merel in wonderland

Merel in wonderland: maak van je huis een paradijs!

Paradijselijk!

Zoals je misschien al wel weet, houd ik van kleur in mijn huis. Mijn interieurstijl is: Eclectisch en zoals ik het zelf altijd beschrijf: een mooi bij elkaar geraapt zooitje. Alles vindt je terug in mijn woning: abstract, kunst, kitsch, design, you name it and it is there. En nu kan ik oosters eraan toevoegen met de mooie accessoires van ‘Merel in Wonderland‘.

Wie is ‘Merel in Wonderland’?

Na alle avonturen die Merel in het verre oosten heeft meegemaakt, wilde ze deze fijne sfeer niet verliezen bij terugkomst in ons koude kikkerlandje. Daarom is zij in 2012 begonnen met ‘Merel in Wonderland’ waarbij je letterlijk in een oosters paradijs terecht komt. Naast prachtige lampen heeft ze ook kleden en oosterse woondecoratie om je huis die ultieme oosterse sfeer te geven. Haar winkel zit in Velserbroek (bij Haarlem), maar je kunt ook lekker shoppen vanuit je luie stoel op haar website.

merel in wonderland

Kan oosters in een eclectisch interieur?

Ik kan hier kort en krachtig over zijn: ja! Eclectisch betekend niet meer en niet minder dan: “het beste uitkiezend”. Het is een combinatie van moderne en oudere woonstijlen. Vaak bestempeld met “gedurfd”, waar ik het niet helemaal mee eens ben. Het is out of the box denken. Zelf ben ik zeer allergisch voor de “bij elkaar passende en op elkaar afgestemde woonstijlen”. En dan bedoel ik (no offense) die boekenkast, dressoir, salontafel, eettafel en stoelen in hetzelfde materiaal en kleur. SAAI. Er zit niets van jezelf in. Natuurlijk kun je het ‘opleuken’ met accessoires, maar waarom neem je het niet een stapje verder?

merel in wonderland

In mijn huis vindt je dus niet die eiken boekenkast/salontafel/dressoir/tv-meubel/eettafel, maar een ‘mooi bij elkaar geraapt zooitje’. Ik heb bijvoorbeeld een fluwelen petrol kleurige bank, een oude dekenkist als tv-meubel, een ronde witte eettafel met moderne stoelen, een rozenkelim op de grond en een antiek kastje in de hoek. Ik combineer dus eigenlijk alles wat ik mooi vind.

Combineren is the key!

Bij ‘Merel in Wonderland’ kwam ik zulke leuke oosterse kussens tegen. Handgemaakt en van zeer goede kwaliteit. Diegene die ik uitgekozen heb is eigenlijk goed te combineren met alles. Zo ook dus met mijn petrol kleurige bank. Ook leuk om fluweel te mixen met andere stoffen die in het kussen zitten. Zo maak je er een compleet beeld van.

merel in wonderland

Ook vond ik nog een geweldig mooi velours zachtroze kussen met gouden stiksels. Ook weer mooi te combineren met andere stijlen. En als laatste een rozenkelim badmat. Tja, ik heb een ieniemienie badkamertje met lelijke grijze tegels. Het is wat het is, want ik ga het niet veranderen, aangezien het een huur appartement is. Maar een leuk kleurtje op de grond zou niet verkeerd zijn. Daarnaast heb ik ook nog eens lekkere warme pootjes. Een win-win situatie volgens mij!

badmat

Hebben jullie oosterse stijlen in jullie interieur? En hoe combineer jij ze?

Tags:
44 Reactie's
 • Leslie
  Geplaatst op 17:44h, 15 mei Beantwoorden

  Wat een leuke kussens zie ik op die foto’s! Spijtig genoeg zouden die hier niet lang leven met de katten en de pup, ik zou ze anders direct in huis halen!

  • Kiki
   Geplaatst op 19:10h, 15 mei Beantwoorden

   oh, ja, dat kan ik mij voorstellen. toen ik mijn hond nog had (helaas in november overleden) was dat ook niet heel handig

 • Joanne
  Geplaatst op 18:18h, 15 mei Beantwoorden

  Een oosterse stijl is inderdaad heel leuk om toe te voegen aan je interieur! Gezellig!

  • Kiki
   Geplaatst op 19:09h, 15 mei Beantwoorden

   het maakt het inderdaad gezellig!

 • Frederique
  Geplaatst op 18:37h, 15 mei Beantwoorden

  Wat een mooie shop, helemaal mijn stijl. Ik mix ook van alles in huis als het maar mooi en kleurrijk is.

 • Lodi
  Geplaatst op 19:03h, 15 mei Beantwoorden

  Ik vind de naam wel echt heel erg leuk! En doet ook Oosters aan. Hier geen oosterse stijlen, juist wat georganiseerd omdat door de kinderen het ‘hier wordt geleefd’ sfeer al erg aanwezig is.

 • Marleen Hartog - Thrillerschrijfster
  Geplaatst op 19:51h, 15 mei Beantwoorden

  Ha, ik kan me helemaal vinden in jouw stijl. Ik houd ook niet van – zoals ik het noem – die typische ingerichte huizen a la VT-wonen. Momenteel hebben wij weinig oosterse items in huis. Wij wonen sinds ene jaar in een houten huisje en zijn nog zoekende qua inrichting.

  • Kiki
   Geplaatst op 14:31h, 16 mei Beantwoorden

   ik heb ook lang moeten zoeken, maar dit past echt bij mij

 • Jessica - Foodie Feest
  Geplaatst op 10:32h, 16 mei Beantwoorden

  Ik vind oosters altijd erg leuk om te zien! Lekker vrolijk zijn deze kussens. 🙂 Zelf heb ik het niet in mijn interieur omdat ik het met Scandinavisch niet vind matchen haha

  • Kiki
   Geplaatst op 14:29h, 16 mei Beantwoorden

   het moet wel passen inderdaad, bij mijn interieur past alles 😉

 • Sherry
  Geplaatst op 23:01h, 16 mei Beantwoorden

  Het is echt een leuke stijl. Het past zeker bij me. Ik ga een nieuwe woning kopen binnenkort ik heb dan een eigen stekkie, dan past deze stijl er zeker bij.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:07h, 20 mei Beantwoorden

   wat leuk!! heel veel succes en veel plezier

 • Deborah
  Geplaatst op 12:15h, 17 mei Beantwoorden

  Euh, nee ik heb geen Oosterse sferen in mijn huis dus kan er ook niet mee combineren. Het geeft wel een heel warme uitstraling en de naam: “Merel in Wonderland” is leuk bedacht.

  • Kiki
   Geplaatst op 18:06h, 20 mei Beantwoorden

   dat het een warme sfeer geeft is zeker zo

 • Mandy
  Geplaatst op 16:16h, 17 mei Beantwoorden

  Die foto’s zijn echt mooi! Vind het er altijd heel mooi uit zijn maar zelf hebben we het niet

 • marsha
  Geplaatst op 18:03h, 17 mei Beantwoorden

  Ziet er erg mooi uit, past alleen niet erg bij mijn inrichting.

 • hippiemeisje
  Geplaatst op 18:30h, 17 mei Beantwoorden

  zulke oosterse kussentjes vind ik zo leuk, hè,
  Had er vroeger zulke in de zetel liggen, maar ze zijn helaas versleten.

 • Ingrid
  Geplaatst op 06:51h, 18 mei Beantwoorden

  Wat leuk zeg. Ik.zou het zelf niet zo snel. d oen maar vind t leuk gezien bij anderen

  • Kiki
   Geplaatst op 18:01h, 20 mei Beantwoorden

   het geeft gelijk een warme uitstraling

 • Blog en Beauty
  Geplaatst op 07:55h, 18 mei Beantwoorden

  Ik heb wel wat Oosterse stijlen, maar wel in wat meer neutralere kleuren. Ik vind dat van jou erg mooi.

 • tamara
  Geplaatst op 19:33h, 18 mei Beantwoorden

  Ik heb geen Oosterse stijlen eigenlijk in huis ik ben zelf erg fan van houten meubels en kleuren

  • Kiki
   Geplaatst op 17:59h, 20 mei Beantwoorden

   ook erg mooi, maar daar past oosters wel weer goed bij

 • Nadia
  Geplaatst op 08:23h, 19 mei Beantwoorden

  Super leuk! Niet alledaags en daar houd ik wel van!

 • Esther
  Geplaatst op 21:50h, 20 mei Beantwoorden

  Mooi! Ik houd zelf meer van modern en industrieel. Vooral industrieel met een vleugje bamboe en Scandinavisch vind ik op het moment erg leuk!

 • Roos
  Geplaatst op 16:08h, 21 mei Beantwoorden

  Leuke kussens!

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 14:36h, 22 mei Beantwoorden

  Ik houd op zich niet zo erg van Oosterse stijlen, maar ons vloerkleed is volgens mij toch wel in die stijl. Ik houd wel erg van de kleuren!

 • Mariëlle
  Geplaatst op 09:05h, 24 mei Beantwoorden

  Wij hebben zeker oosterse stijlen in ons huis. Zo hebben we verschillende turkse en marokaanse dienbladen. We combineren dit met een strak wit modern interieur en bruine stoelen/banken. Daarnaast zou ik nog heel graag twee marokaanse salontafels willen hebben.

 • Eemy
  Geplaatst op 01:07h, 15 november Beantwoorden

  Echt prachtig! Dit is echt iets voor in het interieur van mijn moeder! Ik moest meteen aan haar denken! Zelf vind ik de kleuren ook echt prachtig! En wat een leuke naam trouwens!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:30h, 15 november Beantwoorden

   ja he, originele naam met mooie producten

 • Marsha
  Geplaatst op 20:55h, 20 april Beantwoorden

  Ik had nog nooit gehoord van een eclectisch interieur. Klinkt interessant haha, en ik heb zelf niks oosters in huis.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:12h, 21 april Beantwoorden

   het is eigenlijk gewoon een bij elkaar geraapt zooitje 😛

Geef een reactie