Vroeg

Vroeg: Een restaurant dat staat voor ambacht en streekproducten!

Wordt het een vroegertje of een latertje?

In het hartje van het land ligt een mooi stadje: Bunnik met een nog mooier restaurant: Vroeg! Maar wat is er nu zo mooi aan?

Vroeg:

In een monumentale boerderij uit 1599 in het midden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt het restaurant/Bakkerij/streekwinkel: Vroeg. Vroeg ligt middenin de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De omgeving getuigd van die tijd. Bunkers, mooie oude panden en de natuur nodigen je uit om lekker te wandelen, fietsen, kanoën of een potje boerengolf spelen. In het restaurant wordt gekookt met de beste streekproducten op ambachtelijke wijze. Deze streekproducten worden ook verkocht in de aangrenzende streekwinkel. Daar vindt je ook het lekker ruikend vers gebakken brood, dat dagelijks voor je wordt gebakken. Je kunt hier terecht voor een stevig ontbijtje, of een lekker landelijke lunch of een goed samengesteld diner. Maar probeer ook eens de high tea met allemaal lekkers uit eigen bakkerij.

Wat vond ik van het Diner?

Bij binnenkomst viel mij gelijk de fantastische entree met open keuken op. De entree steekt af bij het monumentale pand doordat het voornamelijk bestaat uit ramen en industriële vormgeving. Fantastisch matchend bij de oude look van de rest van het pand. Bij de entree bevindt zich ook de streekwinkel, waar je allemaal verse en mooie producten kunt kopen. Na de entree wandel je zo binnen in een sfeervol restaurant waar je de oude balken en karakteristieke monumentale eigenschappen van het pand, goed kunt zien.

Vroeg Vroeg

Voorgerecht:

Wij namen plaats aan een mooi opgedekte tafel. Na het goed bestuderen van de kaart ben ik gegaan voor de Hollandse slakken. Deze waren goed bereidt, alleen 1 slak had een hele vieze nasmaak. Jammer, maar gelukkig maakte de rest van die slakjes het meer dan goed. Mijn tafelgenote ging voor het bietentaartje met gekonfijte zilveruitjes. Een verrassend lekker gerecht. Ik zou zelf niet snel voor een vegetarisch gerecht kiezen, omdat ik toch echt wel een stukje vlees of vis erbij wil. Maar dit gerecht zal ik misschien zelfs een keer kiezen!

Vroeg Vroeg

Hoofdgerecht:

Wij zijn allebei gegaan voor de op houtskool gegrilde lendebiefstuk met pastinaak en posteleinsalade. Ik natuurlijk rare en mijn tafelgenote medium. En wat was hij heerlijk! Het mes gleed als boter door het vlees. Heerlijk bereidt, maar voor mij had hij wel wat hoger op smaak gemogen. Buiten dat, een fantastisch gerecht

Vroeg Vroeg

Dessert:

Omdat we eigenlijk al tsjokkie vol zaten, maar toch een dessert wilde proberen, zijn we gegaan voor een klein proeverijtje. En dat was smullen. Heerlijke notentaartje, een fantastisch smeuïge chocoladetaartje, fruit, citroenbavavoire, fris ijs erbij en klaar. Heerlijk! Maar toen konden we echt niet meer!

Vroeg 

Overall:

Een geweldige locatie! Dat wil ik echt even gezegd hebben. Ik was onder de indruk van het pand en de sfeer! Well done! Het diner was heerlijk. Goede bereidingen, mooie smaken op ambachtelijke wijze bereidt. Probeer ook eens de heerlijke koffietjes die worden bereidt door een echt barista. De bediening was vriendelijk, maar ik had meer passie verwacht als je in zo’n mooi bedrijf mag werken. Ik geef ze een dikke 7,5!

Tags:
,
2 Reactie's
 • E. Wouters
  Geplaatst op 18:53h, 18 maart Beantwoorden

  Leuk, ik blijf dit volgen, ook ik ben fan van Vroeg.
  Suggestie: als blogschrijvers schrijven blijft het toch nog steeds van belang de tekst te (laten?) screenen. Erg slordige grammaticale missers dit keer, waarschijnlijk door snel werken ontstaan. De aloude remedie wanneer je je eigen fouten niet ziet, een ander laten checken!!

  • Kiki
   Geplaatst op 19:15h, 18 maart Beantwoorden

   Dank je wel voor je tip. Soms is inderdaad mijn grammatica niet helemaal goed. Ik heb vooral problemen met de T’s en de D’s. Ook de als en dan, vind ik erg lastig. Toch kies ik er bewust voor om het niet te laten checken. Dit omdat ik denk dat de meeste mensen onder ons er ook moeite mee hebben en mijn blog niet perfect hoeft te zijn. Want laten we eerlijk zijn: wie is er nu perfect? Ik in ieder geval niet en dat mag men best weten. Zo blijft mijn blog “eerlijk en oprecht”. Maar ik begrijp dat het voor sommige toch een doorn in het oog is en daarvoor mijn excuses!

Geef een reactie