zo skin health

My Skin, My Pride, My Joy met Zo Skin Health!

My skin

Op zich heb ik een mooie huid, tenminste, dat hoor ik vaak. zelf zie ik natuurlijk allemaal mankementen. Zoals: pigmentvlekken, rode plekjes en vlekjes, pigmentvlekken en oneffenheden. Ik zeg er gelijk bij dat ik geen fan ben van de goedkopere gezichtsverzorging van oa nivea, garnier en huismerken. (sorry voor die bedrijven en de mensen die er wel bij zweren!). Ik wil mijn huid goed onderhouden en kies daarom voor de wat duurdere merken. Zit daar verschil in? De 1 zegt van wel, de ander niet (je betaald voor het merk), maar ik schaar mij achter de groep die ja zegt. Ik ben al enige tijd op zoek naar goede huidverzorging die past bij mijn huidtype. Onlangs heb ik een microdermabrasie behandeling ondergaan en kreeg ik een tip voor Zo Skin Health (zoskinhealth.nl). Ik ben een onderzoek gestart en aan het testen geslagen en hier lees je wat ik er van vind.

Zo Skin Health:

De oprichter, Dr. Zein Obagi, bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Onderzoek naar leeftijd, genen, vervuiling, hormonen, stress, slaappatroon, UV-straling en huidaandoeningen, leverde zijn unieke huidverzorgingsproducten op.

zo skin health

ZO Skin Health 5-stappen programma:

ZO Skin Health werkt tot diep in de huid (zelfs op cellulair niveau), anders dan de normale huidverzorgingsproducten die oppervlakkig werken. Door ingrediënten als retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines te gebruiken, wordt de huid hersteld, verzorgt, verbetert en onderhouden. Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren + Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die uniek in zijn soort zijn (en ik citeer):

“De stappen:

1. Reinigen
Om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. Deze ZO Skin Health producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige anti-oxidanten.

2. Activeren
Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

3. Stimuleren
Deze producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Deze ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.

4. Kalmeren en voeden
Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag geëxfolieerd is en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden deze ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.

5. Beschermen
Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Obagi aan om een UVA/UVB bescherming te gebruiken.

Op korte en lange termijn zullen zichtbare verbeteringen te zien zijn in rimpels en lijntjes, donkere (ouderdoms-) vlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door goed en langdurig gebruik van het ZO Skin Health Saturation Program wordt huidveroudering verder tegengegaan met een jonger uitziende huid als resultaat.”

Oke, dat was de algemene informatie. Nu mijn bevindingen:

Ik heb een ZO Getting Skin Ready System (prijs €81,95) getest. Dit pakket bestaat uit drie producten en zijn de eerste stappen naar een mooie, gezonde, frisse en egale huid. Daarin zit:

Offects Exfoliating Cleanser (40 ml.)

Een wasgel om je huid te reinigen. Breng een kleine hoeveelheid aan op een vochtig gezicht en hals, ’s ochtends en ’s avonds om onzuiverheden te verwijderen en te verfrissen. Fijne wasgel om aan te brengen en mijn huid voelde inderdaad fris en schoon aan na gebruik. (prijs 150 ml €42,95)

zo skin health

Offects Exfoliating Polish (16,2 gr.)

Een soort milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en levende huidcellen te activeren. Scrub je huid 1 keer per dag of wanneer gewenst. De scrub is erg prettig. Het geeft net dat beetje extra schone gevoel, of mijn huid is gepolijst na gebruik. Ik gebruik het niet elke dag, maar ongeveer 3 x in de week. Te veel scrubben vind ik nou ook weer te veel van het goede. (prijs 65 gr €71,95)

zo skin health

Offects TE-Pads Acne Pore Treatment (60 pads)

Pads om je huid nog extra te reinigen na het wassen. Controle van de vetheid van de huid is een van de beste manieren om veroudering tegen te gaan. Gebruik de pads tweemaal daags, ’s ochtends en ’s avonds. Voordat je de pads gaat gebruiken moet je het bijgeleverde flesje in het potje met de pads gooien. De pads zijn op dat moment namelijk alleen maar nog schijfjes katoen, maar door de vloeistof worden het goede reinigingspads om het overtollige vet en talg te verwijderen. De pads gebruik ik wel elke dag en als ik het gebruikt heb (na al mijn schoonmaak rituelen) verbaast het mij wat er nog voor vuil van mijn gezicht afkomt. (prijs 60 pads €53,95)

zo skin health

Daarnaast heb ik nog getest:

Ossential Daily Power Defense

Dit serum breng je aan na het reinigen (in de ochtend) van je gezicht. Dit is een uiterst krachtig DNA herstellende serum dat  de hele dag door werkt. Er zitten ingrediënten in als: Enzymen (laat de huid zelf de schade herstellen), krachtige anti-oxidanten (herstelt de UV schade en helpt preventief tegen toekomstige schade), Retinol en Matrixyl 3000 (vermindert de zichtbare fijne lijntjes en rinpels, egaliseert de huidtoon, vermindert pigmentvlekken en verbetert de huiddikte en stevigheid) en Omega-6 Ceramide (houdt vocht in de huid vast en vermindert ontstekingen).

De test:

Ik was het meest nieuwsgierig naar dit product. Het bevatte namelijk meerder factoren die ik graag onder handen wilde nemen. Maar is dat ook gelukt? Ja! Mijn pigmentvlekken zijn echt minder zichtbaar geworden!  En mijn kleine ontstekingen zijn ook verleden tijd. Ik gebruik het elke dag, zelfs soms eens ’s avonds voor het slapen. het zit in een fijne pompflacon en je hebt er weinig van nodig. Dit vind ik tot nu toe 1 van de topproducten uit de Zo Skin Health lijn. (prijs 50 ml €161,00)

zo skin health

Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30

Dit is alles behalve een ‘gewone’ zonnebeschermer. Het is uitgeroepen tot innovatief cosmetisch product van het jaar 2008 door de ICMAD (US) en de wereldwijd 10 miljoen lezers van TotalBeauty.com riepen het in 2009 uit tot “Beste Sunscreen van het Jaar”. Niet alleen omdat het een geweldige zonnebeschermer is maar omdat het meer biedt dan dat! Waarom? Omdat er ingrediënten in zitten als; Melanine, titaniumdioxide en zinkoxide (beschermt je huid tegen UVA/UVB en vermindert de zichtbare tekenen van veroudering), Advanced lipopeptide (helpt de collageenproductie te stimuleren), humectanten en emolliënten (hydrateerd de huid).

De test:

Ik gebruikte eigenlijk niet vaak een sunscreen, omdat de meeste sunscreens te vet zijn voor mijn huid. Het lijkt net of mijn huid “dicht” zit als ik het dan heb opgesmeerd. Dus ik was een beetje sceptisch over dit product. Wat mij in eerste instantie gelijk opviel is dat de crème een licht tintje heeft. Na het aanbrengen voelde mijn huid niet vettig en zat niet verstopt. ik was blij. Daarnaast egaliseerde de crème mijn huid, waardoor deze jonger oogt. Ik ben om en heb eindelijk een goede sunscreen voor mijn gezicht! (prijs 30 ml: €68,95)

zo skin health

Conclusie Zo Skin Health:

Ik ben om, een zeer prettige lijn die mijn huid echt verbeterd. De exfoliating polish en de ossential daily power defense zijn mijn favorieten, ook al komt de sunscreen er niet ver vandaan op een tweede plek! Er is wel een nadeel: de prijs. Ik vind het erg duur. Niet dat ik het er niet voor over zou hebben, maar met mijn beperkte budget is dit vrij hoog gegrepen. Maar ik heb een oplossing: potje gemaakt waar ik elke week wat in stop, zodat ik op den duur mijn favorieten producten kan aanschaffen.

Kennen jullie deze productlijn en zo ja, wat vinden jullie ervan? Ik ben erg benieuwd.

Tags:
4 Reactie's
 • Mariska
  Geplaatst op 17:15h, 24 december Beantwoorden

  Ik snap het wel hoor, met goedkopere producten heb ik vaak het gevoel dat het ook maar weinig doet (enkele uitzonderingen daar gelaten) Dit lijkt me een hele fijne lijn voor jou, huidproducten verschillen inderdaad per huidtype 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 15:49h, 27 december Beantwoorden

   ik was lang op zoek naar een goede huidverzorging en dit is volgens mij wel een blijvertje! 😉

 • Jeapiebel
  Geplaatst op 21:00h, 24 december Beantwoorden

  Ik denk zeker dat een goede huid verzorgingsproduct bijdraagt hoe goed en jong iemand er uit ziet. Als je jong bent dan let je er niet zo op, maar op een bepaalde leeftijd is het toch leuk om er jonger uit te zien dan je echte leeftijd. De hele verzorgingslijn ziet er erg interessant uit. Zeker de laatste Beste Sunscreen van het Jaar, omdat ik op zoek ben voor een heel goed sunscreen. Sparen is echt een goed idee en goed gedaan, vind ik.

  • Kiki
   Geplaatst op 15:47h, 27 december Beantwoorden

   ja, je hebt helemaal gelijk. Toen ik jong was was ik er nog niet mee bezig, maar nu wel! Flink door sparen maar!

Geef een reactie