kiki's kloset

Rode hoerige lipjes met een felrode lipstick! Yah or Nah?

De rode hoerige lipjes?

Ik heb nooit een hoge dunk van mezelf gehad. Dit komt oa door mijn depressie. Ik vind mezelf absoluut niet knap en al helemaal niet slank (oke, dat laatste, daar kan ik wat aan doen en daar ben ik dus ook druk mee bezig!). Als ik in de spiegel kijk zie ik nou niet echt iets bijzonders. Vind ik dat erg? Ja! Ik zou ook graag slank en knap willen zijn. Nu stap ik uit mijn comfort zoen en ga ik aan de rode lipstick. Wat vind ik er van?

Zelfbeeld:

Als ik over straat loop met een vriendin, wordt er altijd naar mijn vriendin gestaard en niet naar mij. Vind ik dat heel erg? Mwah, ik heb ook geen zin om overal en nergens achterna gefloten te worden. Maar ik zou best wel eens willen dat er ook mensen zijn (zowel mannen als vrouwen) die naar mij kijken op een bewonderende manier.

Oke, misschien gebeurt dat wel, maar heb ik het totaal niet door vanwege mijn zelfbeeld en mijn eigen dunk.

Rode lipstick:

Maar nu: Sinds enige tijd draag ik rode lippenstift. Ik durfde het eerst nooit omdat ik dacht dat ik van die vissenlipjes kreeg, maar na een make-up party, ben ik overstag gegaan. Ik testte een rode lipstick en iedereen was er enthousiast over. Dus moest ik er maar eens aan geloven.

Alleen nu heb ik het idee dat ik wel nagestaard word. Vanochtend zelfs waren er twee mannen in een busje die uitgebreid naar mij aan het zwaaien waren en het waren niet de meest lelijke mannen, als ik het zeggen mag!

Waarom nu wel?

Hoe komt dat? Door mijn rode lippenstift en mijn losse, lange, zwarte haren? Is dat het? En de vraag is: waarom?

Ik heb het op de man afgevraagd (de man = mijn man) en die vertelde mij dat rode lippen geil zijn (sorry voor het ietwat grove taalgebruik). Geil? Hum, waarom zijn rode lippen en losse haren geil? Is het de kleur lippenstift die het doet? Maakt de kleur rood het “hoerig” als ik zo vrij mag zijn om het even in een hokje te plaatsen? Als dat zo is, ben ik daar minder blij mee, want ik vind namelijk dat de rode lippenstift mij vrouwelijker en eleganter maakt. Totaal niet hoerig!

Waarom is de kleur rood, hoerig?

Maar waar komt het vandaan dat de kleur rood snel als hoerig/goedkoop wordt beschouwd? In de jaren ’50 werd er veel rood gedragen. Rood is de kleur van de liefde, warmte, passie en hartstocht, maar ook van vriendschap en temperament. Verder zie je rood bij stoptekens. Maar ook agressie wordt vaak in verband gebracht met rood. Rood is fel, gevaarlijk, rood is woede en temperament. Denk bijvoorbeeld aan het liedje “Lady in red” van Chris de Burgh waarin hij beschrijft hoe hij compleet uit zijn dak gaat bij het zien van zijn vriendin in een nieuwe rode jurk. Het moge duidelijk zijn, mannen vallen voor vrouwen in rood.

Mooi rood is nooit lelijk! En zo is het! AMEN! Ik ga weer even mijn rode lippenstift bijwerken!

Wat vinden jullie ervan? YAH or NAH?

13 Reactie's
 • MichielZiet
  Geplaatst op 15:37h, 06 november Beantwoorden

  Het is een Yah, hoor. Je draagt het met flair. 🙂
  En rood… het schijnt inderdaad iets te doen. Met mannen in elk geval…. een soort van lok-kleur die nog in onze oerinstinct zit?
  Ik weet het niet, maar als mijn lady in red loopt, vind ik dat ook wel erg mooi. 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 15:52h, 06 november Beantwoorden

   Lok-kleur! Die vind ik goed! Houden we erin! 😉

   • MichielZiet
    Geplaatst op 15:53h, 06 november Beantwoorden

    Misschien eens een experiment met lok-kleuren doen. 🙂 Volgens mij is paars er ook eentje. 😀

    • Kiki
     Geplaatst op 16:01h, 06 november Beantwoorden

     Hahaha, dat is een leuk idee! Ga ik zeker in overweging nemen! Maar paars? hmmmmm, daar moet ik even over nadenken? 😉

 • Sabine
  Geplaatst op 19:07h, 06 november Beantwoorden

  Yah! Heel mooi dus! Rood is mooi, maar bij mijzelf vind ik het niet staan. Denk dat ik er een te lichte huid en te licht haar voor heb. Het maakt me nogal hard snap je. Maar misschien moet ik het net zoals jij gewoon eens stoer proberen 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 19:19h, 06 november Beantwoorden

   ja, snap ik! probeer het anders eerst even uit, misschien heeft iemand in je omgeving een goede rode lipstick?

 • Kalliopia
  Geplaatst op 19:44h, 06 november Beantwoorden

  Yay!
  Ik denk dat het vooral belangrijk is wat je erbij aandoet. Als je nu donkerpaarse oogschaduw had opgedaan en wat uitdagendere kledij, dan kan je rood soms hoerig noemen. Maar ik denk met een stijlvolle outfit het net veel zelfvertrouwen uitstraalt en heel mooi is :).

 • Marjolein
  Geplaatst op 20:43h, 09 november Beantwoorden

  YAY!

  Hoerig? Ik vind het juist stoer.

 • Lus
  Geplaatst op 17:31h, 21 november Beantwoorden

  Die lippenstift staat je mega goed! 🙂

 • Pupa Glamourose: sophisticated en glam all over!!
  Geplaatst op 14:13h, 22 januari Beantwoorden

  […] houd wel van bijvoorbeeld een mooie rode lipstick, dat geeft net even dat wauw effect, maar ik vind niet alle rode kleuren bij mij staan. Pupa Milano […]

Geef een reactie