Dr. Baumann: “Zonder goede ingrediënten geen goed product!”

dr. baumann

Natuurlijk natuurlijk!

Naarmate ik ouder word, vind ik het des te meer belangrijker om mijn huid goed te verzorgen. Eigenlijk kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Helaas heb ik in het laatste jaar een lichte vorm van rosacea ontwikkeld en daar wil ik graag wat aan doen. In mijn zoektocht naar goede huidverzorging voor dit euvel kwam ik terecht bij: Dr. Baumann Cosmetic.

Wat is Dr. Baumann Cosmetic?

Dr. Baumann Cosmetic is opgericht in 1989 en staat voor hoge kwaliteit natuurlijke huidverzorgingsproducten en met de nadruk op ‘natuurlijk’! In veel producten zitten synthetische ingrediënten die helaas de beloofde resultaten niet ten goede komen. Zelfs sommige ‘natuurlijke’ ingrediënten kunnen dit niet waar maken, vandaar dat Dr. Baumann zeer kritisch is met het selecteren van de juiste ingrediënten, ook wel de ‘bionome kwaliteitscriteria’ genaamd. Dit betekent dat ze de best mogelijke werking van het product kunnen verzekeren! Daarnaast is het ook nog eens dier – en milieuvriendelijk.

dr. baumann

Wat is Rosacea?

Rosacea betekent letterlijk: ‘rood als een roos’. Het is een veelvoorkomende huidaandoening dat gepaard gaat met een rode kleur (voornamelijk op de wangen en de neus) en puistjes/bultjes. Het ontstaat meestal als de 30 jaar is gepasseerd en vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Het is een aandoening dat niet zomaar te verhelpen is. Een paar maatregelen die je alvast kunt nemen zijn:

 • je make-up en huidverzorgingsproducten zoveel mogelijk vetvrij houden
 • was je gezicht met lauw-warm water
 • gebruik geen washand
 • wrijf je gezicht niet droog, maar dep het
 • pas op met zonlicht
 • alcohol, hete kruiden en warme dranken werken niet echt mee aan het herstel.
 • gebruik een zeepvrije wasgel

Maar wat kan Dr. Baumann voor mij doen?

Zij zeggen dat de producten die zij aanbieden, doeltreffend zijn, dus ik ben benieuwd. Als eerste ga je je huid reinigen met de Facial Cleanser van de Skinident lijn. Let op: je hebt niet veel nodig om je gehele gezicht te kunnen reinigen. Daarna haal je de overtollige viezigheid weg met de Tonic Lotion. Ook hierbij heb je niet heel erg veel voor nodig. Wat ik fijn aan dit product vind is dat hij vetvrij is. Dat is weer goed voor een rosacea huid. Daarna breng je de basis verzorging aan: De Liposome Multi Active Essential. Ook deze heeft een laag vetgehalte, dus ideaal voor een rosacea huid. Je hebt echt maar 1 druppeltje nodig. Zachtjes inmasseren en klaar is klara. Daarna kun je een aanvullende crème aanbrengen. Aangezien ik van de huisarts een crème heb met een antibiotica, smeer ik dat er over heen. Daarna smeer ik als laatste nog wel een SPF 50. Dit doe ik eigenlijk altijd al, maar de crème van de huisarts heeft antibiotica en samen met zonlicht is dit niet bevorderlijk voor de huid.

dr. baumann
dr. baumann

Conclusie producten Dr. Baumann.

Als eerste wil ik nogmaals benadrukken dat je echt niet veel nodig hebt van de producten. Anders wordt het helaas te snel weer vet. De producten zijn zo goed als vetvrij en dat vind ik voor mijn huid echt een pre. Ik merk dat ik met de tonic, mijn gezicht echt goed schoon krijg en alle overgebleven vuiligheid goed verwijder. Mijn gezicht is echt beduidend minder rood geworden. Is dit in combi met de crème van de huisarts of alleen de producten van Dr. Baumann? Daar heb ik niet echt een antwoord op, maar voor mij werkt dit ritueel zeker!

26 reacties

 1. Mandy

  Ik kende dit nog niet maar klinkt super goed en ik vind de producten er ook chique uit zien!

 2. Goed om te horen dat het zo goed werkt! Lijkt me lastig om de goede verzorgingsproducten te zoeken, elke huid is namelijk anders.

 3. Goede tip! Ik heb hun producten nog niet gebruikt maar er al wel veel goeds over gehoord.

 4. Wat fijn dat dit goed werkt. Rosea is erg lastig, dus als je eenmaal iets hebt gevonden dat werkt, zeker blijven gebruiken! En daarnaast zien de producten er chique uit hoor.

  • Kiki

   ik ben al erg lang op zoek naar goede producten voor mijn huid, dus ik ben blij dat dit helpt

 5. Eén ding snap ik even niet. Je moet niet teveel gebruiken, want dan word je huid te vet. Maar het product is vetvrij? In mijn beleving is dat tegenstrijdig. De betekenis van rosacea vind ik erg mooi.

  • Kiki

   zodra je er heel veel van gebruikt, wekt dat weer talgproductie aan en zal je huid weer vet worden

 6. Dit lijkt me een hele fijne lijn. Het ziet er goed uit zeg. Mooie verpakking.

 7. Wat leuk! Ik kende het merk nog niet. Goede ingrediënten zijn inderdaad een must, top!

 8. Joanne

  Ik had nog nooit iets over dit merk of product gehoord. Ziet er wel chic uit!

 9. Ik kende dit nog niet maar het klinkt goed! Fijn dat het in ieder geval voor jou werkt. 🙂

 10. ingrid

  ik kende dit nog niet, ziet er in ieder geval er mooi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *