Vanishing vase

De Vanishing Vase: Een exclusief Sparenberg design.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is……

Zoals jullie nu misschien al wel weten, ben ik gek op design. Laatst was ik op een interieurbeurs (ShowUp in Expo Haarlemmermeer) en daar kwam ik de Vanishing Vase van Joris Sparenberg tegen en ik was op slag verliefd!

Joris Sparenberg:

Joris Sparenberg is geboren in 1953 in Groningen en studeerde af aan de TU Delft. Nadat hij oa als meubelmaker heeft gewerkt is hij in 1999 begonnen met Sparenberg Designworks. Een oer Hollands atelier dat zich richt op de productie en distributie van eigen ontwerpen. Joris Sparenberg is industrieel ontwerper en verkoopt zijn designs over de hele wereld, waaronder dus de Vanishing Vase die in hun eigen werkplaats wordt gemaakt, met behulp van zelf gemaakte machines, om de productie van de Vase te realiseren. Hoe Hollands wil jij het nog hebben? Ik weet het niet! Momenteel is hij zich aan het verdiepen in de 3D print technologie en wat je er allemaal mee kunt. Maar daar vertel ik jullie later meer over.

Vanishing Vase:

De Vanishing Vase is ontstaan in 1986 tijdens het maken van een zwevend lichtpunt (een gloeilamp dat rust op 3 kegels, die lichtstralen symboliseren). De vaas heeft dus dezelfde karakteristieke kegelvorm en is gemaakt van glashelder kunststof (copolyster = PET). De Vase bestaat wordt vervaardigd uit 1 plaat, dus er zitten geen naden ed in. De XL vaas is ideaal voor op de grond. De kleinere vazen: de M en de S, kunnen ook op de tafel.

Vanishing vase Vanishing vase

Maten en prijzen:

Vase S: 14 cm (b) x 11 cm (d) x 20 cm (h). Prijs €14,50
Vase M: 34 cm (b) x 21 cm (d) x 47 cm (h). Prijs €55
Vase XL: 47 cm (b) x 34 cm (d) x 70 cm (h). Prijs: €127,50

Conclusie Vanishing Vase:

Ik kreeg de XL Vase binnen in een verrassend goed ontworpen doos die de vaas beschermt bij vervoer. Nadat ik hem had uitgepakt, was ik zeer enthousiast. Wat is hij mooi! De punt is niet scherp, maar heeft een conisch uiteinde. Daardoor zal je vloer ook niet beschadigen. Ideaal dus. Maar waar ging ik hem neerzetten en welke bloemen ging ik er in doen? Ik heb geen groene vingers, dus ben ik even gaan kijken naar een mooi en eenvoudig, zijde lenteboeket. Maar natuurlijk kun je er zelf in doen wat jij wilt. Een paar mooie takken? Of 1 grote bloem? Ach, als je groene vingers hebt, kun je je lol op!!!

Vanishing vase Vanishing vase

 

Wat ben ik blij met het uiteindelijke resultaat! Het is een echte eyecatcher en ik heb al veel complimenten gekregen. Toen er nog geen bloemen in zaten, vergat ik wel eens dat er een vaas stond en liep ik er wel eens tegenaan. De vaas is natuurlijk transparant en mijn ogen worden er ook niet jonger op. Twee factoren die er voor zorgde dat ik lekker aan het stuntelen was. Maar nu er een mooi boeket in zit, heb ik daar geen last meer van

De zijden bloemen zij geleverd door Bloz. Maar daarover later meer!

4 Reactie's

Geef een reactie