vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk, goed doen voor de maatschappij!

Voor de maatschappij!

Iets terug doen voor de maatschappij, daar wordt je beter van. Vrijwilligerswerk is dan bijvoorbeeld een goede optie!

Vrijwilligerswerk:

Omdat ik niet van stil zitten houd en ik graag wat terug wilde doen voor de maatschappij, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik help ouderen met hun administratie. Deze groep mensen hebben soms het overzicht niet meer (dit komt mede door de automatisering van de maatschappij). Ze hebben soms alle administratie in koffers gedaan wat kan terug lopen tot 1980. Je begrijpt dat de hulp daar zeer welkom is.

Eenzame ouderen:

Maar het blijft niet alleen bij de administratie. Veel ouderen zijn enorm eenzaam en hebben behoefte aan een vriendelijk gesprek. Daar ben ik ook voor. En zelfs soms gebeurt het dat ik leuke dingen met ze ga doen. Pannenkoeken eten, winkelen, lekker een stukje wandelen of een eindje rijden. Het plezier en vreugde die ik die mensen kan geven (al is het maar voor even) geeft mij de voldoening die ik soms zo hard zoek. Dus het werkt 2 kanten op.

Meer vrijwilligers nodig:

Er zijn meer vrijwilligers nodig! Want eenzaamheid is een groot probleem onder de ouderen. Wil je ze helpen (al is het 1 uurtje in de week) dan is je hulp van harte welkom! Kijk bv op de site van het nationale ouderenfonds of ga naar een vrijwilligersinstelling bij jou in de stad. Die kunnen je verder helpen en kijken waar behoefte aan is in jouw gemeente.

En geloof me, je zult er geen spijt van krijgen! Iets terug doen voor de maatschappij is zo fijn!

Tags:
,
3 Reactie's

Geef een reactie