de voetangel

Dineren bij de Voetangel is een historische ervaring!

Historisch Dineren!

De Voetangel: Dineren op een historische plaats met de meest prachtige uitzichten die je maar kan wensen!

Wat is de Voetangel?

Het is het jaar 1626 en langs het zo genoemde “Zand & Jaagpad” (Een pad langs een rivier of kanaal, speciaal bestemd voor paarden die schepen trokken) kwam een tolhuisje te staan dat later ook de functie van herberg kreeg, genaamd De Voetangel! Door de eeuwen heen zijn er verschillende pachters geweest. In 1903 nam de familie Leurs intrek in dit pand en ze runt tot op de dag van vandaag nog steeds dit (inmiddels meerdere malen verbouwde) restaurant.

Wat mij gelijk opviel was de weg er naar toe. Deze liep door de polder met kleine wegen langs de rivier. Eigenlijk een beetje in de middle of nowhere, maar wel onder de rook van Amsterdam, dicht tegen de A9 aan! Bij het restaurant aangekomen kwamen we een prachtige zonsondergang tegen die het polderlandschap oranje kleurde. Bij binnenkomst voelde wij ons gelijk “thuis”. Een warme aankleding van het restaurant maakt dat je je op je gemak voelt. We schoven aan een mooi gedekte tafel en begonnen zo onze culinaire avond.

de voetangel

Diner:

Eerst maar een lekker aperitiefje. Een heerlijke cocktail van Gin en tonic met munt. De avond begon goed.

de voetangel

Voorgerecht:

Als voorgerecht hadden mijn tafelgenote en ik gekozen voor de crème van scharrelei en gerookte paling met haringkaviaar en zoetzure komkommer. Wij waren enorm verrast over het mooi opgemaakte bord dat we voorgeschoteld kregen. Werkelijk prachtig! Een kunstwerkje an zich! De smaken waren goed op elkaar afgestemd, de zachte creme matchte goed met het zoute van de haring en het zure van de komkommer. Een heerlijke combinatie!

de voetangel

Tussengerecht:

Ik ben werkelijk waar dol op zwezerik en tot mijn grote genoegen stond dit op de kaart! Wij besloten om dit maar als tussengerecht te nemen samen met de limoen risotto. Natuurlijk gingen we de gerechten delen, want anders werd het echt te veel voor onze kleine buikjes! De zwezerik was krokant gebakken en samen met een bloemkoolzalfje, kaantjes van bloedworst en nootmuskaat jus was dit een voortreffelijk gerecht! De zwezerik was heerlijk mals. Ik had zo mijn twijfels over de bloedworst krokantjes, maar die paste er voortreffelijk bij! De risotto was ook heerlijk. Enig minpuntje: misschien hadden er wat minder doperwtjes in gemogen. Die overheerste de smeuïge risotto een beetje. Jammer, want de risotto was heerlijk!

de voetangel
de voetangel

Hoofdgerecht:

Ik had de gebakken eendenborst met noodles, gefrituurde bosui en pangang saus. De eend was fantastisch bereidt. Mooi van kleur en super mals! In combinatie met de bijgerechten was het heerlijk. Naast het hoofdgerecht kregen we er ook een kleine salade bij, gestoofde peertjes en gebakken aardappeltjes. Dit mogen ze van mij weglaten, omdat je meer dan zat hebt aan alleen je hoofdgerecht. De peertjes wel geprobeerd en die waren heerlijk. Mijn tafelgenoot had de voetangel klassieker: “Turfjes”. Dit waren twee biefstukjes van de ossenhaas met champignons en een pepersaus. De biefstukjes waren meer dan mals! Mooie stukjes vlees en heerlijk gekruid.

de voetangel
de voetangel

Nu zaten we eigenlijk al wel vol, maar je kunt natuurlijk niet weg zonder een dessert!

Dessert:

Ik had frambozen ijs met merengue en zomers fruit en mijn tafelgenoot had snickertaart met fris sorbet ijs en gekonfijte appel. Wat was dat lekker! Alsof een engeltje over je tong pieste! Mooie en verrassende combinaties! Het frambozen ijs was in de vorm van een solero ijsje gemaakt en samen met het zomerse fruit was het een fris dessert. de snickertaart was heerlijk maar machtig! De smeuïge chocolade met de crunchy nootjes deed het hem!

de voetangel
de voetangel

Conclusie de Voetangel:

Wat hebben wij genoten! De gerechten waren fantastisch, de bediening professioneel en zeer vriendelijk, de ambiance warm en huislijk en het uitzicht fantastisch! Kortom een heerlijk avondje uit! Ze hebben inmiddels een nieuwe kaart (ivm het wildseizoen), maar nog steeds voor ieder wat wils! Ook kun je bij ze terecht voor een diner met een gezelschap of een andere feestelijke aangelegenheid. Ik geef ze een 9 voor de heerlijke gerechten en de bediening en een 9 voor de locatie! Wel verdient zal ik maar zeggen!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie