Ledûb overhemden: mannelijk, mooi en …. strijkvrij!

Ledûb

Mijn vriend draagt graag overhemden in z’n vrije tijd en meestal moet ik ze dus strijken. Dit vind ik dus echt een hel en vandaar dat ik vooral let op het feit dat een overhemd strijkvrij is. Ledûb heeft die overhemden en ik ben blij, toch?

Wat is Ledûb?

Ledûb is ontstaan in 1963 en is opgericht door Van Winkel’s Konfectiebedrijven en is een spiegelwoord van Budel, de Brabantse geboorteplaats van het merk. Dit Nederlandse overhemdenmerk staat voor perfectie en kwaliteit. De overhemden zijn in verschillende pasvormen, maten en mouwlengtes verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor een leuk printje of ga voor een effen overhemd met altijd het bijkomend voordeel dat het strijkvrij is.

Strijkvrij?

Dit klonk dus als muziek in mijn oren. Mijn vriend kan niet strijken. Ja, ik heb het geprobeerd om het hem uit te leggen, maar we moesten bijna een echtscheiding aanvragen dan. Dus helaas, ik moet opdraaien voor die irritante klus. Toen we het overhemd binnen kregen ben ik het gelijk gaan testen of het daadwerkelijk strijkvrij is. Het antwoord is ja. Ik moet wel nog een klein beetje mijn stoomapparaat er langs halen, maar ik hoef niet meer de strijkplank uit te klappen, strijkijzer te vullen met water en mij te irriteren aan het vervelende klusje.

Ledûb

Conclusie.

Het overhemd is van mooie kwaliteit en is wat langer dan een normaal overhemd. Dit vindt mijn vriend erg fijn, omdat het nu mooi in zijn broek blijft zitten. Na het wassen moet ik dus nog even mijn stoomapparaat er langs halen om het optimaal netjes te krijgen, maar dit is zo gepiept. Mijn vriend is erg blij met z’n overhemd en ik ben blij dat ik dat rotklusje (dat strijken heet) niet meer hoef te doen! Nou ja, alleen voor deze blouse dan, de rest moet ik helaas nog wel strijken.

Kennen jullie de overhemden van Ledûb al?
Foto’s zijn geplaatst met toestemming van Hemdvoorhem.nl.

10 reacties

 1. ik heb ze ook en ik vind ze ideaal, zo vanuit de was het rek op en geen omkijken meer naar 😀

 2. Tania

  Dat merk kende ik nog niet. Vriend moet altijd hemden aan voor het werk en vond het helemaal niet leuk om deze te strijken. Ik ga eens op zoek naar die strijkvrije hemden

 3. Nee ik kende het niet maar lijkt me wel super, zeker als je vriend partner man veel overhemden draagt

 4. Linda Meester

  Ideaal en als ze niet strijkvrij waren, dan streek ik ze nog niet maar hing ik ze goed uit na het wassen

 5. Wow, strijkvrije hemden….
  Daar hou ik van, even doorsturen naar mijn vriend. Die moet hemden aan voor zijn werk.

 6. Dit merk ken ik niet. Maar het woordje “strijkvrij” klinkt mij als muziek in de oren. Ik ga je linke doorgeven hier thuis dat snap jij!!

 7. Oeh, mijn ogen bleven hangen op het woord strijkvrij. Sinds september nog maar één keer gedaan en dat bevalt prima. Ziet eruit als een leuk merk!

 8. Mieke | Miek's Mind

  Ik ken het zeker! draai ledub maar eens om, wat komt er dan te staan? in dat dorp kwam ik voorheen vraag en mijn moeder komt er vandaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *