VR Room, gillend in een achtbaan of vogels vangen op grote hoogte.

vr room

Experience!

1 keer in het jaar geven mijn vriendin en ik een surprise birthday dagje weg aan een andere vriendin. Na een aantal jaar wordt het steeds lastiger om weer iets origineels te bedenken, maar nu kwam ik de VR Room (thevrroom.nl) tegen en daar waren wij wel erg benieuwd naar. Dus hop naar Utrecht en die uitdaging aangaan!

Wat is een VR Room?

VR betekent letterlijk: “Schijnbare Werkelijkheid”. Door het opzetten van een speciale bril, wordt je in een totaal andere wereld gezogen. Daarnaast kun je ook nog eens controllers koppelen aan de bril, zodat je bijvoorbeeld kunt schieten met laserpistolen of pijl en boog. Maak een ritje al gillend in een achtbaan, wandel over een balk op 80 meter hoogte, vecht tegen buitenaardse wezens of zorg dat je kasteel niet wordt ingenomen door de vijand. Natuurlijk blijft een VR expert de hele tijd bij je en legt precies uit wat je moet doen. Het leuke van dit alles is dat de brillen gekoppeld zijn aan schermen, zodat iedereen kan meekijken en genieten van jouw gekke moves.

Mijn VR Experience.

Op een dinsdag middag togen wij af naar de VR Room in Utrecht dat achter het Hollands Casino ligt, lekker makkelijk bereikbaar dus. We hadden wel even moeite met het vinden van de ingang, maar nadat we dat eenmaal gevonden hadden kon de pret beginnen. We werden opgevangen door een VR expert die ons haarfijn ging uitleggen wat de bedoeling was. Ik mocht als eerste de bril opzetten en we gingen gelijk een ritje maken in een achtbaan. Ik vind een achtbaan altijd erg leuk, behalve als hij over de kop gaat. Helaas pindakaas ging deze dus wel over de kop. OMG. Ik heb het uitgegild, tot vreugde van mijn vriendinnen die niet meer bijkwamen van het lachen.

vr room

“Kill the m*^#@*s!!

Daarna was het de beurt aan mijn vriendin die haar kasteel moest beschermen tegen de vijand met pijl en boog. Ze ging er helemaal in op en was net Lara Croft in action. Super leuk om dat van de zijlijn te zien. Een les stijldansen is er niets bij. Ook hadden we een programma waarbij we vogels moesten vangen, al balancerend op een balk op 80 meter hoogte. Serieus doodeng. Daarna vroeg de VR expert om van de balk af te stappen. “Ja, wat denk je zelf?! No f*^#g way! Ik ga niet voor mijn lol 80 meter naar beneden springen!”. Oke, ik ben geen pussy, dus mijn eerste stap van de balk werd gillend gemaakt. Tja, het is erg vreemd als je gelijk al de grond voelt. Gรชnant dus, maar wel lachwekkend voor de andere mensen in de ruimte.

Final show.

Het laatste spel werd de “Beat Saber”. Dit welbekende spel onder Youtubers is echt leuk om te doen. Met lightsabers moet je op de maat van de muziek, rode of blauwe blokken door midden slaan.

Conclusie VR Room.

Wil je een keer een leuke experience met vrienden ondergaan? Of ben je op zoek naar een uitje voor een personeelsfeestje of een vrijgezellenfeestje? Dan ben je bij de VR Room aan het juiste adres!

Ik zou zeggen: Ga de uitdaging aan en beleef dit avontuur!

27 reacties

 1. wat grappig zeg, dit lijkt me echt een hele leuke belevenis, leuk ook zoals je zegt om met een personeelsuitje of vrijgezellenfeest te doen.

 2. Dit klinkt echt zalig! Ik heb nog nooit een VR experience gedaan, maar zo van die balk afspringen, ik weet niet of ik het zelf zou durven!

  • Kiki

   haha, ik was ook echt bang. Maar het is echt heel raar als je dus gelijk de grond voelt

  • Kiki

   echt een ervaring die je een keertje moet hebben meegemaakt

 3. Dit klinkt echt als een heel tof uitje, even wat anders dan anders! Leuk dat jullie dit zo eens in het jaar met elkaar doen.

  • Kiki

   we doen dat altijd voor elkaar, dus we hebben ongeveer 3 x per jaar zo’n dagje weg. heerlijk, kan ik zo van genieten. Even quality time met mijn schatjes.

 4. Super lachen zeg! Inderdaad heel leuk voor een bedrijfsuitje, zie je je collega’s toch op een andere manier ๐Ÿ™‚

 5. Wat een leuk idee zo’n verrassingsdagje aan jullie vriendin te geven. Ik had nog nooit van een VR-room gehoord maar het lijkt me een enorme belevenis.

  • Kiki

   het was echt leuk. we hebben krom gelegen van het lachen

 6. Lipstickencupcakes

  Oh dit lijkt me ontzettend gaaf om eens te doen. Heb er al goede verhalen over gehoord.

 7. Lijkt me wel een leuke ervaring, zoiets doe je niet elke dag. Ik heb ook nog nooit escape room gedaan, dat lijkt me ook zo leuk.

  • Kiki

   oh, dat is ook erg leuk! alleen ben ik er nog nooit uitgekomen ๐Ÿ˜ฎ

 8. Dat lijkt me inderdaad weleens heel leuk. In Bobbejaanland heb je trouwens twee rollercoasters met zo een bril op. Waan je je in een heel andere wereld. Dat vind ik ook leuk! ๐Ÿ™‚

 9. Amy

  Dit lijkt me echt zo leuk om te doen! Ik heb het inderdaad al vaak zien voorbij komen en iedereen amuseert zich altijd rot, haha!

 10. Mieke | mieksmind

  ik heb ooit een vr experience gehad met eten. dat was ook wel apart, maar net iets anders. dit lijkt me ook gaaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *