flinders

Flinders: Betaalbaar design voor iedereen. Punt. Niets meer aan toe te voegen!

Design to the Max!

Design is voor iedereen eigenlijk anders. De ene noemt het kitsch, de ander: design en weer een ander: lelijk. Meningen verschillen dus, gelukkig maar! Nu ben ik zelf verzot op design en dan vooral in de categorie humor, originaliteit en met ‘liefde gemaakt’. Maar betaalbaar design is soms moeilijk te vinden, toch? Zullen we dan maar eens een kijkje gaan nemen bij Flinders?

Wat is Design?

Design, wat is dat nu eigenlijk? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het wordt snel als “niet te betalen” bestempeld, maar dat is echt niet altijd zo. Ik ben dol op Design, maar ik heb zelf ook geen geld over om een lamp van €4.000 aan te schaffen, omdat een ‘bekende ontwerper’ het heeft gemaakt. Heb ik er eerlijk gezegd ook niet voor over. Maar je hoeft dus ook niet veel uit te geven. Er zijn genoeg ontwerpers die bijvoorbeeld niet bekend zijn, die wel te gekke producten maken en die dus betaalbaar zijn. Maar wat is Design voor mij? Originaliteit en liefde voor het vak. Als deze twee aspecten er in zitten, is het voor mij design. Think out of the box, ontwerp met humor en liefde en je komt een heel eind!

Wie of wat is Flinders?

Nu ben ik altijd op zoek naar Design en dan vooral betaalbaar Design. Bij Flinders vindt je vele merken en producten voor een betaalbare prijs. Merken als Hay, Artemide, Flos, Muuto en Moooi (Groot fan van dit Dutch-Design-to-the-max-merk, maar helaas voor mij onbetaalbaar) zijn volop aanwezig in deze online woonwebwinkel. Zoek je een mooi vloerkleed? Check! Of een aparte salontafel? Check! Toch liever een moderne fauteuil? Check! Meer een lampenmens? Geen probleem! Alles kun je hier vinden om je interieur een boost te geven.

Plantenbakken die je planten tot ongekende hoogtes brengen.

Zo kwam ik deze plantenbakken tegen van Ferm Living. Dit Deense Designmerk maakt mooie woonaccessoires die je kunt herkennen aan de grafische prints en de leuke kleurcombinaties. De plantenbakken van Ferm Living zijn strak, modern en eigentijds.

flinders

Misschien weet je dit al, maar ik heb dus echt geen groene vingers. Alles, maar dan ook echt alles gaat dood bij mij! Heb ik van mijn moeder geërfd, waarvoor mijn dank *zegt ze met een frons in haar voorhoofd*. Heb je een vetplant of een cactus waar je tegenaan zit te hikken, die je eigenlijk weg wilt doen, maar die je van je ‘oh zo lieve schoonmoeder’ hebt gekregen? Die helaas nog steeds in zijn volle glorie aan het bloeien en groeien is? Geen probleem! 1 week in mijn lieftallige handen en je mag hem met een goed excuus weggooien!!

Nu hoor ik je denken, “Maar waarom neemt ze dan in godsvredesnaam, plantenbakken?”. Nou, dat ga ik je nu uitleggen. Ook ik wil wel wat groens in mijn huisje hebben. Dus dat! En in mijn geval dus geen echte planten, maar van die “nepperts”. Maar wel diegene die er mooi bij staan en die gezien mogen worden en hoe kan dat beter dan in deze mooie en stijlvolle plantenbakken?! Just saying!

flinders

Koffietafelboek of dus gewoon: “een groot boek”.

Je hoort die term wel vaker voorbij komen: koffietafelboek. Ik vind dat zo’n raar woord. Het is toch gewoon een “groot boek”?! Waarom zo moeilijk doen? Oke, ik begrijp hem wel, want laten we eerlijk zijn, sommige boeken moeten gewoon tentoongesteld worden en waar kan dat beter dan op je koffietafel, maar aangezien ik geen koffietafel, salontafel of ander soort tafel heb, liggen ze bij mij te pronken op een klein kastje. Dus eigenlijk heet zo’n “groot boek” bij mij het kleinekastjeboek! Dus.

 

flinders

Nu kwam ik bij Flinders een boek tegen waar ik gelijk verliefd op was. Ik ben gek op mooie interieurs en dit boek bevat er velen. Ik vergaap mij aan al het moois en kan uren mezelf verlekkeren aan al dat pracht en praal. Het boek heet: “Living in Style” met als ondertitel: “City”. Deze serie van teNeues heeft meerdere uitgaven met o.a. als ondertitel: Ibiza, Paris en Country. Het boek bevat ongeveer 250 fantastische foto’s van allerlei soorten interieurs in de city. Een waar pronkstuk om door te lezen en om neer te leggen op mijn kleine kastje bij mijn verdere verzameling van “kleinekastjeboeken”.

flinders

flinders

Even een tip van mij: schrijf je in voor de nieuwsbrief van Flinders en ontvang €10 korting op je bestelling.

Tags:
,
12 Reactie's
 • Inge
  Geplaatst op 15:44h, 03 februari Beantwoorden

  Wauw… ik vind dat je echt fantastische foto’s hebt gemaakt.

  en sorry hoor, maar een koffietafelboek?! Dat gaat me wat te ver, ik hou het gewoon lekker op GROOT BOEK.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:21h, 07 februari Beantwoorden

   dank je wel voor het compliment! Heel fijn om te horen!

 • Jamey
  Geplaatst op 22:47h, 03 februari Beantwoorden

  Ik ben fan van flinders. ze hebben echt zo veel leuks!

 • nicole
  Geplaatst op 09:53h, 04 februari Beantwoorden

  Dat boek oogt erg leuk en mooi. Als ik dat in de bibliotheek zou tegen komen zou ik het zo meenemen!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:21h, 07 februari Beantwoorden

   het is echt een lust voor het oog.

 • Marjolein
  Geplaatst op 16:15h, 05 februari Beantwoorden

  Flinders is inderdaad een winkel naar mijn hart. Ze hadden een winkel in Amsterdam waar ik graag kwam, maar helaas is gestopt.

 • Laura Martens
  Geplaatst op 17:50h, 05 februari Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s! Ik kende dit boek nog niet, ziet er wel heel goed uit hoor!

  • Kiki
   Geplaatst op 11:19h, 07 februari Beantwoorden

   dank je wel!! Het boek is echt een lust voor het oog

 • Fleur
  Geplaatst op 10:51h, 06 februari Beantwoorden

  Wat een leuke shop! Ik heb meteen al gaan snuffelen

  • Kiki
   Geplaatst op 11:19h, 07 februari Beantwoorden

   zo veel leuke spulletjes! Je komt ogen te kort

Geef een reactie