Yumeko

Verbeter de wereld begin bij Yumeko: ecologische slaap – en badtextiel

Ecologische slaap – en badtextiel

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen, die super chunky deken! Geweldig om je slaapkamer op te leuken en cosy te maken. Yumeko heeft een mooie en ook nog eens ecologisch!

Yumeko, wie is dat?

Yumeko heeft in 2010 het ‘eco slapen en baden‘ geïntroduceerd. Waarom alleen biologisch voedsel kopen of Fairtrade producten, als je ook verder kunt gaan?

Wat houdt dit ‘eco slapen en baden’ in?

De materialen die ze gebruiken zijn duurzaam geproduceerd. Dat betekent: geen gif, geen dierenleed, geen kinderarbeid en geen arme en zieke katoenboeren. Deze producten zijn mooier, schoner en zachter! Yumeko kiest altijd voor producenten en producten die gecertificeerd zijn door onafhankelijke derde partijen zoals GOTS, Fairtrade, Oeko-tex, FSC en QUL. Dat is aanmerkelijk duurder, maar het geeft wel de zekerheid dat de producten op een eerlijke manier zijn gemaakt van schone materialen.

Ze blijven altijd op zoek naar nog betere en groenere producten. Zo zijn er nog wat verbeterpuntjes in het verpakkingsmateriaal. Dit is een lastig punt omdat er niet altijd eco alternatieven te vinden zijn. Maar ze blijven er aan werken om het allemaal voor elkaar te krijgen en een 100% ecologisch proces en product, neer te zetten.

Zoals je dus wel merkt staat Yumeko voor ecologische, biologische, eerlijke en groene producten. In de samenleving waarin we nu leven, vind ik dit een zeer belangrijk punt. Kijk bv naar sommige grote concerns die niet op deze manier hun producten laten maken. Deze concerns willen zo goedkoop mogelijke producten verkopen ten koste van alles. Dus ook ten koste van de mensen, van de materialen en van de natuur. Helaas werken deze mensen vaak onder erbarmelijke en mensonterende omstandigheden tegen een loon waar wij ons bed niet voor uit willen komen. Oké oké, ik heb ook kleding in mijn kast hangen die van een groot ‘goedkoop’ concern komen en die waarschijnlijk onder deze omstandigheden zijn gemaakt, maar ik ben mij er wel bewuster van geworden en probeer er nu rekening mee te houden.

Wat vond ik van de Super Chunky gebreide deken?

Yumeko heeft een fantastisch mooi super chunky gebreide deken. Deze deken (plaid) is met de hand gebreid (100% merinowol, van merinoschapen die vrij grazen in de hooglanden van Peru) door alleenstaande oma’s (abuela’s) uit Lima (Peru) in samenwerking met Yumeko en ‘WorldGranny’. Met het breien verdienen deze dames een aanvulling op hun magere pensioen. Maar dat niet alleen, ze ontmoeten ook andere vrouwen en blijven zo uit een sociaal isolement.

Yumeko Yumeko
 

Toen ik deze deken binnen kreeg, viel mij gelijk op hoe mooi deze verpakt was. De deken werd namelijk bij elkaar gehouden met leren riemen. Dit geeft een luxe uitstraling en is makkelijk om mee te nemen op bv vakantie. De deken voelde enorm zacht aan. Ideaal voor op mijn bed als ik het toch nog koud ga krijgen in de koude winternachten die voor de deur staan. Hij is grof gebreid en dat geeft een stoere maar comfy uitstraling. De deken pluist wel, dus op een donkere ondergrond is misschien niet zo handig. Maar wel leuk dus om op mijn bed te leggen. Dit geeft mijn slaapkamer een upgrade naar een comfortabele en luxe kamer. Laat de sneeuw maar vallen, ik ben er klaar voor!

Yumeko Yumeko
 

Ik moet er wel bij zeggen dat hij vrij prijzig is. Namelijk €349. Maar vergeet dan niet dat deze deken een waardig proces heeft gehad, vrouwen in Peru worden geholpen en duurzaam is. Vindt je het dan nog te duur? Bedenk dan ook dat als je een andere deken van die kwaliteit en garen koopt, je ongeveer net zo veel zult betalen! Je kunt ook zelf gaan breien, maar garen is ook echt niet goedkoop. Vooral kwaliteitsgaren en van die dikte!

Yumeko Yumeko
 

Contact gegevens Yumeko:

Adres:
Herengracht 418 sous
1017 BZ Amsterdam
Tel: 020

Geen reactie's

Geef een reactie