuurlijk onbetaalbaar en niet alleen voor mij. Nu heeft Umo Art Gallery (UmoArtGallery.com) een mooie oplossing: Fotokunst op Plexiglas.

Umo Art Gallery:

Umo Art Gallery is een galerie dat zich richt op fotokunst van hoogstaande kwaliteit. Door deze fotokunst op plexiglas af te drukken, krijg je een kunstwerk dat museum waardig is. Hoge kwaliteit en lange levensduur. Verschillende fotografen en kunstenaars hebben hun werk tentoongesteld in de galerie (webshop) waar jij als klant uit kunt kiezen. Denk hierbij bv aan Wildlife (dieren die wij op deze wereld rijk zijn, zijn vereeuwigd op een zeer bijzondere manier), Close-up (prachtige foto’s van oa objecten die op een unieke manier zijn vastgelegd), Nude (naaktfoto’s gefotografeerd op een artistieke manier) en Museum-art (mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met het Rijksmuseum). En bij dit laatste onderwerp ligt mijn voorkeur. Wil je de fotokunst van Umo Art zelf bewonderen? Dat kan, in het beursgebouw ETC Expo in Culemborg heeft Umo Art een eigen expositieruimte, elke maandag open voor bedrijven en op afspraak voor particulieren.

Bij de afwerking met plexiglas wordt de gewenste foto verlijmd met siliconen op een aluminium plaat. Deze plaat wordt ook wel dibond genoemd. Het plexiglas paneel is in totaal 6 mm dik. Deze productiemethode wordt veel gebruikt in musea en galeries ivm de lange levensduur en hoge kwaliteit.

Het fotopaneel is aan de achterzijde, rondom, voorzien van een aluminium profiel. Dit kan met een U-profiel aan de wand worden opgehangen. Doordat het profiel 2 cm dik is, Lijkt het of het paneel, zweeft. Zeer bijzonder en eens een keer wat anders.

Foto op Plexiglas:

Mijn voorkeur ligt dus bij de Museum-art collectie. Maar de foto’s van Wildlife zijn ook zeker noemenswaardig! Prachtige momenten vastgelegd op de gevoelige plaat. Ik ben onder de indruk!

umo art

Maar nu dus de collectie van Museum-art. Dit is in samenwerking met het Rijksmuseum. Een meesterwerk aan je muur voor een fractie van de prijs! Ik ben gaan kijken welke foto’s ze in de collectie hadden en ik kon moeilijk een keuze maken. Het zijn voornamelijk stillevens van bloemen en gedekte tafels. Maar ook zee-aanzichten van Willem van de velde, de amandelbloesem van Van Gogh en portretten van oa het meisje met de parel van Johannes Vermeer (1665) zitten in de collectie. Ik was gelijk onder de indruk van het stilleven met de zilveren schenkkan van Willem Kalf (1655-1660). Sowieso ben ik gek op stillevens. De dynamiek, de spanning en soms het mysterieuze spreken mij enorm aan.

Umo art

Conclusie Umo Art:

Nadat ik een keuze had gemaakt voor het formaat is alles in werking gezet. Je hebt je kunstwerk binnen 10 werkdagen in huis. Bij mij was het er al binnen 5 werkdagen. Erg fijn. Het paneel was zeer goed verpakt tegen beschadigingen en breuk. Dit vind ik een pre, omdat ze dan naar mijn gevoel, professioneel zijn en met gevoel omgaan met hun producten. Nadat ik het paneel had verlost van zijn verpakking, heb ik het gelijk opgehangen aan de muur. Makkelijk te monteren en stevig ophangsysteem. Mocht het niet lukken om de foto op te hangen, kun je (tegen een kleine meerprijs) de montageservice erbij bestellen.

Umo art

De foto’s spiegelen wel, dus zijn ze helaas niet optimaal. Excuses.

Nadat het paneel hing, viel mij inderdaad op dat het een zwevend effect heeft. Zeer mooi en bijzonder.

Umo art
Umo art

Wat vindt jij hiervan?

Foto’s: onder toestemming van Umo Art Gallery geplaatst.

Tags:
,
2 Reactie's

Geef een reactie